Hlavní obsah

Polášek v Klingenthalu opět nebodoval, Indráčková byla mezi ženami na 23. místě

Rakouský skokan na lyžích Stefan Kraft vyhrál závod Světového poháru v Klingenthalu a slaví první vítězství v aktuálním ročníku. Viktor Polášek obsadil 43. místo a ani v šestém závodě seriálu v olympijské sezoně premiérové body pro českou reprezentaci mužů nezískal.

Foto: Úsek skoku na lyžích SLČR

Viktor Polášek na archivním snímku

Článek

Další bodované umístění naopak v Německu přidala Karolína Indráčková. Čtyřiadvacetiletá skokanka dnes obsadila v závodě žen 23. místo a navázala na své sezonní maximum z pátečního závodu, v němž skončila dvacátá.

Polášek, který v Klingenthalu startoval jako jediný z českých skokanů, předvedl v 1. kole pokus dlouhý 120,5 metru a do finálové třicítky nepostoupil.

Kraft dnes závodu dominoval. První kolo vyhrál nejdelším skokem dne 138 metrů a ve druhém si vedení pohlídal, přestože zapsal o osm metrů méně. Z výhry v SP se radoval celkově po dvaadvacáté v kariéře a poprvé od února 2020.

Na druhou příčku se probojoval Nor Halvor Egner Granerud, na třetí se posunul Polák Kamil Stoch. Lídr průběžného pořadí SP Karl Geiger skončil čtvrtý.

Reklama