Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia proti Unionu vybojovala kýžený bod a postupuje do jara

Slávisté, kteří dnes nastoupili v překvapivém rozestavení 3-5-2, měli na svědomí největší šanci prvního poločasu, kdy Holeš napálil břevno. Po změně stran už se skóre měnilo. Po změně stran rozjásal sešívanou družinu Ivan Schranz, jenž krásnou ranou vymetl šibenici. Následně Olayinka napálil tyč. Na zásah sešívaných sice zareagoval vyrovnávající trefou Kruse, ale postup i přesto slaví červenobílí. Union končí na třetí pozici.

V 9. minutě se jako již poněkolikáté v této sezóně ukázalo, jak je špatně, že v utkáních Konfederační ligy chybí VAR a možnost posoudit nepřehledné situace u videa. Sudí totiž bohužel pro slávisty přehlédli evidentní ruku Beckera, který si tak pomohl se zpracováním míče.

Poté se hrála především taktická bitva, kdy měli míč na kopačkách převážně sešívaní. A ti se také v 33. minutě dostali do největší šance dosavadního dění, když se po krásné kombinaci na levé straně odhodlal ke střele Holeš a jeho projektil orazítkoval břevno! Zbytek poločasu přinesl oproti šancím především několik tvrdých střetů a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Po přestávce se začalo zostra. Už krátce po začátku druhé půle se do obří šance dostal "domácí" Union, který po standardní situaci vytvořil ve slávistickém vápně pořádný chaos, ale sešívaná obrana se štěstím vše ustála a nebezpečí odvrátila. A v 50. minutě naopak rozehřáli hosté srdce fanoušků červenobílých! Slávisté předvedli skvělý presink, Samek donutil k chybě Baumgartla, jenž přihrávkou domů neomylně našel číhajícího Ivana Schranze. Slovenský hráč si míč rychle připravil na pravačku a perfektně umístěnou ranou do horního rohu branky překonal Rönnowa! V tu chvíli měli sešívaní postup v kapse.

Berlínští byli viditelně zaskočeni, čehož o chvíli později málem využil Peter Olayinka, neboť se po další hrubce hráčů v červeném řítil na branku. Jeho pohotová střela ale ke smůle českého týmu skončila na tyči! Poté se naopak dostali k několika nepříjemným závarům hráči Unionu a po sérii rohových kopů vyrovnali. Max Kruse se po odraženém míči z vápna dostal do výhodné pozice a jeho tečovaná střela skončila v síti - 1:1.

I za tohoto stavu postupovala Slavia, ovšem Die Eiserne viditelně ožili a na hřiště navíc přišli jejich ofenzivu oživit Behrens či Haraguči. Na to reagoval Jindřich Trpišovský, který do hry vpustil Ekpaie a Stanciua, u něhož se spíše předpokládalo, že nastoupí od začátku. Krátce poté ještě talentovaného Samka vystřídal Traoré. A záložník Slavie se uvedl vynikajícím sólem, kdy s klidem vymíchal několik hráčů a dostal se až do blízkosti Rönnowovy svatyně. Jeho pokus ale obrana Unionu dokázala zblokovat.

Sešívaní ale v té době drželi chytře míč co nejdále od vlastní branky a soupeři nedovolovali vytvořit si tlak. Skvěle fungoval především vysoký secvičený presink, kterým fyzicky výborně připravení slávisté narušovali soupeře i kolem 90. minuty. Z toho pramenily časté chyby Unionu.

Po jedné z nich se do protiútoku hnal neúnavný Olayinka, jenž si míč připravil na střelu Rønnow měl co dělat, aby jeho nepříjemný pokus na zadní tyč vyrazil. Sudí následně nastavil ještě dalších pět minut, ale Union už se ani přes vysokou snahu do větší příležitosti nedostal a se Slavií remizoval 1:1

Autor: David Ullrich / ctsport.cz

Komentáře (417)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele