Netolický a Petříček se stali místopředsedy ČSSD

11.12.2021 8:10

Řadovými místopředsedy ČSSD zvolili delegáti včerejšího mimořádného sjezdu starostu Brna-Líšně Břetislava Štefana, hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, bývalého ministra zahraničí Tomáše Petříčka, lékaře Robina Šína a někdejší místopředsedkyni Mladých sociálních demokratů Danielu Ostrou. Pětice kandidátů uspěla už v prvním kole tajné volby.

Netolický a Petříček se stali místopředsedy ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Ke zvolení bylo potřeba získat 113 delegátských hlasů. Ostrá jich dostala 152, Šín 140, Netolický 138, Petříček 135 a Štefan 127. Šín, Netolický, Petříček a Štefan měli už před volbou výslovnou podporu nového předsedy sociální demokracie Michala Šmardy. V souladu s jeho přáním předtím delegáti zvolili statutárním místopředsedou strany bohumínského místostarostu Igora Bruzla.

Šmarda uvedl, že delegáti zvolili do vedení ČSSD dobrý tým. „Ten tým je různorodý, plný lidí, kteří chtějí pracovat a kteří si dokážou získat důvěru,“ míní.

O zvolení řadovými místopředsedy se ucházelo 14 sociálních demokratů. Protože on-line hlasovací systém umožňoval výběr jen z deseti kandidátů, delegáti nejprve museli počet adeptů zúžit v orientačních hlasováních.

Nejužší vedení sociální demokracie je po včerejším sjezdu zcela nové. Dosud byli řadovými místopředsedy Jana Maláčová, která včera neuspěla ve volbě předsedy, Dana Váhalová, Jiří Běhounek, Josef Říha a Jan Tvrdý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…