Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kometa zapsala proti Zlínu pátou výhru v řadě, skóroval Mueller a v prodloužení Zbořil

Brněnští hokejisté surfují na výherní vlně. Zvítězili v 32. kole extraligy nad Zlínem 2:1 v prodloužení a vybojovali tak pátou výhru v řadě. V čase 60:16 o ní rozhodl útočník Adam Zbořil. Kometu poslal do vedení v první třetině Peter Mueller, za hosty vyrovnával ve třetím dějství jeho někdejší spoluhráč z Brna Ondřej Němec. Brňané tak porazili Zlín podruhé doma a podruhé v prodloužení. V tabulce je Brno šesté, Zlín stále poslední.

Střelec Komety Peter Mueller skóruje proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

První třetina klasického moravského derby nabídla hokej s rychlým přechodem středního pásma a mnoha rušnými momenty v útočných pásmech. Daleko více vzruchu však vzniklo před Kašíkem, do šancí se dostali Zbořil a Ďaloga, zlínského brankáře ale prostřelil až nejproduktivnější hráč Komety Mueller a připsal si na konto 14. gól v sezoně.

Berani vstoupili do druhé třetiny s daleko větší vervou a tlakem směrem do brány. Během jedné minuty trefil tyč Veselý a Okálovu šanci zlikvidoval na poslední chvíli pozorný Sedláček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Zlín

K zajímavé partii přispěli i domácí. Možnost navýšit skóre měl Horký, jehož vychytal Kašík, Krištof trefil horní tyčku a před Dočekalem zasahoval opět zlínský gólman.

Na začátku třetí třetiny zazvonil na brankovou konstrukci také Ďaloga, síť pak rozvlnil při přesilové hře veterán Němec, jehož vyrovnávací trefa v přesilové hře byla premiérovým gólem bývalého reprezentanta v této sezoně.

Zlínské hokejisty gól nakopl k další útočné aktivitě, šance otočit skóre měli v krátkém časovém intervalu Okál s Malletem, v závěru základní hrací doby ale dominovaly obrany a duel dospěl do prodloužení, které už po 16 sekundách rozhodl zblízka po přihrávce Horkého Zbořil.

HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Mueller (Zaťovič, Gulaši), 61. A. Zbořil (Horký) - 46. O. Němec (Mallet, Suhrada). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lederer, Kis. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Brno: J. Sedláček - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Fajmon - Mueller, Krištof, Zaťovič - Horký, A. Zbořil, Kratochvíl - Vincour, Rákos, Ostřížek - Magee, Dočekal, Meluzín. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, Ferenc, Žižka, M. Novotný - Okál, Honejsek, Mallet - Flynn, P. Sedláček, Kubiš - Michasjonok, Hejcman, Zabusovs - Fryšara, R. Veselý, Vopelka. Trenér: Jenáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články