InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Všeználek

    Čtvrtek 2.5 10:00 - Knihovna, Písek

    Veselé pásmo říkanek, básniček, písniček a tvořivého hraní.

  • Hrátky v knihovně

    Čtvrtek 2.5 9:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jan Vejmělek: Dlouhodobou vizí je mít v Milevsku alespoň nafukovací halu

MILEVSKO – V milevském tenise se Jan Vejmělek pohybuje už zhruba 30 let. Primárně se staral o rekreační tenis, je ředitelem populárního turnaje Škoda Open, ale od letošního srpna je i předsedou výkonného výboru TK ZVVZ Milevsko. Po patnácti letech vystřídal v čele klubu Václava Kříže. Jak se s novou rolí sžil, jaké jsou plány místního klubu a co naopak vedení aktuálně nejvíce tíží, prozrazuje Jan Vejmělek v aktuálním rozhovoru pro Milevské noviny.

Překvapilo vás něco po nástupu do funkce?
Dalo by se říci, že po těch 30 letech by mě nic zásadního překvapit nemělo. Velká změna je ale v tom, že nyní je zodpovědnost mnohem větší – za celý klub včetně závodního tenisu. Novinkou je samozřejmě fungování klubu po technické a administrativní stránce. Nepříjemná je byrokracie a s tím spojené různé průtahy. Už jenom to, že nové vedení milevského tenisového klubu bylo zvoleno na počátku srpna, veškerá administrativa s tím spojená, jako například zapsání do rejstříku, se dotáhla až v polovině listopadu. Oficiálně tedy s kolegy fungujeme něco přes měsíc.

Jak budete vzpomínat na období za vedení Václava Kříže?
Osobně jako na velmi krásné tenisové roky, které jsem mohl na kurtech v Bažantnici strávit s přáteli v podstatě napříč generacemi. To je vlastně na tenise nádherné – máme členy předškolního věku až vysoko důchodového. Z dnešního pohledu vedení klubu musím konstatovat, že to bylo období spíše stagnace, investice do areálu spadly na minimum, členská základna výrazně zestárla a její počet aktivních tenistů klesl. Zvrátit tyto trendy bude jednou z hlavních ambicí nového vedení. A jsme rádi, že můžeme čerpat ze zkušeností předchozího výboru, nejenom samotného předsedy, ale i bývalého jednatele Ivana Radosty. Nápomocni jsou i mnozí další včetně ikony klubu Jana Kotrbáčka.

Kolem vás se utvořil celkem mladý tým, který chce posunout klub dál. Jaké jste si vytyčili krátkodobé i dlouhodobější cíle?
Před zimní sezonou jsme se museli věnovat zejména provozním věcem, hlavně zajištění prostor pro trénování dětí a mládeže a trenérů. A myslím, že se to...

Celý rozhovor naleznete ve středečních tištěných novinách - posledních v letošní kalendářním roce!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace