Zatočte s předvánoční únavou

Patříte-li mezi tyto uhoněné hospodyňky a už od začátku adventu nevíte, kde vám hlava stojí, zapomínáte a nestíháte, vězte, že není ideálním řešením čekat na Vánoce, až si konečně budete moci odpočinout. Do té doby byste také mohly skončit na kapačkách v nemocnici. Takže než dojdete do stavu úplného psychického i fyzického dna svých sil, změňte své priority a udělejte si advent skutečně takový, jaký má být – klidný, pohodový, plný předvánočního rozjímání a těšení se na Ježíška.

Hodně spánku

Že na nějaké rozjímání nemáte ani čas ani pomyšlení? V tom případě si dopřejte aspoň dostatečné množství spánku. Spánek je pro tělo velmi cenný a jen díky němu může zregenerovat a nabrat nové síly na další den. Takže ať už přes den řešíte cokoliv, večer si naordinujte klid, pusťte si nějaký pohodový film, zapalte svíčku, rozsviťte nazdobená okna a užívejte si ty předvánoční okamžiky. Pak jděte včas do postele, přičemž dbejte na to, ať máte na spánek aspoň sedm hodin, což je pro tělo úplně nejoptimálnější doba. Díky tomu budete ráno zase svěží a odhodlaní jít se prát s dalším adventním náročným dnem.

Pohyb a vitaminy

I když v tom věčném shonu máte jistě pohybu až dost, tak nezapomínejte ani na cvičení. Ačkoliv se vám do něj možná nechce, tak si uvědomte, že je to úplně jiný typ pohybu, který je pro tělo důležitý. A významný je i pro váš mozek, protože při cvičení zaženete stres a psychicky se „hodíte do pohody“.

Abyste se cítili lépe a energičtěji, nezapomínejte ani na dostatečný přísun vitaminů. V předvánočním shonu, kdy se snažíme všechno stihnout, často zanedbáváme sami sebe. Takže nezapomínejte na ovoce a zeleninu. A když je to nad vaše síly, kupte si aspoň nějaké multivitaminy v lékárně. Tělo to ocení a hned vám bude lépe a snadněji zvládnete i všechny úkoly a povinnosti.