V úterý 21. prosince začne v kraji očkování proti onemocnění covid-19 u dětí ve věku od 5 do 11 let

20. prosinec 2021 08:37

Kromě dětských praktických lékařů budou v Královéhradeckém kraji podávat vakcíny i zdravotníci v nemocnicích. Další informace zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Kde konkrétně začne zítra očkování dětí ve věku od 5 do 11 let?

Čtěte také

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. To je jedna ze tří nemocnic v kraji, která se do očkování dětí v této věkové skupině zapojila. Zdravotníci budou podávat vakcíny proti covidu v budově Dětské kliniky, a to zatím každé úterý od 14 do 19 hodin.

V případě velkého zájmu je nemocnice připravena provozní dobu očkovacího místa pro děti rozšířit. Očkovat proti koronaviru se budou pouze děti, které jsou předem registrované a které mají doprovod svého zákonného zástupce.

Které další dvě nemocnice v kraji nabídnou očkování dětí proti covidu?

Čtěte také

Oblastní nemocnice Trutnov a Náchod. Zdravotníci v obou nemocnicích budou stejně jako v Hradci Králové očkovat pouze registrované zájemce.

V Náchodě by mělo očkování dětí od 5 do 11 let začít tento týden ve čtvrtek 23. prosince. V Trutnově pak v lednu příštího roku.

Hejtmanství připravilo očkování dětí v nemocnicích jako alternativu, v případě že rodič z nějakého důvodu nebude moci své dítě nechat naočkovat u pediatra, protože očkovat děti budou v kraji primárně právě dětští praktici.

Jak tedy bude očkování u pediatrů v praxi vypadat a kdy by mělo začít?

Čtěte také

Rodiče, kteří budou mít zájem o to nechat naočkovat své dítě u dětského praktického lékaře, tak se s ním předem domluví. Nemusí tedy své dítě jako v případě nemocnic registrovat v centrálním systému.

Začátkem tohoto týdne by měly do kraje dorazit očkovací látky pro děti a dětští praktici si je budou v systému objednávat na základě zájmu. Pediatři by měli začít očkovat proti covidu děti ve věkové skupině 5 až 11 let v lednu příštího roku.

Spustit audio

Související