Hlavní obsah

Dno a noční můry! Český bijec zdolal trnitou cestu

Návrat po dvou a půl letech. Zápasník Tomáš Kvapil se po dlouhých zdravotních peripetiích vrací zpět do klece. Představí se na turnaji MMAsters League, jehož čtvrté vydání se uskuteční v Pardubicích. Kvápa, jak se Kvapilovi přezdívá, dokonce čelil nočním můrám, které byly spojeny s jeho dlouhou pauzou. Český zápasník nyní cítí velké zlepšení, které bude chtít nepochybně předvést v souboji s Ukrajincem Eduardem Kazmirukem. Více už v našem rozhovoru.

Po více než dvou letech se do klece vrací Tomáš Kvapil. Zažil jsem si několikrát dno, říká Video: Sport.cz

 
Článek

„Noční můry vypadaly tak, že u mě stála fronta lidí a každý se mě ptal, kdy budu mít další zápas. I mě samotného to štvalo. Rychle jsem to ale z hlavy dostal pryč," nastínil Kvapil nepříjemnosti v přípravě, jež trvala zhruba šest týdnů.

Kvápa si prožil smolné období, kdy se snažil bojovat především se zraněným ramenem, kvůli kterému nakonec podstoupil operaci. Vypadalo to na návrat do klece, který ovšem zhatil natažený vaz v koleni.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MMAsters League (@mmasters_league)

„Zažil jsem si dno, nebyl jsem na tom nejlíp. Každá těžká chvíle vás ale udělá silnějším a takhle přesně to cítím já. Dnes jsem připravený předvést stoprocentní výkon," nechal se slyšet Kvapil, kterého při cestě k návratu inspiroval také kamarád Jaroslav „Jukebox" Pokorný.

Na turnaji MMAsters League se utká s ambiciózním Ukrajincem Eduardem Kazmirukem, který doposud neokusil hořkost porážky. „Má svoje silné a slabé stránky, které se budu pokoušet využít. Věřím, že ho porazím ve všech aspektech boje. Cíl je co nejméně nakoupit v postoji," dodal Kvapil, který půjde do zápasu i s novým účesem.

Zranění už bylo dost, nyní má Kvapil velké plány. V nadcházejícím roce by chtěl naplno předvést své kvality. „Mám velké plány, chci to všechno v příštím roce dohnat. Tenhle zápas beru jako startovací rampu. Příští rok se chci opravdu vyzápasit. Věřím, že rok 2022 bude můj," netajil ambice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MMAsters League (@mmasters_league)

Startovku čtvrtého ročníku MMAsters League tvoří celkem deset zápasů v MMA a postoji. Zlatým hřebem celého galavečera bude souboj mezi nebezpečným střelcem Janem Kraftou a polským šampionem Mateuszem Janikem. Ostře sledovaný bude pochopitelně také již zmiňovaný návrat Tomáše Kvapila, který zaujme místo v hlavním předzápase.

„Moc se těším a doufám, že si to diváci naplno vychutnají," doplňuje matchmaker MMAsters League a česká hvězda MMA Patrik Kincl.

Galavečer v kongresovém centru v Pardubicích startuje v 18:00 a můžete ho sledovat prostřednictvím PPV nebo živě na O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: