InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cestujme s Fireflies

    pondělí 6.5 18:00 - Světlušky Tábor

  • Vzpomínkový akt k osvobození města

    pondělí 6.5 15:00 - MěKS Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktuální výstava v blatenském muzeu je čistě dámská jízda

BLATNÁ – Kamila Berndorffová, Eva Ďurčová, Drahomíra Husičková, Klára Jánská, Jitka Křivancová, Lenka Pálková, Jana Schmidová, Lucie Scholler Rusková, Veronika Tesková a Marie Vydrová Drobníková. To je desítka žen – výtvarnic spjatých s Blatenskem, jejichž práce jsou od soboty 11. prosince pohromadě k vidění v blatenském muzeu. Konkrétně jde o malby, sochy, fotografie, linoryt či enkaustiku.

 

„Akademická malířka Lucie Rusková vystavovala v muzeu již před dvěma lety v rámci výstavy Barevné opojení abstraktní olejomalby. Nyní ovšem vedle nich nově prezentuje i keramiku. Na výstavě se návštěvníkům představí i všechny dámy, které učí na výtvarném oboru blatenské základní umělecké školy: keramička Eva Ďurčová vystavuje jak svoje keramické domečky, tak i obrazy malované olejovými nebo akrylovými barvami. Od sochařky Jitky Křivancové lidé uvidí kromě kreseb také dřevěné a kamenné plastiky a nejmladší autorka Marie Vydrová Drobníková uchvátí hyperrealistickými malbami přírodních zátiší," přiblížil Radek Řebřina z propagace Kulturní plantáže Blatná.

Od malířky Lenky Pálkové jsou k vidění obrazy, vytvořené technikou enkaustiky, což je malba horkým voskem a přírodními pigmenty. „Fotografka Kamila Berndorffová ukazuje svoji nejnovější tvorbu z období lockdownu – fotografie zátiší. Její sestra Klára Jánská potěší nejednoho návštěvníka svými milými pohádkovými keramickými plastikami, perokresbami i olejomalbami. Grafička Veronika Tesková vzkřísila techniku známou ze školních lavic – proškrabává tuš nanesenou na vrstvu barevného voskového podkladu, a to na velkoformátových obrazech. K vidění jsou na výstavě i její linoryty," doplnil Radek Řebřina.

Jana Schmidová, výtvarnice a učitelka výtvarné výchovy na blatenské ZŠ J. A. Komenského, představuje malby a kresby krajin, ale také keramické plastiky. „Poprvé mohou návštěvníci vidět i obrazy Drahomíry Husičkové, jejichž příběhy každého vtáhnou a už nepustí," uzavřel Radek Řebřina.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace