InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poprvé na domácím ledě! Nemusíš hrát krásný hokej, ale musíš chtít zvítězit, apeluje trenér Hluboké Petr Bělohlav

Hlubocká gólmanská legenda David Dědič, kterého Hluboká dopíše na soupisku jako třetího brankáře.

Hlubocká gólmanská legenda David Dědič, kterého Hluboká dopíše na soupisku jako třetího brankáře.

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – Dvě kola hokejisté Hluboké v krajské lize pauzírovali, duely se Samsonem i Strakonicemi museli odložit. Do třetice už by jejich start nemělo nic pokazit. Rytíři povstali z marodky a v týdnu se pilně chystali na Milevsko, které naposledy doma dokázalo potrápit vedoucí Samson.

 

Fanoušci v Hluboké nad Vltavou mají poprvé v sezoně nakročeno na hokej! „Dva roky jsme nehráli doma," vědí. Na premiéru se načekali do 12. prosince. Nedělní souboj s Milevskem začíná v 17 hodin a pro Hlubokou bude v době pandemie sportovním svátkem. Natěšený je i vedoucí HC Knights a trenér Petr Bělohlav: „Jsme v plné sestavě a samozřejmě se těšíme. Konečně jsme trénovali, sice pod sněhem, ale to je Hluboká. Klasika," usmívá se Bělohlav.

Předpověď počasí nepočítá na neděli se sněhovou nadílkou. I to je pro utkání na otevřeném kluzišti pozitivní zpráva. „Vypadá to dobře," hlásil hlubocký kouč. Nechtěl však komentovat postřehy z tréninku, komu z hráčů to lepilo, kdo se mu líbil. „Mně to slušelo!" vtipkoval. Bývalý kapitán celku už ale na soupisce nefiguruje, na rozdíl od svých parťáků na střídačce, s nimiž společně nahradil odvolaného Miroslava Šulistu, aby mužstvo vzkřísili po černé sérii. „Nedoma a Hejda jsou na soupisce. A bude na ni dopsán i David Dědič," odtajnil kouč papírový návrat jedné z místních legend. Rytíři mají dva gólmany a někdejší mistr krajské ligy bude připraven v záloze.

Doma po dvou letech

Hlad po hokeji je na Hluboké logicky veliký. Skalní fandové nedočkavě brousili kolem stadionu a vyhlíželi první zápas. „Už měli přijít dvakrát a my řekli, že nehrajeme... Tak doufám, že teď někdo přijde!" přeje si Petr Bělohlav důstojnou návštěvu v ochozech. Zaregistroval porážku Milevska, souseda v tabulce, kterého Rytíři v sezoně už jednou potkali: v říjnu mu podlehli 3:6. „Myslím, že to bylo hratelné, a jak se jim herně dařilo minule se Samsonem, nevím. Vím jen, že to skončilo o dva góly. Odskočený je Samson, možná Soběslav je letos našlápnutá, jinak je to v kraji zhruba všechno podobné," přemítá Bělohlav, čímž úroveň soutěže nijak nesnižuje. Naopak. „Když vezmu přípravu, pamatuji si tréninky v první a druhé národní lize, a ty byly hodně podobné. Akorát třeba byly v jiném tempu. Ale kraj se zvedá, takže se musíme hodně snažit," podotýká.

Nové trio u kormidla vyžaduje po svých svěřencích daleko větší zapálení do hry. Prokáží je na malinkém hřišti, kde čeká Rytíře hokej plný soubojů? „Chtěli jsme změnit hlavně přístup. Je důležité, aby hráli, věnovali se tréninku, a když skočí na led, tak aby bylo vidět, že chtějí vyhrát. Zdálo se mi, že zatím byli v nějaké letargii, proto na ně teď vyvíjíme tlak, aby opravdu dělali, co měli, a odevzdali na ledě maximum," apeluje na hráče Petr Bělohlav. „Hokej je hrozně jednoduchý sport! Stačí, když bruslíš, trénuješ, makáš. A hlavně chceš vyhrávat, což tahle generace moc neumí... Nemusíš hrát krásný hokej, ale musíš chtít zvítězit," uzavírá hlubocký trenér a patriot.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace