Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Olympiakos s Vaclíkem i West Ham s Králem prohrály, ale postupují. Pekhart nedal penaltu, Leicester končí

Sice jednou inkasoval a ze hřiště Antverp odjede se spoluhráči z Olympiakosu Pireus s porážkou 0:1, i tak se ale brankář Tomáš Vaclík může radovat. Řecký celek udržel ve skupině D Evropské ligy druhé místo a postoupil do play-off o osmifinále. V pohárech naopak končí Legia Varšava, která podlehla doma také 0:1 Spartaku Moskva a zůstala v "céčku" poslední. Tomáš Pekhart mohl v nastaveném čase vyrovnat z penalty, ale neuspěl. West Ham s Alexem Králem v sestavě poprvé v soutěži prohrál - padl doma s Dinamem Záhřeb 0:1.

Brankář Olympiakosu Tomáš Vaclík inkasuje gól v Antverpách
zdroj: ČTK/AP/ autor: Geert Vanden Wijngaert

Již postupující West Ham, který nastoupil bez řady opor, prohrál s Dinamem Záhřeb 0:1. První porážku anglického týmu v soutěži neodvrátil ani Alex Král, který odehrál celý zápas. Vladimír Coufal zůstal na lavičce náhradníků, Tomáš Souček nebyl na soupisce. Prohru na závěr základní části si připsal také Leverkusen, jenž bez odpočívajícího Patrika Schicka padl na hřišti Ferencvárose 0:1.

V Evropské lize dohrál i Leicester, který nestačil na hřišti Neapole 2:3 a přesune se do Evropské konferenční ligy. Glasgow Rangers zakončili "sparťanskou" skupinu A remízou na hřišti Lyonu 1:1.

Olympiakos mohl ještě pomýšlet na první příčku a přímý postup do osmifinále. Reprezentačního brankáře Vaclíka však překonal v Antverpách už po sedmi minutách hry Balikwisha. Řecký celek se však neprosadil a Antverpy se rozloučily s evropskými soutěžemi vítězstvím. První místo udržel Frankfurt, který remizoval na hřišti Fenerbahce Istanbul 1:1. Filip Novák odehrál v dresu domácích 72 minut.

Neúspěšné střídání naopak prožil Pekhart. Český útočník nastoupil proti Spartaku v 72. minutě a mohl v deváté minutě nastaveného času odvrátit z penalty porážku 0:1. Brankář Selichov však jeho střelu vyrazil a zajistil tak svému týmu postup z prvního místa skupiny C.

I kdyby Pekhart penaltu proměnil, remíza by pro Legii byla v boji o postup stejně málo. Druhá skončila Neapol, jež porazila po dvou brankách Elmase doma Leicester 3:2. Na "Lišky" tak čeká jen účast v Evropské konferenční lize.

Rozloučení se základní částí nevyšlo West Hamu, jenž v obměněné sestavě bez Součka, Coufala, ale s Králem prohrál doma s Dinamem 0:1. Branku vstřelil hned v úvodu útočník Oršič. "Kladiváři" i tak postoupili ze skupiny H přímo do osmifinále, tým ze Záhřebu čeká play-off. Třetí příčku o obsadil vídeňský Rapid, který vybojoval účast v EKL po výhře 1:0 v Genku.

První porážku v soutěži si připsal také Leverkusen. O první výhře Ferencvárose rozhodl osm minut před koncem Laidouni. Bundesligový klub nicméně skupinu vyhrál, druhý zůstal přes prohru na hřišti Celticu Betis Sevilla.

Ze skupiny B se přidal k již postupujícímu Monaku San Sebastian. V přímé bitvě o druhé místo porazil PSV Eindhoven jasně 3:0. Dvakrát se prosadil španělský reprezentant Oyarzabal.

První ztrátu v soutěži si připsal ve "sparťanské" skupině dosud stoprocentní Lyon, neboť remizoval doma s Rangers 1:1. Skotský tým pod vedením trenéra van Bronckhorsta neprohrál v Evropské lize ani podruhé.

V dramatické skupině F postupuje po vzájemné remíze 1:1 CZ Bělehrad a Braga. Mydtjylland ztratil body po bezbrankové remíze v Razgradu a zůstal třetí.

Skupinu E vyhrál Galatasaray Istanbul o tři body před Laziem Řím, s nímž se turecký tým rozešel smírně 0:0. Třetí Marseille, jenž porazilo Lokomotiv Moskvu 1:0, míří do Evropské konferenční ligy.

Evropská liga - 6. kolo základních skupin:

Skupina A:

Lyon - Glasgow Rangers 1:1 (0:1)

Branky: 49. vlastní Bassey - 42. Wright.

Skupina B:

San Sebastian - PSV Eindhoven 3:0 (1:0)

Branky: 43. z pen. a 62. Oyarzabal, 90.+3 Sorloth.

Sturm Štýrský Hradec - Monako 1:1 (1:1)

Branky: 7. Jantscher z pen. - 30. Volland.

Skupina C:

Neapol - Leicester 3:2 (2:2)

Branky: 24. a 53. Elmas, 4. Ounas - 27. Evans, 33. Dewsbury-Hall.

Legia Varšava - Spartak Moskva 0:1 (0:1)

Branka: 17. Bakajev.

Skupina D:

Fenerbahce Istanbul - Eintracht Frankfurt 1:1 (1:1)

Branky: 42. Berisha - 29. Sow.

Antverpy - Olympiakos Pireus 1:0 (1:0)

Branka: 7. Balikwisha.

Skupina E:
Marseille - Lokomotiv Moskva 1:0 (1:0)
Branka: 35. Milik. ČK: 80. Rongier (Marseille).
Lazio Řím - Galatasaray Istanbul 0:0
Skupina F:
Ludogorec Razgrad - Midtjylland 0:0
Braga - Crvena zvezda Bělehrad 1:1 (0:0) Branky: 52. Galeno z pen. - 70. Katai z pen.
Skupina G:
Celtic Glasgow - Betis Sevilla 3:2 (1:0)
Branky: 3. Welsh, 72. Henderson, 78. Turnbull z pen. - 69. vlastní Bain, 75. Iglesias.
Ferencváros Budapešť - Leverkusen 1:0 (0:0)
Branka: 81. Laidouni.
Skupina H:
West Ham United - Dinamo Záhřeb 0:1 (0:1)
Branka: 4. Oršič. Genk - Rapid Vídeň 0:1 (0:1) Branka: 29. Ljubicic.
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články