„Hoď h*vnem!“ Rána svědomí „kavárny“ po Ovčáčkově úletu

18.12.2021 18:30

Kromě toho, že sociální sítě jsou plné komentářů a vtipů na hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který se kvůli opilosti dostal do nemocnice, dokonce v doprovodu policie – našli se i tací, kteří se jej zastali. Jedním z nich je bývalý hradní mluvčí – v éře Václava Klause – Radim Ochvat, a také režisér Jiří Strach.

„Hoď h*vnem!“ Rána svědomí „kavárny“ po Ovčáčkově úletu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Ovčáček

„Pojďme se domluvit takhle: O J. Ovčáčkovi budou od této chvíle psát na TW jen ti, co nepijou a kterým se něco podobného nikdy nestalo. Jo?“ poznamenal někdejší hradní mluvčí Radim Ochvat na svém twitterovém účtu.

V obdobném duchu reagoval i režisér Jiří Strach. „Žalm na sobotu: Kdo se nikdy nevožral jak prase, první hoď hovnem!“ napsal na twitteru.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se za svůj exces již omluvil záchranářům, policistům i taxikáři. Slíbil, že se podobný incident už nebude opakovat. Ovčáček se tak pro CNN Prima News vyjádřil k informaci, že byl v noci na pátek okolo 3. hodiny údajně pod vlivem alkoholu převezen do nemocnice. Měl být opilý, agresivní a odmítat vystoupit z taxi. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí

„Je to pro mě nesmírně těžké. Chtěl bych se především, a to je pro mě nesmírně důležité, omluvit všem. Omluvit se záchranářům, pánům policistům i panu taxikáři za to, co se stalo. V těch uplynulých týdnech, možná měsících jsem zažíval období velkého tlaku. Pan prezident byl v nemocnici, byly různé dramatické okolnosti ohledně sestavování vlády – a bylo to takové hodně náročné období, které jsem asi ještě v životě nezažil. A došlo k tomuto výjimečnému selhání, které je mi nesmírně líto,“ poznamenal pro CNN Prima News Ovčáček.

„Nesmírně mě to mrzí. Protože jsem určitě mnoho lidí zklamal, třeba i své blízké a své spolupracovníky, protože jsem tím také mohl ublížit panu prezidentovi. S panem prezidentem jsem už o tom všem hovořil, je nesmírně laskavý a děkuji mu za to,“ dodal Ovčáček.

„Nebudu se na nic vymlouvat. Byla to výjimečná věc, která se nebude opakovat. A chtěl bych poprosit všechny o odpuštění. To je nesmírně důležité. Je mi to líto,“ zakončil Ovčáček k celému incidentu. 

Na sociálních sítích se však na jeho účet mnozí předtím skutečně bavili.

Například publicista Michal Půr si v souvislosti s Ovčáčkovou opilostí vzpomněl na Václava Havla. „Asi zapíjeli 10 let bez Václava Havla,“ napsal Půr. A sáhl k Ovčáčkově twitterové zábavě, k citátům z Bible. „‚A neopíjejte se vínem, což je prostopášnost, ale plni Ducha zpívejte společně žalmy.‘ Efezským, 5, 18.“

Opilý Ovčáček

Opilý Ovčáček

Publicista Petros Michopulos, dlouholetý zkušený politický marketér, se prý bavil opravdu hodně. „Rozhovor s taxikářem je nejvíííc. Jsem si málem smíchy cvrnknul,“ napsal. „Byl opilej. Hrozně moc,“ prozradil serveru Aktu.news řidič taxi, který Ovčáčka vezl. Narazil na něj náhodou „Měli s ním co dělat, aby ho dostali z auta, protože byl tak ožralej, že nevěděl o sobě. ... Já jsem zavolal policii, protože se s ním vůbec nedalo hýbat,“ poznamenal ještě. Ovčíček byl prý natolik opilý, že ani nezaplatil za jízdu. Taxikáři dluží 350 korun.

„Předpokládám, že Jiří Ovčáček po incidentu předmětnému taxíku požehnal a za zpěvu žalmů odkráčel do záchytného zařízení. Těch dlužných 350 káčé snad KPR v rozpočtu ještě najde. Apropos, nekalila hradní partička u korunovačních klenotů? Tam jdou dvě promile nabrat rychle...“ poznamenal k tomu zkušený sportovní komentátor Jaromír Bosák

Opilý Ovčáček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …