Avatar 2: Pokračování odhalilo svou zápletku

Avatar 2: Pokračování odhalilo svou zápletku | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Producent ságy se rozpovídal o návratu na Pandoru. Je tu nová fotka.

Producent Jon Landau promluvil s americkým magazínem Total Film o pokračování veleúspěšného Avatara. Proč na dvojku čekáme tak dlouho? (Od roku 2009). Když pomineme pandemii, tak hlavním důvodem je podle Jona důkladná příprava. Vznikají rovnou čtyři pokračování a ke všem bylo třeba napsat perfektní scénář. Dokud nebyly scénáře špičkové, točit se nemohlo.

Tvůrci si prý dali záležet na tom, aby každý snímek měl vlastní rozuzlení – příběhové i emocionální. Zároveň muselo platit, že při poskládání vedle sebe musela pokračování dát dohromady ucelený obrázek a být součástí širší epické ságy.

V Avatarovi 2 se Sam Worthington vrací jako Jake Sully a Zoe Saldana jako Neytiri. Na Pandoře uplynulo asi tolik času, jako v našem skutečném světě a z páru se staly rodiče. Režisér James Cameron podle Landaua vždy dbá na to, aby v jeho filmech rezonovala nějaká univerzální témata, která překračují hranice žánru. V jádru všech pokračování Avatara bude stát téma rodiny a otázka toho, co jsou rodiče ochotní udělat proto, aby ochránili své děti.

Rodina Jakea Neytiri si dlouho žila idylickým životem, dokud se na Pandoru ze Země nevrátila těžební společnost RDA. To rodinu donutí přesídlit na mořské útesy za klanem Metkayina, kde doufají, že naleznou bezpečné útočiště. Zároveň už ale nejsou v prostředí, které by dobře znali (v pralese). Čeká na ně značný šok a to jak kulturně, tak z praktického hlediska přizpůsobení se úplně novým životním podmínkám.

Dole v galerii můžete vidět jednu zákulisní fotografii, kde Sam Worthington připravuje jednu z filmových scén, společně s režisérem Jamesem Cameronem.

Avatar 2 dorazí do kin 15. prosince 2022. V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Total Film

Galerie: 2

Avatar 2: Pokračování odhalilo svou zápletku | Fandíme filmu Avatar 2: Pokračování odhalilo svou zápletku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest