Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Sam Fisher se vrací. Ubisoft oznámil zahájení prací na remaku prvního dílu Splinter Cell

Sam Fisher se vrací. Ubisoft oznámil zahájení prací na remaku prvního dílu Splinter Cell

Události
Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint (Xbox ONE) - elektronicky_1089836688
Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint (Xbox ONE) - elektronicky
Produkt není určen k prodeji.
Mikina Tom Clancy's: Rainbow 6-Siege - Operator (L)_594181097
Mikina Tom Clancy's: Rainbow 6-Siege - Operator (L)
Produkt není určen k prodeji.

Studio Ubisoft Toronto znovu od základů vybuduje špionážní hru, která v roce 2002 dala vzniknout úspěšné sérii Splinter Cell s agentem Samem Fisherem v čele.

Remake dostal na starosti tým, který měl v poslední době vedoucí roli při vývoji open-world titulů Far Cry 6 a Watch Dogs: Legion. Ubisoft Toronto nicméně stojí také za Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist z roku 2013, jednou z vůbec nejlépe hodnocených her celé série. Například v recenzi na serveru IGN si vysloužila mimořádných 92 % a celkové hodnocení PC verze na agregátoru Metacritic se zastavilo na velmi optimistických 82 bodech. 

"Blacklist je vůbec první hrou, která vznikla ve studiu Ubisoft Toronto, takže ji považujeme za součást naší DNA," vysvětluje producent Matt West pro portál Ubisoft News. Považuje za důležité zmínit, že se jedná skutečně o remake, nikoliv remaster. Pro hru bude využit proprietární engine Snowdrop, který poháněl oba díly The Division a má nabídnout vizuální orgie i v připravovaném titulu Avatar: Frontiers of Pandora či zatím neoznámené hře ze světa Star Wars. 

Otevřený svět? Na ten zapomeňte

"Původní Splinter Cell nabídl mnoho úžasných a revolučních věcí, když před 19 lety vyšel. Ale publikum má dnes ještě vyšší očekávání. Proto musíme jít cestou remaku, nikoliv remasteru. Pozvedneme hru na novou úroveň vizuálně, ale upravíme i některé designové prvky, abychom dostáli představám dnešních hráčů. Splinter Cell však zůstane lineární, nepůjde o open-world zážitek," ujišťuje West. 

"Několik posledních her, na nichž jsme pracovali, nabídlo opravdu velké světy. A mně se líbí, že ve světě Splinter Cell má každý centimetr herní mapy svoje místo, někdo se o něj postaral s láskou a s úmyslem, má svoji roli pro hratelnost," dodává. Hra je zatím ve velmi raném stádiu vývoje, a tak se jí velmi pravděpodobně nedočkáme dříve než v roce 2023. 

Na závěr se sluší připomenout, že remake Splinter Cell není jedinou připravovanou hrou ze série, která těží z knižních předloh spisovatele Toma Clancyho. Ubisoft nadále pracuje na Heartland, free-to-play titulu zasazeném do světa The Divison, který by měl podle posledních informací vyjít začátkem příštího roku. 

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků

Zatím nikdo nepřispěl do diskuze.

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru