Češka, jejíž tělo bylo nalezeno v Londýně, podle policie nebyla zavražděna

foto Britská policie, policejní páska - ilustrační foto.

Londýn - Česká zdravotnice, jejíž tělo bylo minulý týden nalezeno v jednom z londýnských parků, nebyla zavražděna. Informovala o tom dnes s odvoláním na londýnskou policii stanice BBC. Už dříve britské úřady uvedly, že okolnosti smrti 32leté Petry Srncové nejsou podezřelé.

Zmizení Srncové ohlásila na policii její kolegyně Evelina z londýnské dětské nemocnice 3. prosince, pět dní poté, co byla žena z Uherského Hradiště naposledy spatřena. V neděli policie potvrdila, že tělo Srncové bylo objeveno v parku Brunswick ve čtvrti Camberwell na jihu Londýna.

Londýnská policie uvedla, že na případu nadále spolupracuje s českou vládou. Připravují se také podklady pro soudního lékaře.

Po zmizení Srncové britská policie vyzývala k poskytnutí informací a v případu se angažovala i labouristická poslankyně Harriet Harmanová. Zdravotní sestra byla naposledy spatřena 28. listopadu v Camberwellu, kdy jela dvěma různými autobusy z práce domů.

Muž, který byl v souvislosti s případem minulý týden zadržen, byl později propuštěn na kauci, zatímco vyšetřování pokračuje.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď