Jste zde


Jak si užít pohodu a vánoční čas?
Esoterika.cz

 

Dejte si letos vánoční předsevzetí! Že alespoň na jeden den zapomenete na nákup dárků, shánění stromečku a vánoční úklid. Dejte si nohy nahoru, zapněte koledy, uvařte kávu a vychutnávejte tu vánoční atmosféru.

Pro naše předky byl totiž celý adventní čas a Vánoce o rozjímání a klidu. A my, kteří žijeme celoročně ve stresu a nemusíme zvolnit po setmění slunce, jsme se odpojili od zklidnění a přijetí toho, že zima je odpočinkem nejen pro přírodu, ale i pro nás. Vždyť jsem její součástí! Protože je doba hektická, dopřejte si zcela vědomě chvilky pro sebe v tichu, ve tmě, s pohádkovou knihou či radostnými myšlenkami tak, abyste dali relax tělu i dušičce.

Zamyslete se, jaký jste odpočívací typ a podle toho se zařiďte

Každý máme jiný recept na odpočinek a načerpání nových sil. Někdo rád peče klidně do pozdních ranních hodin, jiný je zase lenošnější nátury a raději si sedne do svého oblíbeného křesla se šálkem dobré voňavé kávičky. Mimochodem pokud i vy pokukujete po novém kávovaru, napište Ježíškovi třeba o některý z kávovarů Saeco. Jsou to profesionální kávovary a spolehlivě vám dokreslí šálkem dobré kávy hektická rána i pohodové večery.

Stopněte výčitky a řekněte si ano!

Kolikrát projdete kolem mísy cukroví a řeknete si “Nesmím!”, nebo “Vezmu si jen jeden.”, abyste vzápětí snědli půl tácku a odcházeli od něj s pocitem viny? Psychologie je mocná věda a řeknete-li si po každém slepovaném kolečku, že určitě přiberete, pak si tím můžete být jistí. Zkuste to letos jinak! Uvařte si třeba dobrý kvalitní zimní sypaný čaj, hoďte do přehrávače koledy, naberte si dezertní talířek vašeho oblíbeného cukroví a s láskou si ho dejte. Necítíte se hned příjemněji?

A jaký osobní tip na vánoční pohodu máte vy?

 

Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno