Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Režisér Petr Nikolaev se příští rok vrací na plátna kin s novou rodinnou komedií Střídavka. Téma střídavé péče je v našich končinách velmi žhavé a zvládat ji se ctí je mnohdy náročné. Nikolaev se na rodiny s tímto fungováním snažil podívat s nadhledem a pochopením.

-reklama-


Jak vznikla velká rodina Střídavky? Zuzana (Kristina Svarinská) se zamilovala do Honzy (Martin Hofmann). Ten měl za ženu Adélu (Jitka Čvančarová) a s ní děti Adama a Viléma. S Adélou se rozvedl, ta si nabrnkla Roberta (Jiří Vyorálek), který se kvůli ní rozvedl s Katkou (Anna Polívková), s níž má dcery Julii a Báru. Zuzana nemá žádné dítě, ale je těhotná s Honzou, ale k tomu hlídá potřeštěnou babičku (Eva Holubová). Všichni spolu musí vycházet, včas přijít do školy, do práce, k zubaři, na kroužky, trénovat ženské ragby, mít co jíst a nezbláznit se. A to přesně je život. A taky Střídavka.

Nová Báječná léta?

Petr Nikolaev se rozhodl navázat na úspěch svého nezapomenutelného filmu Báječná léta pod psa a vrátil se k rodinnému filmu. Tentokrát si jako námět vybral velmi aktuální téma, které se týká velkého počtu rodin. Střídavá péče je nepříjemná hlavně pro děti, ale ani rodiče si v ní zcela jistě nelibují. Obzvlášť, když ne všichni se mají vzájemně rádi.

Skutečná životní láska je někdy v životě až ta druhá nebo dokonce třetí, pravé partnerské štěstí může člověk najít až později na cestě životem. Naše komedie Střídavka ukazuje, že život má v sobě různé a nečekané zákruty a jeho pevnou součástí nejsou jen současné žhavé milostné vztahy, ale i ty minulé,“ říká režisér Petr Nikolaev.

„Rodin, kde platí heslo „Moje děti, tvoje děti, naše děti“ je celkem dost a rozhodli jsme se na jejich fungování podívat s nadhledem a humorem,“ dodává Nikolaev. 

Je Martin Hoffman novým Ondřejem Vetchým?

V jedné z hlavních rolí můžeme vidět Martina Hoffmana, který v posledních letech prokazuje svůj obrovský komediální talent.

Moje postava trenéra ženského ragby má čím dál tím víc dětí, ale především ho tankuje ten sport. On má zřejmě nějak pocit, že se to v té rodině tak jako udělá samo. Nemyslí to zle, má dobré srdce. Docela ho ale vystihuje situace, když své partnerce a matce svého dítěte, kterou si jaksi zapomněl vzít, řekne, že jí to dítě teda pohlídá. Je prostě milej!:-),“ přibližuje svou postavu Hofmann. 

Doufejme, že bude se na co těšit. Premiéra je naplánována na příští léto. Producentem filmu je Luminar Film.

Zdroj: Bontonfilm

-reklama-