InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dynamo v závěru přetlačilo Olomouc. Opět se prosadil Bassey

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Doma se daří! Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice si ve včerejším utkání Fortuna:ligy připsali už sedmé vítězství v probíhajícím ročníku na Střeleckém ostrově. Tentokrát to odskákala Olomouc, které tak Dynamo oplatilo nedávné vyřazení z tuzemského poháru MOL Cup. Oba týmy byly před vzájemnou ligovou bitvou bodově srovnány, a proto zápas sliboval vyrovnanou podívanou. Po první půli vedli Jihočeši, když se opět prosadil Fortune Bassey, nejlepší budějovický střelec a také možná nejžhavější ligové zboží současnosti. Okolo Basseye údajně krouží nejen elitní české týmy v čele s pražskými S, ale také zahraniční kluby. Po změně stran ale Olomouc srovnala a zdálo se, že zápas míří k dělbě bodů.

Rozhodující moment však přišel v 87. minutě, kdy VAR potvrdil olomoucký přestupek v pokutovém území a Dynamo kopalo svou první penaltu v sezoně. Míč si na puntík postavil obránce Benjamin Čolič a nekompromisní bombou doprostřed rozhodl o třech bodech pro domácí – 2:1.

Aktuálně mají Jihočeši 24 bodů po 18 kolech a jsou na sedmém místě tabulky pouhý bod za elitní šesticí pro nadstavbu. Poslední zápas kalendářního roku sehrají v neděli 19. prosince na hřišti Liberce (15:00).

SK Dynamo ČB – SK Sigma Olomouc 2:1

(1:0). Branky: 35. Bassey, 87. Čolič (pen.) – 57. González. ČK: 76. González (po 2. ŽK). Rozhodčí Krejsa. Přihlíželo 903 diváků.

České Budějovice: Vorel – Havel, Talovierov, Králik – Čolič, Čavoš, Valenta (79. Hellebrand), Mršič (89. Skovajsa) – Van Buren (81. Mihálik), Michal Škoda, Bassey.

Olomouc: Stejskal – Poulolo (46. Zahradníček), Hubník, Vepřek, Látal (89. Beneš) – Greššák (79. Sedlák), Spáčil, Zmrzlý, Daněk – González, Růsek.

Hodnocení trenérů

David Horejš, České Budějovice: „Jsem strašně rád, že jsme to zvládli za tři body a konečně Olomouc porazili. Bylo to těžké utkání, hodně soubojové. I díky změnám v sestavě jsme hodně soubojů vyhrávali. První poločas byl z naší strany hodně dobrý, vytvořili jsme si vedení. Pak udělal soupeř změny. Z ojedinělé střely jsme dostali ve druhé půli na 1:1. Jsem ale rád, jak jsme na to zareagovali. Po červené kartě se hrálo na jednu branku a těší nás, že jsme to zvládli. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Byli jsme lepší ve všech statistikách. Kluci podali oproti minulým zápasům velice slušný výkon."

Václav Jílek, Olomouc: „Je to zklamání, protože jsme nebyli daleko od zisku bodů. Možná jsme si alespoň jeden zasloužili. V první půli jsme nedokázali proměnit svou šanci, Dynamo se naopak trefilo díky Basseymu, který potvrdil svou produktivitu. Byli důraznější, my zase trošku fotbalovější. Ale je to o efektivitě. Reagovali jsme na nepříznivý vývoj změnou rozestavení a ve druhé půli jsme byli jasně lepším týmem, hernějším, kombinačnějším. Zaslouženě jsme vyrovnali a dali krásný gól, soupeř hrozil jenom z brejků. Rozhodla červená karta Pabla Gonzáleze a následně nešťastná penalta po ruce."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace