Když jedny basketbalistky nad druhými vyhrají rozdílem 80 bodů. USK Praha – Slavia 113:33

Renomia ženská basketbalová liga se po více než měsíci vrátila na Královku. A to hned s duelem s městským rivalem s BLK Slavia Praha. Tento zápas 10. kola odehraný první prosincovou sobotu také odstartoval druhou polovinu základní části letošního ročníku. Pro, na Královce hostující, tým duel dopadl katastrofální porážkou rozdílem osmdesáti bodů. SportovníListy.cz se k němu vrací tímto zpravodajským článkem a na něj navazujícími komentovanými obrázky pořízenými Milošem Březinou, který byl ve správnou chvíli na správném místě.

Derby mělo jednoznačného favorita, který od úvodních minut potvrzoval svoji roli. Skóre otevřela Alyssa Thomas netradičně z čáry trestného hodu a to byl nejtěsnější rozdíl v popisovaném  zápase. Domácí ženy vedly 2:0.   Od této chvíle se náskok domácích basketbalistek  jenom zvyšoval. Obrana ZVVZ USK Praha fungovala po celém hřišti a Slávistky si s přechodem na útočnou půli nevěděly rady. A když jsem jim to povedlo, tak z vyložené šance minuly. Za to koše na druhé straně padaly jako na běžícím páse a do poločasu šly obhájkyně titulu s 34 bodovým vedením. Natália Hejková také rozložila minutáž mezi všechny své svěřenkyně a tak se bodové hody rozdělily mezi všechny hráčky ZVVZ USK Praha.

Po patnáctiminutovém oddychu oba týmy pokračovaly tam, kde skončily. Domácí hráčky předváděly skvělou hru pod oběma koši a hostům se vůbec nedařilo dostat do tempa. A díky ofenzivní smršti ZVVZ USK Praha ve třetí části se čekalo, kdy se prolomí stobodová hranice. Tu se podařilo překonat až ve čtvrté části a to trojkou. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby se to nepovedlo americké pivotce Brionně Jones. Paní trenérka ZVVZ USK Praha Natália Hejková za rozhodného stavu nechala odpočívat více vytížené hráčky. Ani přes to Slávistky nebyly schopné překonat obranu domácích a kosmeticky upravit výsledek zápasu. Ten tedy skončil jednoznačně ve prospěch domácích 113:33.

Že se body rozložily mezi všechny domácí, dokazuje i fakt, že se hned sedm hráček dostalo přes deset bodů. Nejvíce jich zaznamenala María Conde. S 19 body se také stala nejlepší střelkyní zápasu. O bod méně stihla Brionna Jones.


Praha  4. prosince 2021



Basketbal                                                                                                   


RENOMIA ŽENSKÁ LIGA - 10. kolo


ZVVZ USK Praha – BLK Slavia Praha 113:33 (24:10, 30:10, 35:7, 24:6)
Body USK Praha: Conde 19, Jones 18, Stanković 16 (7 d.), Oblak a Voráčková po 12, Vyoralová a Šípová po 10, Thomas 9 (7 d.), Bálintová 5, Sklenářová 2, Halátková 0


(Petr Skála podle tiskové zprávy uvedené na webu USK Praha, SportovníListy.cz, foto:Miloš Březina)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...