Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Bělohradský i Březinová mají tituly, Bidař a Žuková měli v tréninku pá, ale už trénují

Matyáš Bělohradský vyhrál ve Spišské Nové Vsi Mistrovství čtyř zemí v krasobruslení a získal další titul mistra republiky. Eliška Březinová skončila v absolutním pořadí druhá a má už devátý titul. Ne všichni čeští krasobruslaři mohli zasáhnout do šampionátu, ale zranění páru Žuková/Bidař se alespoň už stává minulostí.

Jelizaveta Žuková s Martinem Bidařem dokonce dorazili až do dějiště šampionátu ve slovenských Tatrách, start si ale na poslední chvíli rozmysleli. "Před necelými dvěma týdny jsme v tréninku spadli ze zvedačky. Nemohli jsme se pořádně připravit a ještě teď nemůže dělat všechny elementy," prozradil Bidař.

Trénují i sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi, kteří se připravují také na lednové mistrovství Evropy. I oni jsou v akci na Mistrovství čtyř zemí, a to na rozdíl od Michala Březiny, který zůstal ve Spojených státech. 

Matyáš Bělohradský jako jediný z českých reprezentantů vyhrál absolutní hodnocení. Na šampionátu ve Spišské Nové Vsi díky nejlepší volné jízdě navázal na český titul z roku 2018. Bělohradský si vítězstvím zajistil účast na lednovém mistrovství Evropy v Tallinnu, kde doplní Březinu.

"Určitě tam byly chyby, nebylo jich málo, ale poučím se z toho a pojedeme dál. Jsem rád, že jsem to s chutí dojel a možná jsem svou jízdou i někoho pobavil. Teď bych si rád o Vánocích odpočinul a pak se vrhneme na tvrdou přípravu, která nás před Evropou určitě čeká. Chtěl bych zařadit dva trojité axely do volné jízdy, uvidíme, jestli se to povede," hodnotil.

Nejlepší volný tanec předvedli Taschlerovi, kteří ale doplatili na partnerův pád v pátečním rytmickém tanci. Kvůli tomu v součtu obou jízd nestačili na Poláky Natalii Kaliszekovou a Maksyma Spodyrijeva. Druhou příčku obsadila také česká šampionka Eliška Březinová v absolutním hodnocení soutěže žen, již porazila moskevská rodačka v polských barvách Jekatěrina Kurakovová.

Nyní už Březinová myslí na lednové mistrovství Evropy v Tallinu. "Myslím si, že i vzhledem k olympiádě mám natrénováno líp, takže podle mě je to každopádně lepší," popsala svůj pocit ze své výkonnosti.

Mezinárodní mistrovství ČR v krasobruslení ve Spišské Nové Vsi:

Muži: 1. M. Bělohradský 198,25 b., 2. Reshtenko (oba ČR) 189,97, 3. Samoilov (Pol.) 187,54.

Ženy: 1. Kurakovová (Pol.) 190,06, 2. Březinová (ČR) 168,83, 3. Langová (Maď.) 168,07, ...7. Rychtaříková 150,85, 8. Slavíčková (obě ČR) 136,99.

Taneční páry: 1. Kaliszeková, Spodyrijev (Pol.) 181,09, 2. Taschlerová, Taschler (ČR) 179,95, 3. Ignatěvová, Szemko (Maď.) 168,23.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články