Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kisugite před semifinále MS: Finové jsou zkušení, ale doma budou pod tlakem

Doufá v překvapení. Český obránce Martin Kisugite věří, že florbalisté v semifinále MS proti domácím Finům uspějí. Podle reprezentačního zadáka by roli mohla sehrát svázanost domácím prostředím. Přímý přenos utkání s Finy sledujte v pátek od 17:25 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Čeští florbalisté oslavují gól na mistrovství světa
zdroj: Český florbal autor: Flousek Martin

"Otočí se nám role oproti Praze, kdy jsme hráli my doma před plnou halou a měli jsme trošku svázané ruce. Teď zpětně to vidím, že to byl velký psychický tlak ze všech stran. Teď to může hrát velkou roli pro nás. Oni mají zkušených hráčů spoustu. Zkušeností mají na rozdávání, ale přesto si myslím, že domácí mistrovství ještě nehráli a může to hrát roli," řekl Kisugite.

V bojích o medaile by chtěl udělat radost i blízkým. "Přijel táta se sestrou, máma kouká na každý turnaj v televizi a po každém zápase píše. Z rodiny mám podporu ze všech stran a jsem za to hrozně rád. Jsem vděčný, že mě takhle sledují," prohlásil sedmadvacetiletý odchovanec Black Angels, který působí v týmu švýcarského mistra Könizu.

Ani tam si jeho otec nenechá ujít zápasy. "Zrovna byl na posledním zápase před pauzou před mistrovstvím světa. Říkal, že se situace kvůli koroně zhoršuje a neví, kdy se podívá příště. Občas si udělá výlet do Švýcarska a pěkný víkend. Táta je takový sportovní fanatik. Ať už jsem dřív hrál fotbal, nebo florbal, tak on se mnou jezdil na všechny ty akce," prozradil Kisugite.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští florbalisté se připravují na semifinále MS s Finskem

Otci je vděčný, jak ho provází kariérou. "V každém týmu je pár aktivních tatínků a on nás všude s kluky rozvážel. I ve florbale se dělo to samé. Když jsem hrál v Bohemce ve chlapech, tak byl sezonu nebo dvě asistent. Někdy si říkám, jestli to není až moc, že nemá nějaké svoje záliby. Jsem za to ale samozřejmě vděčný," prohlásil Kisugite.

"Když jsem byl menší, tak po každé třetině říkal nějaké svoje tipy, co si myslí, co bych měl zahrát jinak nebo lépe. To bylo super a hrozně mi to pomáhalo v rozvoji. On se kouká třeba proti poslednímu týmu a rozebíráme je spolu. Jsem tak vytrénovaný tím jeho stylem, že věci vidím podobně a kolikrát se hodně v těch názorech potkáváme. Jak postupně dozrávám a stárnu, tak vidím, že ty věci, co říká, mají smysl," doplnil Kisugite.

Ve Švýcarsku působí už čtvrtou sezonu, je tam spokojený, přesto už plánuje návrat domů. "Vyhovuje mi to tam po všech stránkách - pracovně, jazykově nebo i finančně. Ve Švédsku jsem byl rok, byla to taková meta, že jsem si to zkusil, ale ta země mě moc neoslovila," vracel se k angažmá v Höllvikenu.

"Švýcarsko mi sedí víc, ale určitě výhledově se plánuju vrátit do Česka, protože jsem takový společenský člověk. Mám rád kolem sebe přátele, rodinu a už si říkám, že jsem v cizině dlouho a pomalu se budu vracet. Probíhá diskuze s přítelkyní, jak to vidí ona, ale spíš převažuje návrat," uvedl Kisugite, který má možnost dobře skloubit práci s florbalem. "Pracuju ve florbalovém obchodě, zaměstnavatel mi vychází vstříc, když jedeme někam na zápas, tak dostanu volno. Je to taková příjemná kombinace a sedí to po všech stránkách."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články