Serie A - preview 17. kola: AS Řím chce napravit zaváhání

10.12.2021, 08:49, aktualizováno 13.12.2021, 08:42
Previews
José Mourinho (© AFP)
AS Řím se chce po sérii zaváhání proti Spezii Calcio vrátit na vítěznou vlnu. Pokud se to Giallorossi povede, bodově se dotáhnou na šestý Juventus, naopak hosté mohou zvýšit náskok od sestupového pásma...
AS Řím - Spezia Calcio  (pondělí 20:45)
Římané se po zvládnutém utkání Konferenční ligy pokusí vylepšit své postavení i v Serii A, kde se jim zatím zdaleka nedaří podle plánu. V pondělní dohrávce 17. kola přivítají na Olimpicu Spezii, která s nimi občas umí až nepěkně zamést.

Na první pohled by kádr jako AS Řím neměl mít se Spezií potíže. Jenže faktem je, že právě Spezia římskému klubu v minulosti už mnohokrát nepříjemně zatopila a postarala se o pár dramatických momentů. Poprvé téměř na den přesně před šesti lety. V prosinci 2015 hrála Spezia coby druholigový klub s Garciovým AS Řím osmifinále Coppa Italia a kromě toho, že udržela čisté konto, dokázala na penalty slavný klub vyřadit!

Situace se opakovala také v loňské sezoně. To sice Římané vyhlašovali, že se poučili, ale vlastně se sami trochu střelili do nohy. Protože trenér Fonseca střídal šestkrát místo povolených pěti střídání a kromě toho, že bylo AS zase pro smích celé Itálii, po prodloužení opět v osmifinále poháru prohrálo a vypadlo.

Řád do hry a lepší výsledky má ve vizi amerického dua otce a syna Friedkinových vnést do klubu José Mourinho, ale zatím je jeho angažmá přinejlepším průměrné. Ze skupiny Konferenční ligy AS postoupilo, v lize se ale hodně trápí. Body ztratilo i s Venezií nebo Bolognou. Minule dostalo tři branky od Interu, který bral výlet do Říma spíš jako trénink.

Další problémy pro portugalského trenéra znamenají vynucené absence vykartovaného dua Mancini - Zaniolo. Chybí mu ale taky Pellegrini, El Shaarawy nebo Spinazzola. Z covidu už se naštěstí dostal aspoň Afena-Gyan. Hosté přijedou jen bez zraněného Seny.

Tým trenéra Motty čeká na vítězství už čtyři duely, tři z nich prohrál. Minule ale vybojoval remízu 2:2 se silným Sassuolem a to mu pomohlo k postupu na 17. příčku, mimo bezprostřední pásmo sestupu.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Kumbulla, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Veretout, Cristante, Mchitarjan, Viña - Mayoral, Abraham
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlić, Nikolaou - Gyasi, Kovalenko, Sala, Maggiore, Reca - Nzola, Manaj
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.95 - 7.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Bologna FC  (neděle 12:30)
Turínské FC se opírá o dobrou domácí formu a na vliv svých fandů i známého prostředí bude spoléhat v neděli. Krátce po poledni se totiž na Stadio Olimpico představí Bologna, které se Turín dívá hodně zdaleka na záda.

Granata v poslední době ztratila kouzlo i schopnost vyhrávat. Tři poslední duely Turín nevyhrál a získal z nich jen dva body, naposledy remizoval s Cagliari. To pro něj znamenalo pád až na současnou třináctou příčku. K sestupové propasti to sice má Turín pořád ještě hodně daleko, ale fanoušci po slibném začátku jistě doufali v mnohem lepší pozice.

Aspoň že doma se Turínu daří. Za čtyři minulé zápasy na domácí půdě Turín jednou remizoval a třikrát si připsal plný počet bodů. Porazit ho tu dokázal naposledy Juventus v derby, ale to se psalo teprve sedmé kolo.

Bologna si z posledních pěti duelů odnesla výhru třikrát a ve dvou případech udržela čisté konto. Minule ale nestačila na rozjetou Fiorentinu, takže se posunula na devátou příčku. A taky minule přišla o vykartovaného záložníka Domíngueze.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Zima, Bremer, Buongiorno - Singo, Lukić, Pobega, Aina - Praet, Brekalo - Sanabria
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - De Silvestri, Svanberg, Soriano, Hickey - Sansone, Vignato - Barrow
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.42 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Hellasu se mezi roky 2013 až 2016 dařilo s Atalantou bodovat prakticky neustále, ale poslední dobou se tento trend změnil. Klub z města známých milenců má další možnost vzpomenout si na úspěšnější dny v neděli odpoledne, kdy na pohárového účastníka narazí.

Hellas se pokusí trochu vylepšit nepříznivou bilanci, která ho s Atalantou poslední dobou trápí. Už ve čtyřech z minulých sedmi duelů totiž s týmem z Bergama prohrál. A to mu přitom kdysi šlo tak dobře. Mezi lety 2013 a 2016 totiž Hellas s Atalantou neprohrál ani jednou, přičemž pět z těchto sedmi duelů se mu povedlo vyhrát.

Současnost nabízí týmu trenéra Igora Tudora vesměs průměr, na který jsou fanoušci zvyklí. Desáté místo je dost daleko od sestupu, Hellas už několikrát nepříjemně překvapil silnějšího soupeře, ale na druhou stranu dokázal ztratit body s Cagliari, Sampdorií nebo Udinese. Nebýt těchto ztrát, mohl by jistě pomýšlet na mnohem vyšší příčky.

Po bezbrankové remíze s Cagliari si v ofenzivě všechno vynahradil při minulém kole. S Benátkami sice po poločase prohrával už o tři branky, ale po změně stran předvedl naprosto parádní podívanou podpořenou čtyřmi góly. Dvakrát se prosadil Giovanni Simeone, který nasázel v této sezoně už úctyhodných 11 branek a patří mu třetí příčka v pořadí ligových střelců.

Hellas teď čerstvě postihla jedna velká komplikace, protože po sezoně má obránce Dawidowicz, který si přetrhl kolenní vazy. Kromě něj jsou mimo hru taky Frabotta, Günter, Hongla a Kalinić. Hostující Atalantě chybí zraněný Gosens a nepočítá ani s Malinovským, který nasbíral přílišný počet karet.

Atalanta teď musí reagovat na poslední zklamání, které se jí přihodilo v Lize mistrů. Jednak bylo její utkání s Villarrealem odložené o den kvůli přívalu sněhové nadílky a jednak tohle důležité utkání prohrála. Sen o postupu z těžké skupiny tím skončil, dál šel Villarreal. Předtím ale Atalanta porazila Juventus nebo Neapol, takže jí aspoň Serie A nabízí dostatek optimismu.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Magnani, Ceccherini, Casale - Faraoni, Taméze, Veloso, Lazović - Barák, Caprari - Simeone
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Maehle - Iličić, Pašalić - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.76 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Empoli FC  (neděle 18:00)
Hozenou rukavici od AC Milán může zvednout SSC Neapol, která na stadionu Diega Armanda Maradony přivítá Empoli. Hosté jsou ve velmi dobré formě a uspět by chtěli i na půdě Parthenopei, kde se jim to od roku 2008 nepovedlo.

Vedoucí Milán remizoval v Udine 1:1 a to je šance pro Neapol, která se v případě vítězství může bodově dotáhnout. Parthenopei v minulých kolech ztráceli a v pěti kolech zvítězili jen nad Laziem, což zapříčinilo pád na třetí místo tabulky.

I přes tyto nezdary se mohou svěřenci Luciana Spallettiho radovat, protože se jim povedlo postoupit do jarních bojů Evropské ligy. Ve čtvrtek zvládli přestřelku s Leicesterem (3:2) a ve skupině C obsadili první místo. Neapol se teď musí zase koncentrovat na Serii A a napravit nezdary z minulých kol. A výhra by Spallettiho svěřencům náramně pomohla před velkým šlágrem s AC Milán.

Hosté sice cestují pod Vesuv jako papíroví outsideři, ale jejich forma není vůbec špatná. Aktuálně jedenáctý tým soutěže prohrál od listopadu jen jednou a před týdnem doma skolil Udinese 3:1. Hráčům Azzurri se daří i na venkovních stadionech - letos už zvítězili čtyřikrát a v jednom případě remizovali.

Empoli hrálo v minulé sezoně jen Serii B, takže poslední vzájemný souboj se odehrál letos v lednu v rámci Coppa Italia. Neapol ho zvládla lépe a zvítězila 3:2. Celkově se Empoli na stadionu Diega Armanda Maradony nedaří a od roku 2008 čeká na další vítězství.

Neapol nebude v neděli kompletní a schází jí několik důležitých hráčů, jmenovitě Osimhen, Zanoli, Koulibaly, Fabian Ruiz a Lobotka. V tomto směru jsou na tom hosté výrazně lépe a kouč Andreazzoli má k dispozici kompletní kádr.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Demme, Zieliński - Politano, Ounas, Elmas - Mertens
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Romagnoli, Luperto, Parisi - Haas, Ricci, Zurkowski, Bajrami - Cutrone, Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.29 - 7.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - SS Lazio  (neděle 18:00)
Vyrovnaný duel se očekává na Mapei Stadium, kde hraje své domácí zápasy US Sassuolo. Svěřenci trenéra Dionisiho budou čelit Laziu, které zatím zaostává za výkony z minulých sezón. Každopádně v posledních dvou kolech nastřílelo dohromady sedm branek, z toho jen Ciro Immobile se prosadil třikrát a pálit ostrými hodlá i na Sassuolu.

Těžko hledat ve vzájemném zápase favorita. Lazio se v minulých sezonách umísťovalo na předních příčkách, ale letos se mu nedaří podle představ. Ztráta trenéra Simona Inzaghiho se ukázala být hodně citelnou a Maurizio Sarri zatím nedosahuje takových výsledků, jako jeho předchůdce. Dvě výhry slepilo jen v prvních dvou kolech, jinak pravidelně ztrácí.

Těšit ho může alespoň postup do další fáze Evropské ligy. Římský celek ve čtvrtek remizoval s Galatasarayem 0:0, ale postup si zajistil už v předchozím zápase na půdě Lokomotivu Moskva (3:0). V kádru Lazia by tedy mohla panovat dobrá nálada, navíc klubu se podařilo v minulém kole zvítězit na hřišti Sampdorie.

Sassuolo budí v Serii A velký respekt, přestože se mu doma vlastně vůbec nedaří. Dionisiho výběr zvládl jen dvě utkání před vlastním publikem a především to mu v tabulce zabraňuje dosáhnout vyššího postavení. To, co dělá z Neroverdi obávaného soupeře, jsou výsledky se zvučnými jmény. Sassuolo zvítězilo na Juventusu i na San Siru v Miláně. Obrat o body dokázalo i Neapol, a tak není radno provinční celek vůbec podceňovat. Sassuolo si může vést ještě lépe, ale potřebuje ustálit své výkony. Před týdnem jenom remizovalo s o záchranu bojující Spezií a porazit doma nedokázalo ani Cagliari nebo Empoli.

Každopádně duel s Laziem slibuje zajímavou podívanou. V květnu tohoto roku Sassuolo ovládlo domácí zápas 2:0, ale v Římě narazilo a 1:2 prohrálo. Vzájemné zápasy bývají často velmi vyrovnané a ani nedělní duel nemá jasného favorita.

Sassuolo bude postrádat trojici hráčů, jmenovitě Obianga, Romagnu a Djuričiće. Lazio je na tom lépe, když jeho jedinou absencí je záložník Milinković-Savić.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Frattesi, Lopez, Henrique - Berardi, Scamacca, Raspadori
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marušić - Luis Alberto, Cataldi, Bašić - Felipe Anderson, Zaccagni - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.58 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Cagliari Calcio  (neděle 20:45)
Inter sice nezvládl utkání Ligy mistrů a v prestižním měření sil nestačil na Real Madrid, ale jeho postup to nijak neovlivnilo. Teď je proto čas soustředit se znovu na Serii A, kde to má Inter taky dobře rozehrané. A jeho soupeřem bude Cagliari, takže tady jsou tři body jasnou povinností.

Od osmého kola, kdy si s Interem vcelku jasně poradilo Lazio Řím, se Interu vyhýbají porážky. A to nejen v Serii A, nýbrž také mezi elitou, v Lize mistrů. Inter sbíral jeden bod za druhým a herně se snad ještě zlepšil oproti loňskému roku pod vedením trenéra Conteho. Simone Inzaghi v roli jeho nástupce odvádí velmi dobrou práci, i když tým jako celek přišel o dvě výrazné postavy mistrovského kádru.

Platilo to až do úterního večera. To totiž Inter narazil na soupeře, který byl jasně silnější a především efektivnější. Ze stadionu Santiaga Bernabéua si milánský gigant neodvezl ani jeden bod, neskóroval a naopak sám dvě branky dostal. V konečném účtování mu tahle porážka zas tak moc vadit nemusela, protože postup měl zajištěný už před zápasem.

Italská liga pro něj taky představuje velmi líbivou scenérii. I díky horším výsledkům Neapole se Inter dotáhl na čelo ligy a chybí mu jen bod na jeho městského rivala AC. Oproti němu mají Nerazzurri lepší skóre, dali o čtyři branky víc a dostali o tři méně. Minule jasně rozdrtili AS Řím.

Před duelem s Cagliari se domácí připravují bez zraněné trojice Correa, Darmian a Ranocchia. Sardinský celek dorazí bez Walukiewicze s Rogem.

Cagliari pomalu už ani neví, jaký je to pocit, když vyhráváte. Naposledy se mu přihodilo v osmém kole, kdy si poradilo se Sampdorií. Od té doby si připsalo jen čtyři porážky v řadě následované čtyřmi remízami. Právě vítězství nad janovským celkem bylo tím jediným v celém ročníku, jinak se Cagliari trápí i pod vedením Waltera Mazzarriho.

Ten má na Inter poměrně dost nepříjemných vzpomínek, protože když klub v roce 2014 opouštěl, byl s ním na devátém místě a dodnes to výsledkově bylo jedno z nejhorších angažmá zkušeného trenéra.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić - Lautaro Martinez, Džeko
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Caceres, Ceppitelli, Carboni - Bellanova, Nández, Marin, Grassi, Dalbert - João Pedro, Keita Baldé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.53 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Salernitana Calcio  (sobota 15:00)
Fiorentina v posledních dvou kolech bodovala naplno a zase se zapojila do honby za příčkami znamenajícími pohárové umístění. Tentokrát jí los nadělil velmi přívětivého soupeře, s nímž by tým kolem Vlahoviće neměl mít potíže - Salernitanu.

Fialky se zatím prezentují velmi slibně a patří k těm nejpříjemnějším překvapením, která liga letos nabízí. Mladý trenér Italiano vtiskl týmu hodně ofenzivní tvář. Fiorentina se nebojí útočit i proti těm největším jménům v calciu a poradila si už i s vedoucím AC Milán. Jenže musí ještě zapracovat na ustálenosti svých výkonů, s čímž mají Fialky potíže. Z posledních deseti duelů prohrály už polovinu.

Aktuálně ale vyhrály dva duely za sebou, což se jim už hodně dlouho nepovedlo. A dohromady v nich nasázely už šest branek, takže Salernitana se má na co těšit. Fialky okupují šestou příčku s náskokem dvou bodů na oba římské celky.

A to i díky skvělému Dušanu Vlahovićovi, z něhož se v průběhu roku a něco stal velmi žádaný hráč. Spolu s Cirem Immobilem se dělí o první příčku v tabulce střelců a povedlo se mu dát už 13 branek!

To je číslo, na které se nedostala Salernitana ani jako celek. Její hráči se zmohli jen na 11 gólů za 16 odehraných utkání, a tak se není čemu divit, že jsou až na posledním místě. Doposud se tým ze Salerna radoval jen ze dvou výher a moc mu nepomohl ani návrat trenéra Colantuona.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Odriozola, Martinez Quarta, Milenković, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Castrovilli - Gonzalez, Vlahović, Saponara
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Veseli, Gyömber, Bogdan - Zortea, L. Coulibaly, Di Tacchio, Schiavone, Ranieri - Ribéry, Simy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.27 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Venezia FC - Juventus FC  (sobota 18:00)
Benátky se v sobotu navečer pokusí zopakovat hodně starý úspěch, který s Juventusem jednou zažily. Na domácí půdě stadionu Pierluigiho Penza ale přivítají domácí borci tým, jenž se opět naučil vyhrávat i v případě, že se mu herně zrovna nedaří.

Osmadvacet let. Tolik času už uplynulo od doby, kdy domácí Benátky naposledy vyzrály na Starou dámu. A stálo je to hodně sil. Tehdejší tým trenéra Trapattoniho vedený hráči jako Ravanelli, Baggio nebo Di Livio tenkrát ale dostal od domácího celku čtyři góly a impozantním způsobem na sebe upozornil především Salvatore Campilongo, autor hattricku. Jednalo se o utkání Coppa Italia a předchozí duel skončil remízou, takže se nakonec z postupu radoval tým tehdejšího kouče Gian Piera Ventury.

Ale to už je hodně dlouhá doba a od té doby se Benátky v utkáních s Juventusem hodně trápí. V pěti posledních vzájemných střetech se radoval Juventus, kterému se navíc povedlo třikrát udržet čisté konto s celkovým skóre 14:4 jen v těch pěti duelech.

Tým trenéra Paola Zanettiho má co napravovat, protože aktuálně protáhl svou sérii porážek na tři duely v řadě. A to se skóre 3:10. Po porážce od Interu a Atalanty začal minulé kolo s Hellasem aktivně a vedl nad ním po poločase senzačně 3:0, jenže ve druhé půli se absolutně nechytal na aktivnějšího soupeře a dostal od něj čtyři branky!

Teď mu schází hráči jako Maenpaa, Okereke, Fiordilino nebo Sigurdsson, k nimž přibyl ještě minule vyloučený obránce Ceccaroni. Juventusu stále chybí čtveřice zraněných Danilo, Chiesa, Kulusevski a Ramsey.

I bez nich ale Juventus dokázal uhrát v posledním utkání s Malmö tři body, které ho v souvislosti se ztrátou Chelsea posunuly na konečnou první příčku skupiny Ligy mistrů. Fanoušci Juventusu po dlouhé době viděli náznaky Bernardeschiho talentu, což byla příjemná změna. Bylo to už třetí soutěžní utkání, které Juventus vyhrál, a navíc ve všech třech případech udržel čisté konto. Po poslední ligové výhře nad janovským CFC se posunul už na pátou pozici.
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Mazzocchi, Caldara, Ampadu, Haps - Črnigoj, Vacca, Busio - Aramu, Henry, Johnsen
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Chiellini, Bonucci, Alex Sandro - Bernardeschi, Locatelli, Bentancur, Rabiot - Dybala, Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.42 - 4.79 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - AC Milán  (sobota 20:45)
V sobotu večer se v Dacia Aréně potkají Udinese a AC Milán. Rossoneri si mohou pojistit vedení v tabulce, ale čeká je soupeř, se kterým mívají problémy. Letos v březnu dokázaly Zebry uhrát remízu na San Siru a celkem pravidelně sehrávají velmi vyrovnané zápasy.

AC Milán nečeká snadná práce, nicméně by potřeboval získat tři body a zapomenout na neúspěch v Lize mistrů. Jeden z nejúspěšnějších evropských týmů prohrál v úterý s Liverpoolem 1:2 a skupinu zakončil na posledním čtvrtém místě. Trenér Stefano Pioli se nechal slyšet, že šlo o velké zklamání a rozhodně neúspěch. Rossoneri doma nedokázali ani jednou zvítězit a pro letošek v evropských pohárech dohráli.

Vrátit se mohou příští rok a už teď je jasné, že jejich cílem je získat v této sezoně Scudetto. Po šestnácti kolech jsou na nejlepší cestě, protože Serii A vedou s náskokem jednoho bodu. Milánští dali v domácí soutěži zapomenout na nedávné porážky od Fiorentiny a Sassuola a proti Janovu i Salernitaně zapsali povinná vítězství.

Komu se ale nedaří je Udinese a klubovému vedení nakonec došla trpělivost. Luca Gotti byl ze své funkce odvolán a kormidla se ujal dosavadní asistent Gabriele Cioffi. V sobotu ho čeká opravdu ostrá premiéra a rád by pro Zebry rozšířil skromnou sbírku výher. V letošní sezoně se Udine radovalo ze tří bodů jen třikrát a v tabulce je až na čtrnáctém místě.

Na první pohled patří vzájemná bilance milánskému AC, ale Udinese už dokázalo gigantovi několikrát zatopit. Letos v březnu remizovalo na San Siru 1:1 a z domácí výhry se zase radovalo v srpnu 2019. V minulé sezoně vyhrálo AC v Dacia Aréně těsně 2:1, když vstřelil rozhodující branku akrobatickým kopem sedm minut před koncem Zlatan Ibrahimović.

Udinese je v mnohem lepší kondici a v sobotu mu budou chybět pouze Pereyra a potrestaný Samir. Na druhé straně je situace horší, mimo hru zůstávají Calabria, Rebić, Giroud, Leao, Pellegri a do konce sezony i Kjaer.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Pérez, Becao, Nuytinck, Udogie - Soppy, Walace, Arslan, Deulofeu - Success, Beto
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Tomori, Romagnoli, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Saelemaekers, Krunić, Díaz - Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.37 - 3.65 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - UC Sampdoria  (pátek 20:45)
Už v pátek večer si pro nás Serie A nachystala jeden lahůdkový předkrm. V rámci předehrávky 17. kola se do sebe pustí dva nejbližší sousedi, u kterých je těžké poznat, kdo je doma a kdo je host. Blíží se 104. janovské Derby della Lanterna.

Už 103krát se na jednom hřišti potkali tihle dva soupeři. Ve stínu slavného a ve městě největšího majáku, který pomáhal mnoha lodím dostat se bezpečně domů, se teď trochu zapomíná na fotbal. Respektive se řeší jiné záležitosti. U domácího CFC je to hlavně nová éra trenéra Ševčenka, která se zatím nevyvíjí úplně podle předpokladů nového vedení.

Janovský celek má za sebou od Ševčenkova nástupu čtyři zápasy a z nich zatím vydoloval jediný bod. Ten si rozdělil s Udinese a kromě toho třikrát prohrál. Postupně už asi i Ševčenkovi začíná docházet, čemu se to vlastně upsal. Kromě jiného ho trápí velké množství absencí.

O derby přijdou hráči jako Fares, Criscito, Caicedo, Cassata, Maksimović a dost možná i Rovella. Doria má taky několik ztrát, mezi něž se dají počítat Depaoli, Damsgaard, Vieira, Torregrossa a Ferrari.

Ta největší ztráta ale postihla ty nejvyšší příčky. Nejen celý Janov totiž v těchto dnech žije skandálním zatčením majitele a prezidenta klubu, Massima Ferrera. Vášnivý milovník fotbalu a žen má podle zákulisních informací dluhy v hodnotě 200 milionů eur, které se naštěstí netýkají Sampdorie jako klubu, ale dalších jeho aktivit. Přesto Ferrero odstoupil ze své funkce a intenzivně hledá nového kupce pro patnáctý tým tabulky.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Biraschi, Vasquez, Masiello - Sabelli, Sturaro, Badelj, Touré, Cambiaso - Pandev, Destro
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Verre, Adrien Silva, Thorsby - Quagliarella, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.47 - 3.28 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán16122235:1838
2.Inter Milán16114139:1537
3.SSC Neapol16113234:1236
4.Atalanta Bergamo16104235:1934
5.Juventus FC1683522:1627
6.ACF Fiorentina1690727:2227
7.AS Řím1681724:1925
8.SS Lazio1674532:3025
9.Bologna FC1673623:2724
10.Hellas Verona1665532:2823
11.Empoli FC1672726:2923
12.US Sassuolo1655626:2520
13.Turín FC1654720:1719
14.Udinese Calcio1637621:2716
15.UC Sampdoria1643922:3215
16.Venezia FC1643915:2915
17.Spezia Calcio16331017:3612
18.Cagliari Calcio1617817:3010
19.Janov CFC1617817:3110
20.Salernitana Calcio16221211:338

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
PISTOLERO

A ti oslové z nova sport tam radši dávájí šlágr sranda ligy mezi Mallorcou a Celtou

Reagovat
Largo

Reagovat
Stana95

očividně to byl atraktivnější zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Arthur will not be called up for Venezia. The Brazilian arrived late in the today's training session, confirm Max Allegri.

Reagovat
Largo

Hrozný tohle. Může mít keců, kolik chce o tom, že nehraje, že maká atd. A pak předvede tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrzuje svoji pověst z Barcelony.

Reagovat
DelPiero137

Max uz stihol povedat ze Arthur bude mozna hrat proti Benatkam nie?

Reagovat
Filipow

Tak pořád záleží jak později. Jestli do 5 minut, tak se to dá odpustit. Jestli dorazil o hodinu později, už je to samozřejmě problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nastavíš pravidla, měla by se dodržovat. Tímhle by sis nastavil dost nebezpečný precedens. Dnes je povoleno 5 minut, zítra 10, hráč základu může přijít o pár minut později, ti z lavičky nikoli atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
M11

Neskutecne

Reagovat
smazaný uživatel

A pokračujeme...

Arthur Melo's agent Pastorello: "Keepeing a player of this level on the bench is a shame. For January we can't exclude anything: there's interest from La Liga clubs, but also from Premier League and Serie A", he told Tuttosport.

Jako zbavit se Arthura a Ramseyho v lednovém přestupním období? To by byl sen.

Reagovat
smazaný uživatel

A pár dalších slov od agenta Arthura:

"Vybrali ho pro Sarriho a řekněme, že má vlastnosti, včetně těch fyzických, které se zrovna do Allegriho fotbalu nehodí. Je v pořádku, že není hráčem pro Allegriho. Jen by mě zajímalo, proč ho koupili, kdy věděli, že Sarriho vyhodí."

Proč? Protože to jsou loupaaaaaciiiii.

Chce odejít zejména proto, že se chce dostat do nominace Brazílie na MS. Tite mu údajně řekl, že si místo v týmu udrží, pokud bude hrát. Proto bude chtít mermomocí v lednu pryč, aby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter jedná o dvojici ze Sassuola

Útočník Gianluca Scamacca a záložník Davide Frattesi patří mezi důležité hráče Sassuola, otázkou je, jak dlouho budou za tento italský klub ještě hrát. O oba fotbalisty se zajímá Inter Milán, který už zahájil jednání o případných přestupech. (football-italia.net)

Marotta jede, ten chlap je bůh. Inter může v následujících letech Serii A dominovat podobně, jako dominoval Juventus. Ač je Inter rival, tak Marottovi přeju jen to nejlepší a doufám, že bude pokračovat v dobré práci.

Reagovat
DelPiero137

Same dobre sprave pre Juve. Hlavne ze u nas sa spekuluje Witselovi s Ramseyho platon Snad len novinarska kachna

Reagovat
Largo

Zrovna tyhle dva bych hrozné rad viděl “doma”, v Římě. Ale asi si je nemůžeme dovolit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak máte dva kvalitní útočníky, co stáli docela těžký prachy..

Reagovat
Stana95

je to tak, navíc nás momentálně tlačí bota spíš jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AS si muze koupit koho chce.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně.

Reagovat
fRRR

Reagovat
AngryPrd

Pecka, presne Scamacca je ten po kom by kazdy klub mal siahnuť este ked je cena normalna. AC bude este lutovat, ze po nom nesiahli pred sezonou, ked mali zaujem. Za Ibru vyborny nastupca. Inter dobra praca!

Reagovat
smazaný uživatel

Je skvělé, když takový profík pracuje pro správný klub

Reagovat
Dejwa

a Inzaghi prý chce Baráka

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte, prosím vás, nějakou dobrou stránku, kde lze sledovat zápasy, které nevysílá novasport?

Reagovat
Pipo123

Neviem nakoľko sú reálne tie špekulácie o prestupe Alberta do Juve, ale za mňa by ten odchod dával zmysel, pod Sarrim hraje zle, evidentne mu ten systém 4-3-3 moc nesedí, nemá vedľa seba Leivu a Luliča čo by to za neho odbehali, smerom dopredu sa trápi, do defenzívy toho moc nespraví.

Reagovat
smazaný uživatel

No do kelu

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Morata! Ale skvělá práce od Pellegriniho! Po několikáté v zápase šel do souboje 1 na 1 a odcentroval. Konečně to vyšlo. Luca zatím nejlepší na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Aramu super střela

Reagovat
mastakillah

Reagovat
brenk

Treba vyrovnať tak pošlime tam Sandra a Bentancura

Reagovat
stuff

Ono zas tam fakt nie je koho

Reagovat
stuff

Je to peklo teraz. Treba sa z toho vymotat. Bez Chiesu a Dabalu a s tymto stredom na viac nemame. Forza juve!

Reagovat
maras93

Baka zkušeně

Reagovat
smazaný uživatel

skor Bennacer

Reagovat
swatm

no zatím je to docela chaos z naší strany

Reagovat
LesyJePan

Dnes to na 3 body nevidim

Reagovat
LesyJePan

Preco dnes setrime Tonaliho a Kessieho?

Reagovat
maras93

Doufám, že Sandro půjde hned po poločase

Reagovat
LesyJePan

Sme von z LM. Musi tam behat to najlepsie co mame k dispozicii.

Reagovat
maras93

Ted uz není o čem. Snad půjde i Messi, pac ten útok je silenej

Reagovat
didosh

Reagovat
fero_hora

Bakayoko a krunic tej hre davaju strašne málo. Ako hráči na lavicku a šírku kadra budiš. Ale vidieť ich hravat od začiatku..

Reagovat
Morgue

Reagovat
maras93

At Ibra zůstane, ale vepředu musí hrát základ někdo, kdo ze 3 pokusu trefí aspoň 1x bránu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Tak dneska povinné 3 body a opět do čela!

Jinak přehodnocuji svou předsezónní predikci:

1. Atalanta

2. Juve

3. Inter

4. Neapol

Na

1. Atalanta

2. Inter

3. Neapol

4. Juve

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE nebude před AC.

Reagovat
zurix_new

Očekávám v zimním přestupovém období nějaké změny a myslím, že AC opět dojde šťáva, byť samozřejmě teď vypadá v TOP 4 AC určitě reálněji.

Reagovat
smazaný uživatel

11 bodů mi přijde dost, navíc Juventus a jeho současný vedení není schopné udělat koncepční přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

AC dosla stava, vyprasili Juventus 3:0 a Atalantu 2:0 (oba zapasy von) a skoncili druhy... Si to neodporuje kus?

Reagovat
Fridgiee

Všechno kromě prvního místa je nedostatečné. Ale chápu, že ty můžeš mít slabší nároky.

Reagovat
smazaný uživatel

nebud smiesny synak. Po rokoch trapenia a mimo LM je 2 miesto nad ocakavanie

Reagovat
snuff24

Atalanta 1?

Reagovat
Nuno čomes

Jestli takhle budou pokračovat, nereálné to není.

Reagovat
zurix_new

Jj, po úvodu sezony jsem jim věřil méně, ale teď opět více, být vnímám že to bude mezi prvními třemi těsnější

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr si myslím že to bude vyzerať takto:

1.Inter

2.Atalanta

3.Neapol

4.AC

Ale uvidíme

Reagovat
zurix_new

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

AC mimo top 4 a Juve v top 4? To musel byt iny fet....

Reagovat
Rohlik se šunkou

Zima slušný výkon, Turin hral hezky fotbal. Snad si ten zaklad udrží

Reagovat
mastakillah

Piotr snad to nebude nic vážného. To je snad náš nejdůležitější hráč …

Reagovat
fRRR

Sassuolo to je hrozně sympatickej tým a sympatický hráči.

Reagovat
mastakillah

Tohle bylo jako co

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsie kolo AC vs Neapol aka 2 vysumene sumienky sa budu spoliehat, ze uhaluzia nejaky nahodny gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně nám ostatní zahráli, tak hlavně za 3 body a na prvního fleka.

Reagovat
Inter Eterno Amore

De Vrij je späť

Reagovat
Nuno čomes

Já si nemůžu pomoct, ale Dumfries u toho běhání vypadá strašně komicky. No a s balónem vlastně ještě víc

Reagovat
lnterista

Když nabere sebevedomi tak bude dobrej

Reagovat
Nuno čomes

Přál bych mu to

Reagovat
Nuno čomes

Lautarooo

Reagovat
10

Takový dárky, to se pak hraje

Reagovat
LesyJePan

Palič kolko penalt uz nedal?

Reagovat
Nuno čomes

Tak 10

Reagovat
Forza_Inter
Reagovat
Nuno čomes

Opět a zase, proč to nekope kurva Hakan?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
cresposuper

Reagovat
lnterista

Dumfries by to dal

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
cresposuper

Trosku rozdiel, ked si to porovnam s domacimi zapasmi s Cagliari za Conteho

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari boli v tej dobe kusatelny, toto co tam je teraz je len slaby odvar

Reagovat
Dejwa

Lautaro už na penalty fakt ne, když už dá,tak má štěstí, že jde golman jinam, jinak furt kope stylem jak dnes

Reagovat
Inter Eterno Amore

Už keď sa na neho pozrieš pred penaltou tak vidno,že si neverí.

Reagovat
lnterista

Hrajem nejhezčí fotbal co jsem asi zažil. Ať je to jak je to tak to čínani dělají dobře.

Reagovat
Nuno čomes

Dneska čumím s otevřenou hubou. Chybí ale finálka.

Nejlepší robotu robí Marotta.

Reagovat
snuff24

Tohle není číňanama

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
lnterista

A kým?

Reagovat
snuff24

Marotta a Inzaghi..ano Číňané je dosadili na něčí popud a za to jim můžeme být vděční, ale jinak Inter brzdí v rozletu svými finančními problémy díky bohu, že právě tito dva pánové umí pracovat s tím co mají.

Reagovat
lnterista

Právě jsou majitele a přivedli je oni. Taky mohl pokračovat Thohir. Cinani to pozvedli celkově, marketing atd. Někde jsem četl že Zhang kandiduje na ministra financí v Číně. Tak uvidime

Reagovat
Nuno čomes

Oproti Thohirovi den a noc.

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Inzaghi sa este vezie na Conteho praci, ale ono to skonci. Ostatne ako vsade kde Conte bol...

Reagovat
snuff24

všechno jednou končí fotbal je jeden velkej koloběh ... to sis ještě nevšiml ?

Reagovat
cresposuper

jasne, aj v Juve to po Conteho odchode skoncilo

Reagovat
10

teď

Reagovat
smazaný uživatel

tam z toho ryzovali dlho, uvidime ako na tom bude Inter. Conte bol v Juve dlhsie ako v Interi

Reagovat
Nuno čomes

Alexiiiis

Reagovat
Dejwa

Krása

Reagovat
Forza_Inter

Bellanova a Carboni su velmi slušní

Reagovat
Nuno čomes

Hakan se dost zlepšil.

Reagovat
lnterista

Zadarmo...neber ho

Reagovat
Nuno čomes

Já ho úplně nasledovaneho neměl a milanisti na nej dost plivali.

Překvapil

Reagovat
lnterista

Já vůbec...jen derby

Reagovat
Nuno čomes

To je hovado

Reagovat
cresposuper

z najhorsieho hraca zakladu jeden z najlepsich

Reagovat
Nuno čomes

Baví mě jeho technika a myšlení.

Reagovat
smazaný uživatel

on vie zahrat len proti timom zo Serie B, proti silnym je neviditelny

Reagovat
cresposuper

Jasne, preto za posledny mesiac zahral vyborne proti Milanu, Napoli, Sachtaru, Rome

Reagovat
zurix_new

Že na toho mentálního chudáka vůbec reaguješ

Reagovat
smazaný uživatel

proti Milanu hral vyborne? Myslis tu nasimulovanu penaltu?

Reagovat
cresposuper

1. Ano, hral vyborne, pozri si pagelle od CdS, GdS, Tuttosport (vsetky 7).

2. Penalta bola jasna, pozri si moviolu od CdS a GdS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý výkon*

Reagovat
lnterista

Krása

Reagovat
Nuno čomes

Lautaroo. Barella další krásný pas

Reagovat
Nuno čomes

Džeka ať posetri a dá tam Satriana

Reagovat
Largo

Daje!

Reagovat
Sforza

Dnes to tam AS nejak o gol uklohni , 1-0 nebo 2-1 . Gol da urcite Mayoral , pokud budou hrat na dva vepredu .

Reagovat
Kuba94

Mě udivuje, jak hráč po vystřídání dostane v zápase dvě žluté. To musí potěšit Mourka.

Reagovat
Stana95

mu ty boty zase vezme

Reagovat
Largo

Tu první dostat vůbec neměl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele