Rodina Boháčových – Krásná rodina a láska jen na oko: To byli Boháčovi z Ulice

Rodina Boháčových – Krásná rodina a láska jen na oko: To byli Boháčovi z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už v roce 2005, kdy se seriál Ulice objevil na televizních obrazovkách, se v něm objevovala rodina Boháčových. V seriálu působila až do roku 2008 a přinášela divákům své osudové zvraty. Na oko krásnou rodinku sužovalo nepřátelství mezi manžely, spor o dceru i alkohol.

Kdo byli Boháčovi z Ulice?

Pamatujete si na Boháčovy z Ulice? Petra Boháče – ředitele firmy Království hraček – si zahrál Pavel Kříž. Jeho ženu Evu Boháčovou v Ulici ztvárnila Markéta Tannerová. Spolu měli dceru Anežku Boháčovou. O její péči později vedli spor. Do rodiny patřila také Alena Suchá – maminka Evy v podání Daniely Kolářové.

Scénáristé si pro rodinu Boháčových připravili hned několik hlavních zápletek. Mezi ně určitě patří krátký románek Petra Boháče s Barborou Jordánovou. Jejich hlavní dějovou linii však tvořil dlouhodobý spor o nezletilou dceru, kterou do péče na chvíli získal Petr Boháč. O Anežku se však nakonec musela postarat její babička. Eva Boháčová totiž srazila svého manžela autem a šla do psychiatrické léčebny. Petr Boháč v závěru svého působení v seriálu propadá do depresí a oddává se alkoholu. Ani jeden z nich tak není schopný o dceru se postarat, a proto Anežka spadá do péče své babičky, kterou ztvárnila Daniela Kolářová.

Neuvěřitelných více než 15 let seriálu může za to, že hlavně postavy z jeho začátku už divákům zmizely z paměti a je to zcela normální.

Při vysílání 5x týdně po dobu delší 15 let se v seriálu vystřídaly různé postavy a jen opravdu pečlivý divák si je dokáže všechny vybavit. Je to i případ Boháčových?

Pavel Kříž z Ulice vystudoval v Kanadě psychoterapii

Spíše než k seriálu Ulice si diváci Pavla Kříže spojují s jeho rolí ve filmech Básníci. O herci možná nevíte, že nějakou dobu žil v Kanadě, kde vystudoval psychoterapii a pracoval v domovech pro seniory. Velmi toužil po tom být lékařem, ale to se mu už vzhledem k jeho věku nepovedlo.

V Kanadě se také oženil s ilustrátorkou knih Bonnie Glover, se kterou čekal holčičku. Během těhotenství však Bonnie znenadání potratila, což byla pro oba velká rána. Další ránu zasadil osud Pavlu Křížovi hned poté, když nečekaně zemřela i jeho manželka. Aby mu tragédii v Kanadě všechno nepřipomínalo, zaměřil se na práci v Česku, kde se vrátil. Jaký recept má na udržení se v psychické pohodě? Pohyb, pobyt v přírodě a vynechání večerních zpráv.

Věděli jste, že Markéta Tannerová žila 14 let ve Švýcarsku?

Markétu Tannerovou jste nedávno mohli vidět v některých epizodách Modrého kódu, zahrála si i v pořadu Jak si nepodělat život. Věrní diváci Ulice si Markétu Tannerovou pamatují z epizod, které se odehrávaly od roku 2005 (tedy od začátku seriálu) do roku 2008. Markéta Tannerová hrála manželku Pavla Kříže – Evu Boháčovou, která měla malou dceru a se svým mužem nevycházela příliš dobře. Málokdo tehdy o Markétě Tannerové tušil, že se v době natáčení Ulice zrovna vrátila ze Švýcarska, kde pobývala dlouhých 14 let.

 

Zdroje: