7156 úspěšných rozehrávek. Tom Brady má po dramatickém vítězství nad Buffalem další rekord

Hráč amerického fotbalu Tom Brady pokořil v NFL další milník. Rozehrávač Tampy Bay Buccaneers zaznamenal v zápase proti Buffalu Bills úspěšnou přihrávku směrem dopředu už po 7156. Ta poslední navíc předcházela vítěznému touchdownu, na který nahrál Američan v kariéře po sedmisté.

Tento článek je více než rok starý.

Florida (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Brady v souboji s Buffalo Bills

Tom Brady v souboji s Buffalo Bills | Zdroj: Reuters

Stav zápasu byl nerozhodný 27:27. Následovalo prodloužení. V něm se k míči dostala hvězda domácí Tampy Tom Brady. Po chvíli váhání vyslal přesnou nahrávku spoluhráči Breshadu Perrimanovi, který doběhl až do koncové zóny a touchdownem zařídil výhru nad Buffalem.

Brady si tak v zápase připsal rekord v počtu úspěšných rozehrávek, překonal legendárního Američana Drewa Breese. Na závěr svůj výkon korunoval i jubilejní 700. nahrávkou na touchdown, který duel rozhodl. A to vše v dramatické koncovce, která znamenala čtvrté vítězství v řadě a desáté v sezoně.

Co udělá s vítězným míčem, se kterým milníku dosáhl? Médiím po zápase odpověděl: „Moc o takových věcech nepřemýšlím. Některé dresy a podobné věci si občas schovávám, ale je to spíš týmový úspěch.“

Rozhodnout zápas přihrávkou se mu povedlo podruhé v kariéře. „Je to hodně vzácné, co? Ale bylo to skvělé. Byl bych radši, aby k tomu vůbec nemuselo dojít, ale počítají se všechny stejně,“ dodal rekordman.

Nejde však o jediné Bradyho prvenství. Nejvíce kariérních vítězství, nejvíce naházených yardů a také nejvíce vítězství v Super Bowlu. Sedmého titulu dosáhl letos v únoru, když navzdory predikcím dovedl Tampu k vítězství nad favorizovanými Kansas City Chiefs.

Žádný z klubů přitom nemá více než šest titulů. Navíc se Brady ve 43 letech stal i nejstarším vítězem v historii.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme