LaLiga - souhrn 18. kola: Valencia zvládla přestřelku v derby

17.12.2021, 22:55, aktualizováno 20.12.2021, 22:59
Komentáře a souhrny
Ivan Rakitić (© AFP)
Sevilla přetlačila Atlético Madrid a drží se o pět bodů za vedoucím Realem Madrid, jenž se rozešel bez gólu s Cádizem. Neuspěl naopak Betis, jenž podlehl Athleticu. Vallecano pokračuje ve snové sezoně a po výhře nad Alavésem se posunulo na čtvrté místo. Real Sociedad doma padl s Villarrealem. Barcelona přetlačila Elche a posunula se těsně za pohárové příčky. Závěr kola obstarala sedmigólová přestřelka na půdě Levante...

Levante UD - Valencia CF 3:4

20.12.2021 21:00

Góly: 21. José Campaña, 24. Roger, 90+1. Enis Bardhi - 44. Gonçalo Guedes, 50. Carlos Soler, 72. Carlos Soler, 85. Gonçalo Guedes

Valencijské derby bylo ozdobou programu 18. kola a kdo si ho v televizi naladil, určitě neudělal chybu. Padlo totiž sedm branek a oba týmy se střídaly ve vedení. Netopýři děkují duu Guedes - Soler, které si rovným dílem rozdělilo čtyři branky hostí.

Levante vstupovalo do dohrávky 18. kola jako jasný outsider a mělo před sebou jeden obrovský cíl. Konečně poprvé v sezoně vyhrát. Levante totiž jako jediný tým za těch dlouhých 17 utkání nezažilo radost z výhry! Říká se ale, že derby je naprosto unikátní duel, ve kterém aktuální forma vůbec nehraje roli. A minimálně v prvním poločase Levante tohle heslo dokonale naplňovalo.

Levante od začátku ukazovalo hodně nápadů a hodně energie. Jeho koncoví hráči jako Martí nebo Gómez se neustále nabízeli a hostujícím Netopýrům dělal jejich pohyb poměrně velké potíže. Levante ale chvíli trvalo, než se dostalo do vážnější šance.

Pak to ale byla smršť. V 19. minutě nejprve Óscar Duarte hlavičkoval na malém vápně do Mouctara Diakhabyho, který míč odrazil rukou. Sudí si proto nechal celou situaci zkontrolovat na videu a pískal penaltu pro Levante. Záložník José Campaña sice nejprve nedal a Cillessen jeho ránu vyrazil. Jenže s dorážkou už si neporadil.

O pouhé tři minuty později předvedla Valencia další výpadek, když její obranná čtyřka vůbec nezachytila atak domácího týmu. José Luis Morales roztáhl po svém postupu k vápnu hru na druhou stranu, u Rogera Martího nebyl vůbec nikdo a tomu proto nedělalo potíže zvýšit!

Samotný Morales mohl ve 36. minutě zvýšit už na 3:0, jenže jeho ránu tečoval Diakhaby těsně vedle tyče. Když ale Valencii nedorazil, hořce litoval. Minutu před koncem první půle totiž hosté předvedli rychlou souhru na jeden dotyk a Portugalec Gonçalo Guedes pálil přesně k tyči!

Pár chvil po příchodu ze šaten mohlo Levante vést o dvě branky znovu, jenže fantastický Jasper Cillessen odrazil první ránu Daniho Gómeze na břevno a zastavil i dorážku De Frutose. Další důležitou akci předvedli hosté ve 49. minutě, kdy pronikající Hugo Duro inkasoval tvrdý skluz od Veza, který ještě naivně ukazoval, že hrál míč. Nehrál. Místo toho zahrával Carlos Soler penaltu a poradil si - 2:2.

Soler se stal hlavní hvězdou populárního derby, protože dvacet minut před koncem utkání dokonal velkolepý obrat! Naběhl si do vápna na krásnou průnikovou nahrávku od Guedese a z první dokázal propálit brankáře Daniho Cardenase.

Druhé branky v utkání se dočkal i jeho kolega Gonçalo Guedes. Pět minut před koncem ho do šance vyslal Hugo Duro a Guedes si troufl na skvělý kousek. Míč si zasekl před brankářem i klouzajícím stoperem, načež balon uklidil do sítě. Branka to byla nejen krásná, ale taky rozhodující. Protože v první nastavené minutě dostal míč do uličky Enis Bardhi a šikovnou střelou k tyči snížil na konečných 4:3 pro Valencii. Víc už ovšem Levante nestihlo.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Cádiz CF 0:0

19.12.2021 21:00

Góly: -

Realu vyschl střelecký prach, Cádizu nedokázal vstřelit ani jednu branku. Outsider utkání tak slaví hodně důležitou remízu.

Benzema, Vinícius nebo Hazard. Na tyhle hvězdy si musela obrana Cádizu dávat pozor. A docela se mu to dařilo, protože madridskému gigantovi trvalo notnou chvíli, než se dostal do větší šance. Spíš to v jeho podání byl přehled několika nepřesností a často ve chvílích, kdy se už mohlo jednat o něco vážnějšího.

Ani brankář Courtois ale moc práce neměl a spíš se ocital v úloze neplatícího diváka. První větší šanci domácího favorita si připravil německý středopolař, kterého prezident Florentino Pérez na nedávné týmové večeři označil za jeden z nejlepších nákupů Realu všech dob. Toni Kroos. Jeho rána ale brankáře Ledesmu z jeho klidu nevyvedla.

Poprvé musel do akce pořádně až ve 23. minutě, kdy ho protáhl tvrdou ranou Fede Valverde. Jeho dělovku ale brankář Ledesma u tyče vyrazil mimo. Hodně aktivním hráčem Realu byl taky univerzál Lucas Vázquez, který jednu akci vymýšlel pro Benzemu a jednu ke konci první půle sám zakončoval. Bohužel pro něj i celý Real ale mířil hodně mimo.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky se dostal i veterán španělské nejvyšší soutěže, Álvaro Negredo. Svému týmu ale nepomáhal tak, jak si hosté asi představovali. Hvězdami druhé půle byli jiní hráči. Nejprve Karim Benzema, který narazil v obrovské šanci jen na perfektního brankáře Ledesmu.

Ten se posléze musel pořádně činit, když ho hlavičkou ve vápně vyzkoušel Eden Hazard. Belgický křídelník ale skončil na skvělých reflexech brankáře Ledesmy. Toho napálil i Benzema ze standardky a v poslední šanci utkání taky Alaba s Kroosem.

Více informací k zápasu

Getafe CF - CA Osasuna 1:0

19.12.2021 18:30

Góly: 90+3. Darío Poveda

Getafa slaví a rozhodně má co. Tři body ze zápasu s Osaunou mu pomůžou vylepšit stávající postavení a po tomto víkendu zůstanou mimo sestupové příčky. Vyrovnané utkání rozhodl až v nastaveném čase Darío Poveda.

Domácí si vypracovali první šanci po třinácti minutách, ale centr Suáreze nedokázal hlavou přesně usměrnit Ünal. Na druhé straně prověřil Soríu dalekonosnou střelou Rubén García. Ve 28. minutě se znovu dostal k hlavičce Ünal a tentokrát byl přesnější a donutil k zákroku brankáře Herreru.

Jinak to nebyla v prvním poločase žádná velká hitparáda. Zajímavější byl rozhodně začátek druhého poločasu, který přinesl šance na obou stranách. Manu Sánchez protáhl střelou Soríu a Aleňa pro změnu Herreru.

Po hodině hry si Osasuna vytvořila souvislejší tlak a po sérii nepřesných střel si domácí příznivci museli zhluboka vydechnout. V 82. minutě vypálil nebezpečně Sandro Ramírez a Herrera vytěsnil balón na rohový kop.

Vypadalo to, že na Coliseum Alfonsa Péreze žádný gól nepadne, když ve třetí minutě nastavení rozhodl Darío Poveda! Suárez mu posadil na hlavu přesný centr a hlavička Povedy skončila v síti. Osasuna neměla na odpověď už žádný čas a v Madridu smolně prohrála.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Betis 3:2

19.12.2021 16:15

Góly: 2. Iñaki Williams, 72. Iñaki Williams, 89. Óscar de Marcos - 6. Juanmi, 52. Nabil Fekir

Páté ligové vítězství v řadě Real Betis nepřidá. V Bilbau totiž prohrál 2:3, přestože v zápase ještě čtvrthodinu před koncem vedl. Athletic si díky třem bodům v tabulce polepší, zatímco Verdiblancos zůstanou na třetím místě, ale jejich ztráta na městského konkurenta Sevillu vzrostla. Dva góly Athleticu vsítil Iňaki Williams a trefil se i Óscar de Marcos. Za Betis se prosadili Juanmi a Nabil Fekir.

Betis byl ve formě, ovšem na San Mamés ho čekala hodně složitá práce. O tom se hosté přesvědčili na vlastní kůži už po dvou minutách, když Iňaki Williams nekompromisně a přesně zakončil přihrávku Muniaina. Pro Athletic to byl výborný začátek, jenomže neměl dlouhého trvání. Po Canalesově dlouhém centru do šestnáctky se dostal k hlavičce Alex Moreno, Agirrezabala si na balón sáhl, ale s dorážkou z bezprostřední blízkosti v podání Juanmiho nemohl nic dělat.

Odehráno bylo teprve šest minut a skóre se stihlo změnit dvakrát. Bohužel ale další minuty prvního poločasu atraktivní podívanou nenabídly. Oba celky jakoby se neměly čím překvapit a tak nezbývalo nic jiného, než doufat ve změnu.

Na začátku druhého poločasu měl velkou šanci Willian José, který postupoval sám na Agirrezabalu a branku vůbec netrefil. Mrzet to zas tak nemuselo, protože za další dvě minuty strhl vedení na stranu Betisu Nabil Fekir. Hostující záložník se opřel do balónu z první a Agirrezabala nezvládl zareagovat.

Andalusané drželi nadějný stav až do 72. minuty. Přesně v tento moment Iňaki Williams zatáhl balón do šestnáctky a tam poměrně překvapivou střelou na přední tyč překonal Ruie Silvu - 2:2. Domácí útočník mohl o chvíli později zkompletovat hattrick a obrat zároveň, jenomže jeho ránu z podobné pozice si už Rui Silva pohlídal.

Athletic se dostal v závěru utkání do ráže a šlo na něm vidět, že chce získat tři body. Betis se zatáhl k vlastnímu vápnu a bránil, jenomže špatně. Nico Williams z malého vápna Ruie Silvu nepřekonal, což domácím nemuselo vadit, protože v 89. minutě rozhodl o jejich vítězství Óscar de Marcos. Z hranice šestnácky vypálil přesnou střelu k tyči, po které se Rui Silva jenom ohlédl. Betis měl na odpověď už málo času. Rozhodčí ještě nechali nastavovat sedm minut, ale Athletic hosty do ničeho nepustil a vedení 3:2 si pohlídal.

Více informací k zápasu

Granada CF - RCD Mallorca 4:1

19.12.2021 14:00

Góly: 20. Jorge Molina, 61. Jorge Molina, 90+1. Jorge Molina, 90+7. Antonio Puertas - 24. Daniel Rodríguez

Už čtvrté utkání bez porážky si v rámci LaLigy připsala Granada, která porazila 4:1 Mallorcu. Hattrickem se blýskl Jorge Molina, nicméně průběh utkání tak jednoznačný nebyl. Dvě branky vsítili domácí až v nastaveném čase, do otevřené obrany soupeře.

Granada sice stále zůstává až ve druhé polovině tabulky, ale za poslední měsíc se přeci jenom zlepšila. V neděli odpoledne to na vlastní kůži pocítila Mallorca, která na svého soupeře nevyzrála už přes sedm let.

Po čtvrthodině hry si Granada vytvořila první gólovku, ovšem skóre se zatím neměnilo. Luis Javier Suárez se z první opřel do balonu, ale obrana Mallorcy jeho pokus srazila na rohový kop. Domácí se dočkali až o pět minut později. Suárez táhl balón od poloviny hřiště k šestnáctce, kde ho rozdal doleva na skórujícího Jorgeho Molinu.

Domácí se z vedení dlouho neradovali, protože za další čtyři minuty Mallorca srovnala. Na Costův centr z levé strany si naskočil Dani Rodríguez a Luis Maximiano byl bez šance. Granada si mohla vzít vedení zpátky, ale po půlhodině hry Machís trestuhodně netrefil odkrytou branku.

Druhý poločas se ukázal být jako rozhodující. V 62. minutě Granda opět vedla, když se balón dostal k Jorgemu Molinovi, který ho bez váhání napálil do branky. Pro Mallorcu ještě nebylo nic ztracené, nicméně zvýšená aktivita se nekonala.

Granada se spokojila s těsným náskokem a ten hodlala udržet do závěrečného hvizdu. Domácí se bránili skutečně dobře a v závěru nakonec přidali pojistku. Nejprve ve druhé minutě nastavení zkompletoval hattrick Jorge Molina, když zakončil rychlý kontr do otevřené obrany a za další čtyři minuty pečetil výsledek na konečných 4:1 Antonio Puertas. Velkou měrou k tomu přispěl Suárez, který ještě udržel balón na hrací ploše a přihrávkou na přední tyč našel pohotového Puertase. Granada mohla být s výkonem a konečným výsledkem naprosto spokojena. Pro Mallorcu je výsledek až příliš krutý.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 2:1

18.12.2021 21:00

Góly: 7. Ivan Rakitić, 89. Lucas Ocampos - 33. Felipe

Velmi důležité tři body si na své konto připsala FC Sevilla. Ve vyrovnaném souboji s Atléticem Madrid zvítězila 2:1 a drží vedoucí Real Madrid v pozornosti. Pro Atlético je to hodně nepříjemná porážka, která mu dost zásadním způsobem komplikuje obhajobu mistrovského titulu.

Pro úřadujícího šampiona se totiž může ztráta na vedoucí příčku vyšplhat už na šestnáct bodů, tedy pokud Real Madrid porazí v nedělním zápase Cádiz.

Utkání odstartovalo ve vysokém tempu, které ale po celý první poločas nevydrželo. Correa zkoušel v prvních minutách překvapit Bounou z velké dálky, branku ale přestřelil. Chvíli nato se odhodlala i Sevilla a Ivan Rakitić vstřelil v 7. minutě nádhernou branku. Do balónu se opřel rovněž z velké dálky a Oblak na jeho fantastickou ránu nedosáhl.

Domácí měli i další šance a Ocampos zhruba o deset minut později z dobré pozice střílel nad. Sevilla měla více ze hry, ale po půlhodině musela střídat zraněného Montiela a jen do pár minut inkasovala vyrovnávací gól. Na Lemarův centr od rohového praporku si naskočil Felipe a Bono neměl nárok. Pět minut před přestávkou střídalo i Atlético, když zraněného Llorenteho nahradil De Paul a vyrovnaný stav odpovídal dění na hřišti.

Vzájemná remíza vyhovovala především Realu Madrid, kterému by se tak naskytla šance znovu odskočit na čele tabulky. Nicméně na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána zbýval ještě poločas a ten mohl přinést jakoukoliv změnu výsledku. V 53. minutě stačilo Rakitićovi jen málo, aby se podruhé zapsal do střelecké listiny. Uvnitř vápna se opřel do odvráceného balónu a trefil jen boční síť.

Střílet zkoušelo i Atlético, ale nebývalo přesné. V 74. minutě už směřovala Kondogbiova hlavička do branky, ale na brankové čáře jí odvrátil Delaney. A to byl klíčový moment, protože Sevilla dvě minuty před koncem rozhodla. Po Rakitićově centru hlavičkoval do břevna Delaney, balón se pak odrazil ke Koundému, který ho srazil k Ocamposovi a ten z pohledu Atlética dokončil dílo zkázy.

Colchoneros měli na vyrovnání málo času, sudí na čele s panem Bengoetxeaou nastavili čtyři minuty, ale Sevilla se po zbytek tohoto času ubránila. Neprosadil se ani Félix, který v poslední možné šanci rozezvonil horní tyč. Sevilla porazila ve šlágru kola Atlético 2:1 a zůstává na druhé příčce.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Elche CF 3:2

18.12.2021 18:30

Góly: 16. Ferrán Jutglà, 19. Gavi, 85. Nico - 62. Tete Morente, 63. Pere Milla

Po dvou ligových porážkách si Barcelona zase připsala vítězství. Na Camp Nou to proti Elche měla být jednoznačná záležitost, ale ani dvoubrankové vedení nezajistilo Kataláncům hladký průběh. Hosté dokázali vyrovnat a ještě pět minut před koncem drželi nerozhodný stav, než brankou na 3:2 rozhodl Nico González.

Barcelona si toho v posledních týdnech zase hodně vytrpěla - přes vyřazení z Ligy mistrů po nezdary s Betisem a Osasunou. V sobotu na ní čekalo Elche, tedy soupeř, kterého měla papírově přejet. Ještě v únoru letošního roku nad ním vyhrála jasně 3:0 a i průběh tohoto zápasu sliboval rychlou "vyřízenku".

Aby také ne, když už v 17. minutě vedli Blaugranas 1:0. Na rohový kop si úspěšně naskočil nepříliš známý Ferran Jutglà Blanch a Badía s tím nemohl nic dělat. Za další tři minuty přidala Barcelona druhý gól a zdálo se, že nic horšího už Elche nemůže potkat. Gavi si výborně převzal balón, pelášil s ním k šestnáctce a střelou o tyči zajistil favoritovi pohodlný náskok.

Elche pochopitelně muselo reagovat a do šance se dostalo prostřednictvím Boyého, který ale z malého vápna trestuhodně přestřelil. Barcelona se rozhodně neuchýlila jen k bránění a třetí brankou mohla definitivně rozhodnout. Střelu Ezzalzouliho však výborně zlikvidoval Badía. Dvoubrankový náskok se zdál dostatečný, ale barcelonská hra zas tak přesvědčivá nebyla a ve druhém poločase se to potvrdilo.

Až do šedesáté minuty se toho na hrací ploše moc neudálo, ale gól Tete Morenteho všechno rozhýbal. Ter Stegen na jeho dělovku uvnitř vápna neměl nárok a tím se Elche dostalo na dostřel. A uběhla sotva minuta a výsledek byl 2:2. Morente se tentokrát proměnil v nahrávače a jeho načechraný centr na zadní tyč dostal hlavou do sítě Pere Milla.

Remíza by byla pro Barcelonu další nepříjemnou ztrátou, ale Xaviho ekipa měla na rozhodnutí ještě čas. Čtvrthodinu před koncem mělo Elche velké štěstí, když překonaného Badíu zastoupil na brankové čáře Palacios. Elche drželo nadějný stav až do 85. minuty, než definitivně rozhodl Nico González. Gavi mu dal přesnou zpětnou přihrávku a střela Nica vymetla horní roh! Elche ještě mohl spasit VAR, jenomže žádný ofsajd či jiný přestupek proti pravidlům nebyl odhalen.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF 1:3

18.12.2021 16:15

Góly: 32. Alexander Isak - 38. Gerard Moreno, 68. Gerard Moreno, 90+6. Samuel Chukwueze

Postup v Lize mistrů jakoby všechno změnil. Villarreal konečně začal vyhrávat a po výhře na hřišti Realu Sociedad se posunul na desáté místo. Na Anoetě rozhodla druhá půle a vyloučení Mikela Oyarzabala, po kterém Villarreal rozhodl. Dvě branky vsítil Gerard Moreno a v nastavení pečetil výsledek Samuel Chukwueze.

Realu Sociedad zdá se dochází dech. Porážka od Villarrealu byla už čtvrtou v řadě, což má pochopitelně fatální následky na umístění v tabulce. La Real klesl na šestou příčku a navíc se na něho začínají dotahovat konkurenti.

Na Anoetě se často nevyhrává a "Žlutá ponorka" to dobře věděla. Hosté proto začali opatrně a po osmnácti minutách přežili první šanci soupeře. Alexander Isak postupoval na Rulliho a ten se vytasil s výborným zákrokem. Po půlhodině hry tlak Realu Sociedad gradoval a v další šanci neuspěl Oyarzabal. Ve 32. minutě se La Real zaslouženě dočkal. Alexander Isak se nejprve šikovně zbavil protihráče v souboji jeden na jednoho a pak zakroutil balón nechytatelně ke vzdálenější tyči.

Vedení Baskům nevydrželo a za dalších osm minut byl stav 1:1. Gerard Moreno si naskočil na rohový kop a hlavou rychle vyrovnal. Hosté mohli dokonce prvního poločasu otočit výsledek, ale Joseba Zaldúa na brankové čáře zastoupil brankáře Ryana a odvrátil pohromu.

Za jednoznačně klíčový okamžik celého zápasu lze označit situaci z 50. minuty. Oyarzabal byl pozdě u Piny, kterého skluzem fauloval zezadu a sudí se bez váhání vytasil s červenou kartou. Real Sociedad se od té doby více koncentroval na bránění, což mu celkem šlo. Remízový stav ale neudržel, protože v 68. minutě přišel další rohový kop a Gerard Moreno opět ze vzduchu trestal!

