OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  15.12.2021 12:22:32

Ivan Špirakus opět v čele Asociace českých pojišťovacích makléřů

Valná hromada Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) zvolila nové statutární orgány na další dvouleté funkční období 2021–2023. Předsedou Asociace se pak stal generální ředitel společnosti INSIA Ivan Špirakus.

Ivan Špirakus je zakládající člen Komory pojišťovacích makléřů, s níž se AČPM sloučila v roce 2005. Je to také dlouholetý člen Prezídia AČPM a předseda Asociace v letech 2013–2015. Do konce roku 2019 pak vykonával funkci místopředsedy se zodpovědností za legislativu a jednání s Ministerstvem financí ČR a ČNB ohledně implementace směrnice IDD do české legislativy. Loni v prosinci byl Ivan Špirakus v rámci odborné ankety Pojišťovna roku oceněn titulem Osobnost pojistného trhu.

Jako místopředsedové AČPM budou Ivanu Špirakusovi pomáhat Jitka Hradilová ze SATUM CZECH a Michal Truxa ze společnosti RESPECT. Dosavadní předsedkyně AČPM Jiřina Nepalová, která byla v této funkci od roku 2015, se rozhodla už nekandidovat.

Nově zvolené Prezídium AČPM bude pracovat ve složení:

  • Michal Fremr (Broker Team a.s.)
  • Ing. Jitka Hradilová (SATUM CZECH s.r.o.)
  • Ing. Matyáš Charvát (OK Group a.s.)
  • Jiřina Nepalová (RENOMIA, a.s.)
  • Ing. Ivan Špirakus (INSIA a.s.)
  • Libor Špunda (ARROWS pojištění s.r.o.)
  • Ing. Michal Truxa (RESPECT a.s.)
  • Mgr. Marek Vondra (C.E.B., a.s.)

Valná hromada AČPM v souladu se stanovami rovněž zvolila šestičlennou Etickou komisi, která dohlíží na dodržování Kodexu etiky člena AČPM, a tříčlennou Revizní komisi ke kontrole hospodaření.

Předseda AČPM Ivan Špirakus po svém zvolení poděkoval Jiřině Nepalové za skvělé vedení AČPM v nelehké covidové době. Rovněž vysoce ocenil její podíl na rozšíření členské základny Asociace a na posílení konstruktivní spolupráce s orgány regulace a dohledu. „Asociace českých pojišťovacích makléřů se v nadcházejícím funkčním období soustředí zejména na intenzívnější propagaci unikátní role a významu pojišťovacího makléře v celém procesu sjednávání pojištění a jeho správy. Mezi další velké výzvy patří vzdělávání a péče o odbornou způsobilost členů, problematika digitalizace v pojišťovnictví a její dopady do makléřské praxe a ochrana naší profese jako takové,“ uvedl po svém zvolení Ivan Špirakus.

Podle Ivana Špirakuse je hlavní zbraní AČPM fakt, že v obraně společných zájmů je připravena promlouvat jedním hlasem a pracovat jako tým, přestože sdružuje konkurenty na trhu. Jak připomněl nový předseda, AČPM chce i nadále přispívat k osvětě v pojišťovnictví a ke kultivaci oboru, zejména prostřednictvím odborné ankety Pojišťovna roku, která vstoupila již do třetí dekády své existence.  

Nově zvolené vedení AČPM se rovněž soustředí na další rozvoj spolupráce s Českou asociací pojišťoven a jejími jednotlivými členy, i na posílení vztahů a výměnu zkušeností se zahraničními makléři, především v rámci Evropské federace pojišťovacích zprostředkovatelů BIPAR, jejímž je AČPM aktivním členem již od r. 1998. 

Zdroj: Asociace českých pojišťovacích makléřů

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688