Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hušbauerova Famagusta končí v EKL po remíze s Partizanem. Dohrál i Slovan Bratislava

Fotbalisté Famagusty s Josefem Hušbauerem v sestavě remizovali v závěrečném 6. kole Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti Partizanu Bělehrad a nepostoupili do vyřazovací fáze. Jaromír Zmrhal a Jurij Medveděv neodvrátili porážku Slovanu Bratislava 0:2 v Kodani. Slovenský celek v Konferenční lize končí.

Radost hráčů Famagusty
zdroj: ČTK/Panoramic

Dánský klub Randers podlehl 0:1 Alkmaaru, přesto udržel druhé místo v "jablonecké" skupině D. Utkání v Alkmaaru rozhodla Oostingova gólová dorážka z 87. minuty. Randers první porážka ale mrzet nemusela, vzhledem k prohře Jablonce 0:2 v Kluži udrželo bodový náskok před Severočechy. Suverén "slávistické" skupiny E Feyenoord uhájil neporazitelnost i v závěrečném duelu a doma zdolal Maccabi Haifa 2:1.

Slovan Bratislava soupeřil na dálku o druhé místo ve skupině F s PAOK Soluň, který si doma poradil 2:0 s Lincolnem. Slovenský mistr nedokázal bodově odpovědět na hřišti první Kodaně, za domácí skórovali technickým obstřelem Wind a hlavou Höjlund.

Famagusta potřebovala v Bělehradu zvítězit, aby na druhé příčce předstihla svého soupeře. Na Milovanovičovu hlavičku z 20. minuty ještě odpověděl z penalty Christodulopulos, další branku už ale kyperský celek nepřidal a v soutěži končí. V druhém utkání skupiny B porazil jistý vítěz Gent 1:0 Floru Tallin.

Na první místo skupiny C proklouzl favorizovaný AS Řím, kterému k výhře 3:2 na hřišti CSKA Sofia pomohl dvěma góly Tammy Abraham. Anglický útočník je se šesti trefami v čele tabulky střelců celé soutěže.

Římané se dostali o bod před Bodö/Glimt, které ztratilo remízou 1:1 s Luhanskem. Norský šampion hrál nerozhodně ve třetím soutěžním utkání za sebou. Bod mu stačí k obhajobě titulu i v nedělním závěrečném kole domácí ligy na půdě posledního Mjöndalenu.

Obránce Jan Lecjaks odehrál 57 minut při bezbrankové remíze Omonie Nikósie s Kajratem Almaty. Omonie udržela třetí pozici ve skupině H, ani jeden tým už neměl šanci na postup.

Druhou příčku si přiblížil Arnhem po domácím vítězství 3:1 nad slovinskou Murou. Tomáš Hájek zůstal celý zápas na lavičce nizozemského celku a společně se spoluhráči bude čekat na dohrávku utkání Tottenham - Rennes, které bylo odloženo kvůli koronaviru v týmu "Kohoutů". Arnhem má na Tottenham tříbodový náskok, londýnskému klubu stačí v závěrečném duelu jakákoliv výhra.

Fotbalová Evropská konferenční liga - 6. kolo základních skupin:

Skupina A:

LASK Linec - Helsinky 3:0 (1:0)

Branky: 41. Balič, 64. Nakamura, 81. Gruber.

Alaškert - Maccabi Tel Aviv 1:1 (0:0)

Branky: 78. Boljevič - 90. Almog.

Skupina B:

Partizan Bělehrad - Anorthosis Famagusta 1:1 (1:1)

Branky: 20. Milovanovič - 33. Christodulopulos z pen.

Gent - Flora Tallinn 1:0 (0:0)

Branka: 51. Bruno.

Skupina C:

Luhansk - Bodö/Glimt 1:1 (1:0)

Branky: 18. Nazaryna - 68. vlastní Vernydub.

CSKA Sofia - AS Řím 2:3 (0:2)

Branky: 75. Čatakovič, 90.+3 Wildschut - 15. a 53. Abraham, 34. Mayoral.

Skupina D:

Alkmaar - Randers 1:0 (0:0)

Branka: 87. Oosting.

Skupina E:

Feyenoord Rotterdam - Maccabi Haifa 2:1 (1:0)

Branky: 38. Dessers, 65. Nelson - 90.+1 David.

Skupina F:

PAOK Soluň - Lincoln Red Imps 2:0 (1:0)

Branky: 17. Živkovič, 55. Schwab.

FC Kodaň - Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Branky: 30. Wind, 53. Höjlund.

Skupina G:

Arnhem - Mura 3:1 (3:0)

Branky: 4. Buitink, 35. Openda, 40. Huisman - 82. Maroša.

Utkání Tottenham - Rennes bylo odloženo.

Skupina H:

Omonia Nikósie - Kajrat Almaty 0:0

Basilej - Karabach 3:0 (1:0)

Branky: 33. a 74. Arthur, 62. Kasami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články