La Real byl i v oslabení nucen otevřít hru a to se mu v samotném závěru stalo osudným. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila byli přesto blízko remíze, když v nastaveném čase nedokázal dobře hlavičkovat Sørloth. Na Anoetě se dlouho nastavovalo a až v šesté minutě přídavku vstřelil pojistku na 3:1 Samuel Chukwueze. Byla to typická brejková akce, při které Moreno nahrával před odkrytou branku právě Chukwuezeovi. Villarreal nakonec zvítězil 3:1 a potvrdil zlepšenou formu. Naopak Real Sociedad prohrál i čtvrté utkání v řadě a pomalu vyklízí pohárové pozice.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Deportivo Alavés 2:0

18.12.2021 14:00

Góly: 19. Sergi Guardiola, 26. Alejandro Catena

Porážka z minulého víkendu je zažehnána a Rayo se vrátilo na vítěznou vlnu. Ve středu si zajistilo postup v poháru Copa del Rey a v sobotu odpoledne přehrálo o záchranu bojující Deportivo Alavés. Obě branky vstřelilo Vallecano během úvodní půlhodiny, nejprve se trefil Guardiola a po něm i Catena.

Deportivo věřilo, že si stejně jako před třemi lety odveze z Madridu všechny body, jenomže tentokrát mu nevyšel začátek. První gólovku hosté zahodili, i když pochválit je třeba brankáře Dimitrievskiho, který se po střele Riojy výborně natáhl. O tři minuty později Rayo udeřilo. Trejo výborně načasoval kolmou přihrávku na Garciu, ten zpětně našel Sergio Guardiolu a bylo to 1:0. Druhý gól přidali domácí za dalších sedm minut. Trejo tentokrát od rohového praporku našel hlavu Alejandra Cateny a hosté ztráceli už dva góly.

Ještě v prvním poločase mohlo Rayo definitivně rozhodnout. Pět minut před přestávkou kroutil balón na zadní tyč Álvaro García, ale byla to branková konstrukce, která mu překazila případnou radost.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nepobral a k vidění bylo jen málo gólových příležitostí. Čtvrthodinu před koncem vyprášil Pachecovy rukavice López a nic dalšího už se nestalo. Rayo si výsledek 2:0 v poklidu pohlídalo a získalo tři body. Naopak Alavés se už po tomto kole může objevit na sestupových příčkách.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 3:1

17.12.2021 21:00

Góly: 3. Santi Mina, 47. Iago Aspas, 82. Denis Suárez - 90+2. Loren Morón

Espanyol se ve Vigu zmohl na nádhernou branku ze závěru utkání, ale byla jen jedna. Góly Celty možná nebyly tak epesní, ale zato byly tři.

Celtě se proti Espanyolu povedl raketový start, v jaký mohl doufat snad jen nejzarytější a nejoptimističtější fanoušek týmu z Viga. Po pouhých třech minutách už se totiž měnilo skóre ve prospěch domácích! Po nepovedeném rohovém kopu Celta zabojovala, rychle se jí povedlo dostat míč k vápnu a po nahrávce od Aspase se Santimu Minovi povedlo v pádu překonat brankáře Diega Lópeze!

Na Espanyolu bylo evidentně vidět, jak moc ho ta rychlá branka semlela. Jeho hráči si nedokázali pořádně přihrát a celkově jich notnou chvíli trvalo, než se dostali aspoň trochu do tempa. Pomohlo by jim, kdyby Celta nehrála tak aktivně, ale toho se nedočkali. Naopak, hlavička Malla skončila těsně vedle a další pokus Miny vyškrábl brankář López nad břevno.

Zkušený brankář musel ukázat své umění i pár minut před koncem první půle, kdy vyrážel střelu Braise Méndeze, jež by normálně skončila přinejlepším na tyči. První obrovskou šanci hostí pak zarazil brankář Dituro, který vyrazil ránu pronikajícího Puada mimo bránu.

A Celta tohle pochybení hned trestala. Stejně jako jí vyšel nástup do první půle, tak dokázala zasadit soupeři ránu i zkraje druhého poločasu. Suárezovi se povedlo posunout míč na kraj vápna, kde jej převzal Iago Aspas. Legenda Celty si míč posunula do vápna a technickým obstřelem se postarala o vedení 2:0.

Třetí branku domácí málem přidali po hodině hry, kdy se o tvrdou ránu postaral Méndez. Bohužel pro něj se ale mezi tři tyče nevešla. Přesto se ještě jednou radovali. Osm minut před koncem upravil na 3:0 Denis Suárez, který si našel nahrávku od Malla a po krátkém zpracování poslal míč do sítě. Skóroval i Espanyol a byla to výstavní trefa. Loren Morón si na půlce všiml, že brankář Dituro je z brány a nádhernou ranou ze čtyřiceti metrů snížil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid18134139:1543
2.Sevilla FC17114228:1237
3.Real Betis18103532:2133
4.Rayo Vallecano1893626:1830
5.Atlético Madrid1785428:2029
6.Real Sociedad1885520:2029
7.Valencia CF1877430:2628
8.FC Barcelona1776428:2127
9.Athletic Bilbao1859416:1424
10.Espanyol Barcelona1865720:2123
11.Villarreal CF1757521:1822
12.CA Osasuna1857617:2222
13.Celta Vigo1855820:2220
14.RCD Mallorca1848617:2720
15.Granada CF1747621:2519
16.Getafe CF1836912:2015
17.Elche CF1836918:2715
18.Deportivo Alavés17431013:2415
19.Cádiz CF1828815:3114
20.Levante UD18081019:368

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (176)

Přidat komentář
Phillipinho

Villarreal s Gerardem a bez nej, to jsou dva uplne odlisny mancafty. Top hrac.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole chlapi, vy si riadne koledujete kolo čo kolo. Normálne že hovadská odvaha na vás vsadiť

Reagovat
LAM

Je tohle normální hrát takhle slušně a pak vypnout na 5 minut a nechat si 2 góly? S tímhle se musí něco ihned udělat. Opakuje se to už od začátku sezony.

Jinak ale mladíci skvělý, Gavi TOP a naběhal snad přes 14 km

Reagovat
2miguel1

To sa opakuje tak 4 roky. Oni su tam všetci v tej Barcelone hodní pre psychologov.

Reagovat
Xavi

Tak už v tom prvním poločase jsme mohli dostat úplně v pohodě dva góly z těch nepřímých kopů. Jedno byl ofsajd a podruhé přestřelil, obojí zakončení kolem malého vápna. Ta obrana je strašná.

Reagovat
2miguel1

Eric je priemerny stoper a o Lengletovi to uz davno vieme. Ja som zvedavy na obranu ( z roku 2011 - 10 rokov staru ) Dani Pique Alba + Araujo

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Petrinho17

Lenglet dnes bol z obrany najlepší. Dlho sa na neho nadáva a samozrejme že často oprávnene ale dnes bol z tej obrany najlepší.

Reagovat
2miguel1

Busquets De Jong spomalene filmy. Zaloha musi vyzerat Nico-GAVI-Pedri. Ter Stegen psycholog. Nech uz pride Dani na RB. Depay nechyba. Dembele dobrý, ale asi len na Elche. Nech už pride Fati. Dufam, ze sa podari aspon jeden z Cavani/Ferran.

Reagovat
Mass

Barca spíš do zálohy bude potřebovat někoho kdo umí bránit, dostat dva góly doma od týmu co má jeden z nejhorších útoků neni moc dobrý.

Reagovat
valloire

Jak pro koho, já jsem s tím v pohodě.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Gazdo

Gavi je uzasny najprv som ho moc nezral ale ten chlapec je skvely. Tieto zapasy proti tymom ako Elche kde si moze zvysovat sebavedomie nieco urobit presne potrebuje. Sudi sa mi tiez pacil dost to pustal a ziadnej strane nic nezral. Jutgla tiez prijemne ozivenie. Rozhodne som proti tomu aby sa Stegen predal ale uz mal rozhodne davno sediet a mal hrat Pena. A Araujo na bekovi uz fakt nie

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi je naprosté hovado, technický Gatusso

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso

Reagovat
EaP

No, pri týchto výkonoch ktoré ten chlapec podáva sa fakt bojím , že Anglani vysypú na stôl 50 mega. Tých klubov sa nájde viac. Okamžite mu treba obnoviť zmluvu. Toto musí byt priorita

Reagovat
2miguel1

Len to by Gavi musel aj suhlasit s prestupom. On urcite nechce ist

Reagovat
vladino10

Reagovat
Visca el barca

Toho bych se nebál. Je to srdcař.

Reagovat
Mass

To jo, tam si sednou na prdel z ofenzivního hráče co má v lize 0+2 a v LM 0+0 a bránit taky moc neumí. Že si povodil nějakýho joudu z Elche asi stačit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi je jeden z nejlépe bránících hráčů týmu Neustále presuje, běhá, chodí do soubojů a je na svou postavu hodně tvrdý.

Reagovat
Mass

To se nevylučuje, protože většina hráčů Barcy brání otřesně.

Reagovat
2miguel1

Nico brani tiež v tempe. Musi prist uz Dani a stoperi Pique Araujo. Uvidime potom.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mass

Gatusso by nedostal dva góly od Elche

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ani by dva neudělal

Reagovat
Mass

Asi trochu podceňuješ hráče, co 2x vyhrál Ligu mistrů.

Reagovat
rominhoFCB

Měsíc po vyhlášení letošního Golden Boye už víme vítěze příštího..

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Čenda

ale je to tak, letos nebo za rok ho dostat musí, je to zvíře.

Reagovat
Kixi Syhimour

Barca 2 body za Atletama...

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o stred tabuľky

Reagovat
Ed_Hazard

Vole, Sevilla sa toho nebojí.

Reagovat
smazaný uživatel

V druhej polovici sezóny čakám postupné zhoršenie výsledkov a straty bodov presne tak ako pred rokom.

Reagovat
2miguel1

Sevilla mala lepsiu minulu sezonu druhu čast roka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to nečekej

Reagovat
Aldeano

Reagovat
blaugrana

Gavi je riadny sefinak. Celkomxmi pripomina nasadenim a bojovnym duchom Kokeho, ale j lenna tom lepsie technicky. V Nicovi zas vidim Goretzku. Je bomba, ze spolu napierdalaju v zalohe. Pedri po navrate snad chyti tiez formu a zacne sa formovat fajnova zaloha na roky rokuce.

Reagovat
Gazdo

Koke taku dynamiku v zivote nemal

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Visca el barca

Atleti jen o 2 body víc než my? Tu LM dáme úplně v pohodě. Snad přijde jak Ferran, tak Cavani.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa tie časy a ciele menia

Reagovat
valloire

Ani ne. Tohle je Barcelona jak ji znám vždycky. Boj o PMEZ...většinou neúspěšný.

Reagovat
Visca el barca

Myslíš 70 a začátek 80 let? Kolik ti je? 70?

Reagovat
valloire

jj, to mi musí bejt

Reagovat
drussbarb

I ty jsi takový, jakého tě zná celá zdejší komunita, některé věci se nezmění

Reagovat
Čenda

Jen idioti nemění názory. A jelikož valloire idiot je, tak je určitě mění rad a často.

Reagovat
valloire

nějak ti to neladí

Reagovat
LAM

Věkové průměr hráčů v poli byl včéra 22,9 a to to ještě hodně kazili Sergio a Alba. Když tomu člověk přičte ještě Fatiho,Pedriho, Nich a Baldeho tak ta budoucnost vypadá parádně. Teď by to ale chtělo TOP hroťáka a v létě TOP stopera k Araujovi. No uvidíme co se nakonec podaří.

Luuk, Coutinho a Úmrtí snad pryč

Reagovat
2miguel1

Ja to vidim na zalohu Nico-Gavi-Pedri, De Jong je fakt dost mozne, že sa bude predavať. Marzaoiu pride zadarmo v lete. Ak by sa predali hrači o ktorych je zaujem ( De Jong, Depay, Ter Stegen, Dest ) mali by sme potrebne financie. K tomu, ak by sa podarilo predat nepotrebnych Umtiti Coutinho. Top stoper a Top hroťak by mala byt priorita.

Reagovat
sokar

Aky Marzaoiu? Co je to za hraca? Odkial?

Reagovat
Jordi Alba

Chceme ho my, takže budoucí Messi.

Reagovat
Ed_Hazard

Presne

Reagovat
2miguel1

Pravy obranca, hra v Ajaxe. Tym padom dufam nepredlzime s Robertom

Reagovat
2miguel1

A predame Desta aspon za 30 mega

Reagovat
sokar

Jaj Mazraoui... Bude lepsi ako Dest?

Reagovat
LAM

DE Jong DM a před ním Gavi(Nico), Pedri.

4 hráči na 3 pozice je minimum a jedinej hráč kterej zvládne pozici Sergia je De Jong.

Reagovat
DelPiero137

Prave som dopozeral vacsiu cast Sevilla-Atletico zo zaznamu. Vo vacsine som nesuhlasil s rozhodnutim sudiho pri vyhodnocovani subojov.

Suboje kde hrac evidentne nechce ziskat loptu-fauluje neodpiska. Ked si ide hrac pre evidentny faul -prifilmuje to, tak to odpiska. A nebola to otazka 2-3 spornych zakrokov.

Toto sa deje aj v SA. Neviem ci sa opat nejako menili pravidla ale je to nahlavu a neda sa nato pozerat.

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic - Betis asi nejlepší zápas, co jsem za poslední roky viděl a nejen kvůli výhře Athleticu. La Liga potřebuje víc týmů jako je Pelleho Betis.

Reagovat
Phillipinho

Peknej zapas. Prekvapil me Inaki, ktery se konecne trefil do brany

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to se hodí, když se potřebuješ dostat trochu blíž ke svým xG

Reagovat
pantondavo

Atleti mysleli na obhajobu, jo? S jejich jarem budou rádi, když se udrží v TOP 4, to bych radši do LM dal barcu (aspoň bude sranda), než altety.

