Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2021 12:10
Čas čtení 0:50
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ varuje před silným větrem: V těchto okresech bude mít vítr nárazy nad 65 km/h

ČHMÚ varuje před silným větrem: V těchto okresech bude mít vítr nárazy nad 65 km/h
Zdroj: FOTO TASR - Štefan Puškáš (ilustrační obrázek)
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem, který může mimo jiné způsobit komplikace v dopravě.

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před silným větrem, který bude mít míst nárazy nad 65 km/h. Výstraha platí od nedělních 3:00 ráno do nedělních 18:00. Pozor by si měli dávat nejen řidiči, ale všichni při pohybu venku.

Výstraha meteorologů platí pro okrasy na pomezí Čech a Moravy. Silný vítr má udeřit v části Jihomoravského, Olomouckého a Pardubického kraje, dále v části kraje Vysočina a v okrese Dačice v Jihočeském kraji.

ČHMÚ vydal také několik doporučení ke zmírnění následků jevu. Podle meteorologů hrozí poškození stromů a lesních porostů, může dojít ke zranění uvolněnými předměty či větvemi a způsobeny mohou být i škody na budovách.

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně,“ dodává ČHMÚ.

Meteorologové dále uvádí, že kvůli silnému větru mohou vznikat komplikace v dopravě, řidiči by proto měli dbát na zvýšenou opatrnost. To však platí i pro chodce při pohybu venku.

Domů
Sdílet
Diskuse