Geniální herec se štěněčím pohledem, legenda a vtipálek s osobitým černým humorem, ale i muž dlouhodobě sužovaný depresemi. Takový byl herec Vlastimil Brodský, jenž si v 81 letech v roce 2002 vzal na své chalupě život. Není asi příliš pravděpodobné, že by se dožil stoprvních narozenin, které připadají na 15. prosince, přesto je však pravdou, že z tohoto světa odešel možná ještě příliš brzy. Po sobě zanechal dvě děti: syna Marka (62), herce a hudebníka, kterého měl se svou první manželkou Boženou „Bíbou“ Brodskou (†96), a dceru Terezu, jejíž maminkou je herečka Jana Brejchová (81).

Právě Tereza, co je aktuálně k vidění na televizních obrazovkách díky populárnímu seriálu FTV Prima Slunečná, v den, kdy její tatínek přišel na svět, sdílela na sociálních sítích snímek, který skutečně bere za srdce. Je na něm vyfocena po boku svého tatínka na lavičce, mezi nimi pejsek, a všichni tři včetně té němé tváře, kterou žertovně „tahají“ za ouška, vypadají náramně spokojeně. „Ahoj tati! Všechno nejlepší k narozeninám tam nahoru na obláček!“ vzkázala představitelka seriálové drbny Jany Kratinové svému otci na internetu.

VIDEO: Co bylo největším tajemstvím Vlastimila Brodského?

Video
Video se připravuje ...

19 let od sebevraždy Brodského (†81): Co bylo jeho největší tajemství? Videohub

V dojemném duchu pak Brodská, co se setkala se svým otcem před kamerou už coby malá holčička v pohádce Ať žijí duchové!, pokračovala: „Chybí mně tvá moudrost, sečtělost, smysl pro humor, rady, drcnutí do zad jako projev lásky! Pusu posílám.“ Známý herec, jenž nezapomenutelným způsobem ztvárnil Karla IV. v hudební komedii Noc na Karlštejně, „velkého učitele“ dědu Drchlíka v Návštěvnících, anebo hodného krále Hyacinta z Arabely, byl podle všeho v citových záležitostech trošku neobratný. I tak ale všem, co ho znali a milovali, právě to „drcnutí do zad“ dnes velice chybí.

Není to mimochodem první fotka s otcem, jakou Brodská na instagramu sdílela. Když si založila svůj oficiální profil, byly to fotky z dětství, se kterými se podělila se svými příznivci. Ti i tento nový snímek ocenili mnoha tisíci lajků. Nebyli mezi nimi jenom hereččini fanoušci, ale i kolegové z umělecké branže.

Řadu emotikon ve tvaru srdíčka jí poslala například herečka Tereza Bebarová (46) a tanečnice Natálie Otáhalová (21). „Zapálím svíčku,“ vzkázala jí zase soustrastně spisovatelka Barbara Nesvadbová (46). Svým „lajkem“ záběr ocenili třeba herci Robert Urban (35) a Maroš Kramár (62), herečky Jana Švandová (74), Markéta Hrubešová (49) a Jana Plodková (40), či modelka a moderátorka Gabriela Lašková (31).

Fotogalerie
51 fotografií