Hokejistky čeká finský test: Šance pro Sarnovskou a Škodovou, vrací se Vanišová

Foto: Jan Beneš, Český hokej

14. prosince 2021, 18:21

Jan Šimek

Klíčový krok zvládly. České hokejistky uspěly v olympijské kvalifikaci a mohou se těšit do Pekingu na únorový turnaj pod pěti kruhy. V rámci přípravy na olympiádu vyrazila ženská reprezentace do Finska, kde je čeká dvouzápasová prověrka s tamním výběrem.

„Máme za sebou dva vrcholy – mistrovství světa a olympijskou kvalifikaci. Je před námi třetí vrchol a teď jsme v přechodné době. Jde o to, abychom se přehoupli do nového roku a dobře se připravili na olympiádu,“ říká na úvod trenér českých hokejistek Tomáš Pacina.

Jeho tým, který odcestoval do Vierumäki v pondělí, změří síly s finským soupeřem, a to hned dvakrát. Nejprve ve středu, odveta je na programu v pátek 17. prosince.

Seveřanky patří do nejužší světové špičky. V každém z posledních tří světových šampionátů dosáhly na medaili. Jednou dosáhly na stříbro, dvakrát skončily bronzové jako naposledy letos v Calgary.

„Jsou to pro nás velmi významná utkání. Máme sice spoustu zranění, ale na oba zápasy se moc těšíme. Konfrontace s třetím nejlepším týmem na světě nám ukáže, jak na tom jsme fyzicky, psychicky i hokejově,“ uvědomuje si Pacina.

V jeho nominaci se objevila brankářka Blanka Škodová či útočnice Michaela Pejzlová, Agáta Sarnovská a Tereza Vanišová, jež do olympijské kvalifikace v Chomutově před měsícem nenaskočily.

Blanka Škodová má na brankářské pozici jasné čtvrté místo. Měla výbornou sezonu v Americe a chceme ji vidět. Kdyby se něco stalo, ať už by přišlo zranění nebo nemoc, musí být připravená. Dostane prostor na minimálně půlku zápasu,“ prozrazuje kouč české ženské reprezentace. 

„Co se týče Míši Pejzlové a Terezky Vanišové, v kvalifikaci nemohly být vinou zranění, respektive suspendace. Agi Sarnovská je jednou z náhradnic, která se sem dostala. Má možnost se ukázat. Zahraje si proti Finsku. Uvidíme ji tedy pod tlakem proti velice dobrému soupeři, což bude dobré jak pro ni, tak pro nás,“ uzavírá Tomáš Pacina.

Nominace Česka pro kemp ve Vierumäki (Finsko)

Brankářky:
Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Blanka Škodová (Vermont University, USA), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně:
Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko), Samantha Kolowratová (Brynäs, Švédsko), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Dominika Lásková (Merrimack College, USA).

Útočnice:
Tereza Radová (Göteborg, Švédsko), Denisa KřížováKateřina Mrázová (obě Brynäs, Švédsko), Natálie MlýnkováKristýna Pátková (obě Vermont University, USA), Aneta Lédlová (Kadaň), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Lenka Serdar (Linköping, Švédsko), Alena Mills (Hämeenlinna, Finsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky, Finsko), Agáta Sarnovská (Malmö, Švédsko), Tereza Vanišová (Leksand, Švédsko).

Realizační tým:

Manažer týmu: Martin Loukota.
Hlavní trenér: Tomáš Pacina.
Asistent trenéra: Jiří Vozák.
Videotrenér: Tomáš Jankovič.
Kondiční trenér: Filip Raptopulos.
Fyzioterapeut: Tomáš Kučera
Kustodi: Karolína Kovářová a Marcel Krejsa.
Media manažerka: Tereza Sadilová.

Zápasový program ve Vierumäki (Finsko)

Středa 15. prosince
17:30 Finsko – Česko

Pátek 17. prosince
13:00 Finsko – Česko

Poznámka: Začátky utkání jsou uvedeny v SEČ, ve Vierumäki je o hodinu více.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz