Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Na nepovedenou první jízdu odpověděla časem dne. Samková byla v kvalifikaci v Montafonu devátá

Deváté místo obsadila v kvalifikaci závodu Světového poháru v Montafonu snowboardcrossařka Eva Samková. V rakouském středisku po nevydařeném úvodním kole jasně vyhrála druhou jízdu, v níž předvedla nejrychlejší čas dne. Do pátečních vyřazovacích jízd postoupili také Vendula Hopjáková a Jan Kubičík.

Obhájkyně triumfu ve Světovém poháru a vítězka úvodního závodu sezony v Číně Samková měla v první kvalifikační jízdě až dvanáctý čas se sekundovou ztrátou na nejrychlejší Britku Charlotte Bankesovou. V proměnlivém počasí, kdy foukalo, sněžilo a byla mlha, neměla v úvodu kvalifikace optimálně namazáno.

"To, co jelo klukům, tak nám už zase nejelo. Já jsem už v průběhu té jízdy trochu cítila, že nemám takovou rychlost jako v tréninku. Vteřinová ztráta dole, to mě dost překvapilo," uvedla dvojnásobná olympijská medailistka. "Eva možná poprvé v životě bez chyby nepostoupila z první kvalifikační jízdy a musela opakovat," glosoval první jízdu trenér Marek Jelínek.

Napodruhé se Samková zlepšila o tři sekundy. Jako jediná se dostala pod minutu a časem 59,83 byla takřka o dvě sekundy rychlejší než vítězka kvalifikace. "Naštěstí kluci pak mázu vyměnili. V té druhé jízdě už skoro nesněžilo, byla lepší viditelnost. Nakonec jsem dala nejrychlejší jízdu, ale ono se to fakt hrozně měnilo, nebylo to podmínkově moc srovnatelné," dodala Samková.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková byla v kvalifikaci devátá

V Montafonu česká snowboardcrossová hvězda prožila podobnou kvalifikaci jako v roce 2013, kdy po vítězství ve druhé jízdě postupovala jako třináctá. Tehdy na úvod olympijské sezony závod vyhrála.

Poprvé od ledna závodila Hopjáková, která postoupila do čtvrtfinále z patnáctého místa. Povedl se jí tak návrat po těžkém covidu a dalších zdravotních problémech. Úspěšnou premiéru v tomto ročníku SP měl také Kubičík, jenž první jízdu nedokončil, ale ve druhé si zajistil postup z 29. místa. "Po otřesu mozku a tím vynucené pauze i v tréninku je to pro Honzu velká satisfakce a velký příslib před dalšími závody," uvedl Jelínek.

Radek Houser, kterému v Číně unikl postup do vyřazovacích jízd o dvě místa, měl tentokrát k úspěchu v kvalifikaci daleko. Obsadil 62. příčku. Devatenáctiletá Sára Strnadová skončila jednačtyřicátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články