Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gólovou přestřelku v Hradci Králové zvládla lépe Sparta. V prodloužení zařídil bod navíc Chlapík

Sparta ovládla předehrávku 56. kola extraligy v Hradci Králové po divokém průběhu 4:3 v prodloužení. Domácí vedli 1:0 i 2:1. Hosté pak duel otočili, a přestože necelé dvě minuty před koncem srovnal Filip Pavlík, rozhodl v nastavení o bodu navíc pro Pražany Filip Chlapík.

Výměna názorů mezi Radkem Smoleňákem z Hradce Králové a Adamem Poláškem ze Sparty
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Zápas se měl původně hrát jako součást Winter Hockey Games pod otevřeným nebem ve Špindlerově Mlýně, po přesunutí akce na příští rok se ale konal v aréně Východočechů. Hradečtí přesto oblékli už vyrobené speciální žluté dresy s krkonošským motivem.

Nadlouho jedinou komplikaci jim přinesla chyba ve vlastní přesilovce a Horákova gólovka, pak už domácí jasně převzali iniciativu. Spartu pustili za první třetinu jen ke třem střelám a druhou výhodu využili, střelu Pavlíka srazil mezi Salákovy betony bránící útočník Strnad.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Sparta

Hradec počítal i další šance, Oksanen netrefil prázdnou branku a Pilař neproměnil brejk v oslabení. Hostům chybělo hodně do tváře z nedávné kanonády, kdy na východě Čech vyhráli 8:3. Postupně se ale zlepšovali a ve hře čtyři na čtyři srovnal v pádu obránce Pavelka. Ještě dohrávanou hradeckou přesilovku ale ukončil přesnou střelou Lev.

Sparťané tentokrát hledali hokejovou jiskru hodně ztěžka. Útočili jen do plných, Mountfield měl větší chuť. Centr nejživější formace Kevin Klíma trefil tyč, puk musel z brankové čáry odpálit zadák Jeřábek.

Těsný stav hodně přikládal pod kotel emocím. Domácí tým k tomu přidal i zbytečné fauly a i díky nim Sparta dvěma trefami v rozmezí 53 sekund otočila stav. Horákovi parádně nabídl puk před prázdnou branku Sobotka, vzápětí se po akci Formana trefil junior Konečný.

Východočeši ale dokázali vyrovnat, když se v přesilové hře prosadil podruhé v zápase Pavlík a vynutil si prodloužení. Druhý bod ale v nastavení získala aktivnější Sparta, duel ukončil v čase 62:26 sedmnáctým gólem v sezoně Chlapík.

Předehrávka 56. kola hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 3:4 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 32. Lev (F. Pavlík), 59. F. Pavlík (Oksanen, Blain) - 30. T. Pavelka (Chlapík, Konečný), 56. Horák (Sobotka, Chlapík), 57. Konečný (M. Forman), 63. Chlapík (Polášek, E. Thorell). Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lalancette, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lev, Miškář - Pajer, Koukal, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Sparta: Salák - M. Jandus, Matuškin, Mikliš, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, Horák, E. Thorell - Doležal, Konečný, M. Forman - Dvořáček, Vitouch, Strnad - Přibyl. Trenéři: Jandač a Hořava.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články