Reagovat
smazaný uživatel

Kam pujde simeone? Uz je tam prescas podle me

Reagovat
zasranej malíř

Hm, taková naše klasika už

Reagovat
misinho7

Klasika. Porazit silnych a tak stratit s takymi. Kazdopadne dobry beton dali, aj keby hrajeme dalsi den ten gol im nedame...skoda, zbytocne degradovane tie vyhry predtym.

Reagovat
smazaný uživatel

Porazí sa Bilbao, Sevilla, Real Sociedad, Atlético a stratia sa body s nejakou dedinou

Sudí vedel o tom, že existuje aj VAR ? Jeho výkon na facku.

Reagovat
Ed_Hazard

Cadiz sialeny antifotbal. Toto som nevidel uz roky. Cez 10 ludi vo vapne je prejst tazke, z nasej strany snaha bola, robilo sa co sa dalo. Bohuzial zauradoval znova aj rozhosca, tie zakroky na Benza a Hazarda...nepochopim ze to neriesia po zapase komisie rozhodcov. To nemaju nejakych supervizorov ktori dohliadaju na to co sa deje? Sialene co sa deje v poslednej dobe. A nie len v Spanielsku...

Reagovat
CHONG

Toho Benze bych neřešil, to na penaltu nebylo, ale ten zákrok na Hazarda trochu smrděl, no.

Reagovat
Ed_Hazard

Nechal mu tam nohu, z opakovacky to bolo krasne vidiet. Takychto "obrannych" zakrokov sa Ramosovi na penaltu odpiskalo tucet snad

Reagovat
CHONG

Za mě to bylo málo, beru to tak, že zapískat to proti nám, tak vyletím z kůže..

Reagovat
Xavi

Pusť si Real za Mourinha proti guardiolove Barceloně, tam jste si mlaskali, jak je to žúžo, popřípadě, že se proti nim jinak hrát nedá, ale Cadiz proti vám má hrát asi ofenzivne.

A zákrok Casemira? Proč to neřeší po zápase komise rozhodčích?

Reagovat
madridcan

Komediánt Aby som začal od seba, tak doteraz tomu kokotovi portugalskemu vyčítam vypadnutie s Bayernom, lebo sa posral pri striedaní s Bayernom, aby udržal Özilove vyrovnanie a udržal 1:1 do odvety, aby nám Gomez jebol gól. Ja nezabúdam.

Takže ty nezabúdaj, že sú tu aj ľudia, ktorí nezabúdajú, že Pepe vs. Alves sa neriešilo a tam ste si mlaskali vy.

Nedržkuj s kokotinami. Si tú dosť dlho. Fandíš dosť dlho. Nikto si nemá čo vyčítať.

Ale rozumiem, že pre Cules začína byť slovo ,,história" ten najlepší únik. Takže už si len vybrať, že či si zachováš tvár, alebo pôjdeš za Klokanom

Reagovat
Xavi

Nikde neříkám, že jste s námi nebyli nikdy poškození, taky se stalo samozřejmě.

Mně jde o to, jakým stylem jste tenkrát hráli doma proti Barceloně. Sedm defenzivních hráčů v poli a tři ofenzivní , Ramos na DM, Pepe myslím byl taky na DM. Nechtěli jste hrát vůbec fotbal, samej faul, samé zdržování, samé kouskovani, zákeřné fauly, zalezlí a úplně jste rezignovali na fotbal , k tomu ten šašek na lavičce, co se choval , jak uplnej čurák (jak dělal, ze si honí péro, dloubnuti do oka atd.)

Ale to bylo fajn. To bylo podle vás eňo ňuňo žúžo. Ale Cadiz má hrát u vás asi ofenzivne. Oni až proti vám budou hrát doma, tak budou hrát o dost aktivnější.

Reagovat
vilp

Bych chtěl vidět, pro koho to bylo žúžo. Spíš se všichni shodli a smířili s tím, že je to jediný způsob, jak hrát proti tehdejší Barceloně a neprohrát, což bylo smutný, protože náš tým byl mnohem dražší než váš. Jak tam pak další sezonu začal Pep srát Cesca místo Villy, tak bylo po problému.

Reagovat
madridcan

Prečo píšeš vždy Vás? Ja ťa oslovujem TY pri podstatných veciach. Pri nepodstatných veciach hovorím VY.

Mňa nedávaj do škatúľky, nedávam ju ani ja Teba.

Môžem jebať celého Mourinha aký je vysoký, široký, bystrozraký. Vypadnutie 2012 s Bayernom ide za ním a mohol zadarmo prísť k decimu postupom cez Bayern keby nebol kokot

Reagovat
Israha

Jenže on je taky rozdíl propracovaná defenziva a funkční brejky oproti zběsilému skákání do střel, chaotickému autobusu na vápně a nákopech na Lozana, který tam odlítává od Militaa jak hadřík, případně na Negreda, který k Militaovi ani nedoběhne. Funkční defenzivu, která Real účinně eliminovala, hrála letos proti nám třeba Osasuna....tam si Karim s Vinckem ani neprdli a ten zápas byl od začátku do konce remízový. Včera nebýt Ledesmy a laxnosti zakončujících hráčů před bránou, jede Cádiz domů bez bodu autobus neautobus. Takže jo, je na místě spílat Cádizu za beton, protože tohle byl špatný beton, který přinesl bod spíše dílem štěstěny.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byl ten nejvetsi autobus co proti nam kdo postavil za hodne dlouhou dobu.

Reagovat
Switchback

Koukám na statistiky, to musela být síla no

Reagovat
misinho7

36 striel vs 4

Reagovat
Ed_Hazard

Prihravky

804 (uspesne 732 - 91%) vs 175 (uspesne 93 - 53%)

Reagovat
technecium

nemáte hrát házenou

Reagovat
madridcan

Máte odkazy na penaltové zákroky? Viem, že sú tu v tomto šikovnejši ako ja, tak či ich nemáte po ruke

Reagovat
smazaný uživatel

VAR bol kde ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard

https://twitter.com/footy2022/status/1472688909993848832

No sorry jako.. ale tohle je jasna penalta.

Reagovat
CHONG

Reagovat
misinho7

Reagovat
LAM

Jasnej dive

Je to tragéd

Reagovat
Čenda

Nešikovnost, která zmařila jasnou šanci. Jasna penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale Hazardova nešikovnost, zakopl o nohu obránce, takže útočný faul.

Reagovat
Ed_Hazard

Boha krista

Reagovat
PP

Reagovat
Mass

Naběhl si do obránce a upadl.

Reagovat
Diskostu

Pride mi že by Tebas chcel umelo zdramatizovať boj o titul keďže La Liga nemá sledovanosť...Barcelonu Sevillu pretláčajú a Real režú... ten Rozhodca úplne dno...Cadiz snáď zostup, uplný hnoj čo predvádzali...

Reagovat
Phillipinho

Uz ve 25 minute mel byt Casemiro venku ze hriste. Prej pretlacuju a rezu

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si dnes z ktorej hrušky spadol ?

Reagovat
Switchback

Ještě ten Reálek dotáhnem

Reagovat
CHONG

Máte o zápas míň, když ho vyhrajete, tak už jste před ním.

Reagovat
Switchback

Neser

Reagovat
Čenda

Reagovat
2miguel1

Oni ale realne nehraju dobre

Reagovat
misinho7

nj jeden zapas nedame gol proti najvacsiumu betonu za poslednu dobu a hrajeme zle no..

Reagovat
2miguel1

Fuu to ja neviem ako ste hrali proti Cadizu, ale nejake zapasy som videl a pre vas bude asi fakt Modric velmi ťažko nahraditelny. On to tam neskutocne diriguje, cely Real. S Modričom ma ten tím tvár

Reagovat
madridcan

No nehovor, že hráč, ktorý desať rokov v zálohe a diriguje je, tak udáva tomu tímu tvár. Ďakujeme za poznatok Teraz sa môžeš späť sústrediť na toho tvojho dirigenta, ktorý chce dať skupine zúfalcov tvár

Reagovat
2miguel1

To mohol pokojne aj Kroos a nerobil to, vlastne nikto okrem Luku cez 10 rokov. Barca to sklada velmi umne, Nico Gavi Pedri vas začnu zachvilu strašiť ako Busquets Xavi Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo skončia ako Deulofeu či Halilovič

Reagovat
2miguel1

Alebo aj nie

Reagovat
DreamTeam

Ti určitě

Reagovat
Phillipinho

Casemiro nedostal cervenou kartu? Ze se nad tim jeste pozastavuju. Zajezd zezadu, s vedomim ze trefi nohu. Ale tomu praseti to s nejakyho duvodu stale prochazi…

Reagovat
Phillipinho

*z nejakyho

Reagovat
smazaný uživatel

Fanúšik Atlética ide rozprávať o prasatách

A s tou červenou kartou to hádam nemyslíš vážne

Reagovat
Phillipinho

Takovyho zakeraka opravdu Atletico ve svych radach nema.

https://twitter.com/espnfc/status/1472667948997230593?s=21

To si vyndej hlavu z prdele jestli je tohle zluta karta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je vtip roka. U vás to psychicky labilními jedincami začína hlavným trénerom hneď na lavičke

Reagovat
Phillipinho

To asi nema cenu se s tebou dohadovat. Jeste teda kdyz zacnes mluvit o trenerech, od kterych jsem jeste zadnej zakrok nemel moznost videt. Ale opravdu nevim, kdo by v cele lize hral pravidelne na naproste hrane, tak jako Casemiro. Ktery teda jeste k tomu vzdy vyvazne bez vyraznejsiho trestu v podobe karet.

Reagovat
smazaný uživatel

S Tebou nemá cenu sa baviť, keď robíš z Atlétov anjelikov a pritom ste tam mali/máte zákerné špiny ako Costa, Turan, García, Suárez, Correa či Simeone so svojim bývalým vypaseným asistentom.

Reagovat
Phillipinho

Costa, Garcia souhlasim, ti uz jsou davno pryc. Correu asi nebudeme srovnavat s Casemirem ne.

Suarez se dostal fyzicky do tak spatnyho stavu, ze mu ty jeho kolena nedovoli se do zadnyho souboje ani dostat. Ten nez nekam dobehne, tak uz je obrance pryc i s balonem. Takze ten by mozna chtel hrat zakerne, ale uz se k tomu chudak nema sanci dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Záhada Casemirova netrestání by stála za diskusi (to sám fakt nechápu, že nemá náběh na překonání rekordu Ramose), ale těch hráčů, hrajících na hraně, najdeš více. Tapia, Diego Carlos, Iňigo Martinez, Iborra, Paulista, u vás třeba Felipe...zas nedělejme z Casemira většího démona jen proto, že má ksicht na pěst . Včerejší zákrok za mě červený být mohl, ale netroufám si říct, jestli MĚL. Tenká hranice, netrefil ho přímo kopačkou a z potenciálně likvidačního faulu se stal "normální" taktický skluz uprostřed hřiště...já nevím, jak bych to hodnotil. V kotextu toho, že Latre tu hru celkově dost pouštěl, ta žlutá asi dávála smysl.

Reagovat
twelwer

Suhlasim toto bola ukazkova cervena

Reagovat
Ed_Hazard

Zakrok som nevidel, nakolko som pozeral iba cca od 65.min. Teraz ale z opakovacky....ja ti neviem Mne to ako zakrok na cervenu nepride a to aj po tom ako sa odosobnim, ze ide o Casemira, resp Real Ked si to rozoberiem, ano hral toho hraca bez umyslu ziskat loptu ale to iste sa deje pri beznom potiahnuti za dres ako pocitil vcera aj Vini aj Kroos. Surovy zakrok? Ale prosim ta. Povodne som mulyslel ze siel obomi nohami napred. Blbost. Realne ho fauloval iba v tom zmysle, ze ho trafil do lavej nohy, tym ju vyviedol z beznej trajektorie, zakopol si do stojnej nohy a skoncil na zemi. Skor si myslim ze to rozcarovanie a riesenie cervenej karty je kvoli tomu, ze do toho Case skocil ako nindza, takze vizualne to vyzeralo, ako keby ho chcel zabit

Reagovat
DelPiero137

Tvl. trocha sudnosti. Cervena v pohode mohla prist.

Reagovat
Eichel

jasná červená, tam nebola ani snaha hrať loptu

Reagovat
2miguel1

To po VARe nechal žltu? Vau

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne že nešlo, šlo o zastavenie akcie. Keby šiel hráč na brankára (ako kedysi Morata vs Valverde) a tak zmarenie jasnej gólovej šance, tak by bola červená karta okej. Ale toto fakt nie, trochu súdnosti a citu pre hru preboha.

Reagovat
Visca el barca

Tohle je jasná rudá.

Reagovat
vilp

Tohle už podle pravidel neplatí, ne?

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Phillipinho

Tak tyyyyy

Reagovat
drussbarb

Žlutá

Reagovat
Bakary3

jasna ruda, prasemiro odpad

Reagovat
smazaný uživatel

teď už asi nemáte, ale s upírem v týmu bych si zase tak nevyskakoval.

navíc je s vámi navždy spjat Diego Costa. jasně, Roy Keane to nebyl, ale taky magor.

nicméně ano, za toto měl Casemiro vidět ČK - úmysl a zezadu.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
DreamTeam

Jasná žlutá.

Reagovat
LAM

Klasika když hraje Hazard, tak Real ztratí.To už musí bejt pravidlo

Nic to ale nemění na tom, že Real letos vyhraje ligu tak 5 kol před koncem. Není konkurence.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevite nekdo kde se daji koupit listky na zapas Fenerbahce - Slavie na tribunu Feneru pro dva lidi ? Chtel bych to dat sestre a jejimu manzelovi (Turkovi) jako darek .Pokud by nekdo vedel a dal mi tip rad se mu odmenim. Dekuji.

Reagovat
madridcan

Turek z Vesnička?

Reagovat
patas92

Turek z Podfu(c)ku

Reagovat
madridcan

Choď do piči Ešte mi tu pripomínaj spojitosť s Ritchieho filmami. Strašne sa tešim na nový

Reagovat
patas92

Reagovat
DrQQ

Turek z Hornej Dolnej. :-)

Reagovat
Jordi Alba

Klasika, to jsou ty týmy, co si myslí, že jim stačí držení míče a ono se to pak nějak vyhraje samo.

Reagovat
Aldeano

Tak obrat jsem od Valencie už nečekal.

Reagovat
Mass

Proč ne?

Reagovat
Aldeano

Za 25 minut prohrávat o dva góly, nečekal jsem že to ještě zvládnou za 3 body. Navíc letos jen dva zápasy, kde se prohrávalo a bylo z toho vítězství (Celta a Osasuna) a to bylo vždy jen o jeden gól.

Každopádně Bordalás odvádí fantastickou práci. Prohra naposledy v říjnu a doma s Espanyolem ve výhru věřím, takže do konce roku to bude nejspíše bez prohry.

Reagovat
Mass

No ale ty dva góly nebyly z toho, že by Levante hrálo líp. To tě spíš zdravě nasere, čekal sem, že je Netopýři aspoň pořádně zmáčnou.

Reagovat
Aldeano

Tak Levante je na tom špatně. Ale po těch 25 minutách jsem čekal spíš plichtu no.

Reagovat
Phillipinho

Bordalas fakt frajer. Vale 9 zapasu bez prohry a to jim chybi 3 hraci z obrany. Soler a Guedes ve skvely forme. Pred sezonou bych to netipoval, ale budou regulerne hrat o pohary.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
CHONG

Pro mě to úplně překvapení není, vždyť my jsme pod ním hráli do posledního kola o LM, nejlepší trenér v lize

Reagovat
Mass

Neřekl bych, že je to nějak výrazně Bordalasova zásluha, spíš se konečně vzpamatoval Guedes. Vždyť stál 40M. Kdyby se vzpamatoval i Maxi Gomez, tak bych věřil i na ty poháry.

Soler, Gaya a Gabriel hrajou dobře pořád, horší je ten zbytek, ale s timhle majitelem na nic lepšího stejně nikdy nebude.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Jordi Alba

To Levante to je masakr, dát 3 zápasy po sobě 3 góly a pokaždý prohrát, to je docela síla.

Reagovat
REPLIKATOR

Valencia

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Svatej

Jak si vede Kounde? Je furt velmi dobrej, nebo šel herně dolů?

Reagovat
Svatej

Hlavně jsem se nikde nedocetl, jestli má rozdíl ve výkonnosti pri hre na 3 vzadu a pri hre na 4. Takovej Rudiger je v jednom systému zralej na druhou ligu, ale ve třech jsou jen tři hráči ve světě, co mu můžou tykat a byla by skoda mit dalšího hráče, kterej je pouzitelnej jen někde..

Reagovat
Svatej

..Ale ve třech stoperech vzadu jsou *..

Reagovat
Phillipinho

Suprovej. Top kvalita, po ktery by mel jit kazdej velkoklub. Skvele mu to kazdopadne slape s Diego Carlosem a Fernandem na DM. Umi zahrat i pravyho beka, proto si myslim, ze by do toho rozestaveni Chelsea na 3 stopery zapadl fakt paradne.

Reagovat
Svatej

znova mockrát díky. Tuhle sezónu se az na ostrovy nějakej pověstnej "hype" moc nedostával, tak jsem se bál, že mu ten zpackanej přestup nalomil morálku a s případnou nižší výkonností by pak krachl celej přestup i v budoucnu.

Píšeš o Carlosovi a Fernandovi, takze zvládá v pohodě i hru na dva stopery? Nevěřím tomu, ze za dva roky budeme stále hrat na 3 vzadu, takže je tohle celkem důležitá informace.

Jinak te bude asi zajimat, ze je Saul bohužel stále děsivej. Je dost možný, ze se na tu nejvyšší úroveň už nedostane a Cholo je jedinej, kdo z nej dokáže mačkat alespoň něco, co připomíná důležitej pojivej článek sestavy, protože nam se to s ním prostě hrubě nedaří. Bude mu daleko lépe u vás, kde.je aspoň doma .

Reagovat
Phillipinho

Praveze hraje pouze v systemu na 2 stopery a v podstate od zacatku angazma jenom s Carlosem, se kterym se skvele doplnuje. Jenom me tak napadlo, ze s tou skvelou rozehravku a obcasnyma vyletama z pozice stopera az nekam na pravy kridlo, by mu mohl ten system na 3 vzadu taky vyhovovat, protoze by mohl jeste vice tahat balon smerem dopredu, v cemz je excelentni.

Me to neprekvapuje bohuzel. Uz v Atleticu kdyz mu to neslo, tak jednou rikal neco ve smyslu, ze se malo resi prychicka stranka fotbalistu. Myslim si, ze ted musi byt uz v uplny prdeli chudak…Nicmene jako ono to prave minulou sezonu o tolik lepsi nez ted v Chelsea nebylo, ale proste Cholo je takovej tvrdohlavec, ze ho proste bude vyuzivat za kazdou cenu. Momentalne jsou napriklad Koke a Suarez nejslabsi hraci tymu, neni mozny, aby si nevsimnul, ze maji velkej podil na herni bide, ale priste proste budou hrat zase, coz je pro fanousky Atletica na spachani sebevrazdy.

Kazdopadne Saul uz asi v Atleticu nezustane, protoze Cholo s nim do stredu nepocita. Vidim to na nejake angazma v prumernym spanelskym celku, kde na nej nebude tlak a muze se do toho zas aspon trochu dostat. Presun do Chelsea bylo proste od zacatku od nej postreleni vlastni nohy

Reagovat
Svatej

Bozi, mockrát díky

U Saula je to dle myho taky hlavně v hlavě. Neměl problem jit do skluzu nebo sám přitvrdit bez míče (i kdyz i na ty sile by asi jeste zamakat mohl) a jo, asi by měl zamakat na fyzičce, ale problem je v jeho palici.

Pomalu se rozhoduje, volí řešení na nahodu, kterymu navic zjevně nevěří, takže to navíc neodvratně podělá. Jak kdyby všechno dělal tak na 60% a měl neustálej strach, kterej mu oslabuje nohy. Na hodně místech je pozdě a narozdíl treba od Jorginha se nesnaží nějak předvídat, míče podbiha, dává je hrozně pomalu od nohy a následně ani nenabiha, jako kdyby se zasekl v roce 2014.. Potřebuje nutnej restart s výrazně zapracovat na pohybu, jinak nema nejmenší šanci se vrátit..

Reagovat
smazaný uživatel

když jim to tak šlape, tak proč do toho zasahovat, že jo :) no snad ho nepustíme za míň než 60 mega

Reagovat
dantetomas

Vyborny vo vybijanej

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sice za červenou, ale do alby. takže za mne dobrý

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
jany kozak

Reagovat
teenz

Reagovat
Israha

K tomu, co psal Phillipinho, bych dodal možná jen to, že je to dost možná nejkomplexnější a nejkvalitnější stoper celé La Ligy. Srovnatelnou fazonu mají druhou sezonu po sobě už jen Savić (asi, letos jsem Atlético viděl snad jen dvakrát) a Militao, kteři mi ale oba přijdou stylem hry konzervativnější a ne tak víceúčeloví.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele