Hlavní obsah

Kisugite si nemůže Švýcarsko vynachválit. Za finále ho požene i nadšený tatínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinská Hartwall arena bude v pátek plná natěšených finských fanoušků, ale vidět bude dozajista i ostrůvek českých příznivců. Za řadou hráčů dorazili do Finska příbuzní a kamarádi a nemůže mezi nimi chybět ani tatínek obránce Martina Kisugiteho.

Foto: Babora Reichová/Český florbal

Martin Kisugite při tréninku před semifinále.

Článek

„On je takový sportovní fanatik,“ usmívá se obránce švýcarského Könizu, jenž florbalově dospěl v pražských Bohemians. „I když jsem dřív hrál fotbal nebo pak florbal, vždycky se mnou jezdil na všechny akce, patřil k aktivním tatínkům, kteří nás s klukama rozváželi,“ vzpomíná v 27 letech nejzkušenější z českých obránců.

Jeho tatínek George ostatně v minulosti u Bohemians působil jako asistent a sportovní manažer. „Už když jsem byl menší, táta mi po každé třetině říkal svoje tipy, co bych měl zahrát jinak nebo lépe a mně to hrozně pomáhalo v rozvoji. I když jsem s tím jako mladší někdy nesouhlasil, pak jsem docenil, že věci, které říká, mají smysl,“ vypráví pražský rodák.

Kisugite už čtyři roky působí ve Švýcarsku, letos s týmem Könizu získal titul. A život nedaleko Bernu si nemůže vynachválit. „Vyhovuje mi to tam po všech stránkách. Pracovně, jazykově i finančně,“ přiznává. „Byl jsem rok i ve Švédsku, chtěl jsem si to tam zkusit, ale ta země mě moc neoslovila. Švýcarsko mi sedí víc,“ má jasno.

Pracuje ve florbalovém obchodě, s přítelkyní vyráží na výlety k jezeru i do hor, daří se mu na hřišti. A už příští rok bude Švýcarsko hostit další mistrovství světa. „Určitě bych chtěl směřovat své síly ještě k tomuto šampionátu,“ plánuje.

A dál? „Záleží na dohodě s přítelkyní, výhledově se asi plánujeme vrátit do Česka. Jsem společenský člověk, mám rád kolem sebe přátele a rodinu,“ vysvětluje. U florbalu by jednou mohl zůstat v roli kouče. „Už jsem děti trénoval a hrozně mě bavilo vidět jejich pokrok. Dokážu si to představit,“ přitakává.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články