InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Festival historických řemesel

    sobota 1.6 10:00 - Hrad Šelmberk Mladá Vožice

    Sobota 1. června a neděle 2. června, pokaždé od 10.00 a 17.00

  • Max Švabinský poprvé v Písku

    sobota 1.6 17:00 - Galerie Dragoun Písek

    Vernisáž výstavy.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V jindřichohradecké nemocnici leží čtyřicet pacientů s covidem. Převažují neočkovaní

JINDŘICHŮV HRADEC - Také jindřichohradeckou nemocnici zatěžuje onemocnění Covid-19, v současné době je v ní hospitalizováno čtyřicet pacientů s touto nemocí. Šest z nich pak je napojeno na umělou plicní ventilaci na oddělení ARO. Nemocníce kvůli zatížení intenzivní péče musela omezit operativu přibližně o padesát procent.

„Přestože stále přijímáme covidové pacienty, snaží se nemocnice nadále maximálně držet i necovidový provoz. Je nám jasné, že to není jen o koronaviru, ale musíme poskytovat i akutní nebo neakutní péči, kterou naši pacienti potřebují," zmínil předseda představenstva Nemocnice Jindřichův Hradec Vít Lorenc.

Jindřichohradecká nemocnice zatím zřídila dvě covidové jednotky, a to na interně C a D. „Internistům jsme museli věnovat dvě další oddělení pro pacienty, kteří covid nemají. To znamená, že jsme obětovali jedno chirurgické oddělení a oddělení následné péče," dodal Vít Lorenc.

Mezi pacienty, kteří jsou s covidem hospitalizovaní, převažují neočkovaní. „Pokud ale jde o jednotky intenzivní péče a umělé plicní ventilace, tak to jsou ve sto procentech neočkovaní lidé. Jejich věkový průměr se pohybuje od pětačtyřiceti do šedesáti let. Nemohu tedy říct, že by šlo o pacienty vyššího věku, naopak jejich průměrný věk se spíše snížil," poznamenal ředitel.

Počet covidových pacientů v nemocnici se nyní pohybuje na přibližně 35 procentech maxima jarní vlny, která byla velmi dramatická. „Velké množství pacientů nyní ošetřujeme i na urgentním příjmu, kde jim podáváme monoklonální protilátky. Díky nim se mnohdy podaří hospitalizaci zabránit. Provoz na urgentním příjmu je proto v této době velice náročný," uvedl Vít Lorenc. Základní podmínkou pro podání těchto protilátek je, že nemoc nesmí trvat příliš dlouho, měla by být v počátečních fázích. Podávají se převážně ambulantně, v určitých indikacích je ale možné tuto látku dát i pacientům během hospitalizace.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace