Olympiáda bez hráčů NHL, píší už v Americe. Odkládají se další zápasy

Foto: Markéta Křížová

20. prosince 2021, 9:49

Adam Bagar

Hráči NHL se prý na olympiádě v Pekingu nepředstaví – tvrdí to twitterový účet uznávaného podcastu Spittin’ Chiclets, který se odkázal na svůj zdroj. Podílejí se na něm také dva bývalí hráči soutěže Ryan Whitney a Paul Bissonnette.

Hokejisté NHL si v letech 1998 až 2014 zahráli na všech turnajích pod pěti kruhy, ale naposledy v Pchjongčchangu chyběli. Fanoušci tak přijali s nadšením zářijovou zprávu o tom, že v Pekingu se bude už zase hrát s aktuálně nejlepšími hráči planety.

Jenže jak se zdá, tak ani v únoru to nevyjde. Hráče straší případná dlouhá karanténa, vývoj epidemie v zámořské soutěži je navíc hodně nepříznivý. Aktuálně se na covidovém protokolu nachází okolo sta hráčů a vedení ligy masivně odkládá zápasy.

Podle nedělní tiskové zprávy jich bylo v posledních dnech odloženo hned třicet a dalších víc než deset má ještě následovat, do vánočních svátků se ruší i veškeré vzájemné duely mezi týmy z Kanady a USA. Čas na rozhodnutí má NHL do 10. ledna.

„Vzhledem k narušení programu základní části způsobené covidem a s tím spojenou nejistotou NHL a hráčská asociace diskutuje o účasti hráčů na olympiádě v Číně,“ píše NHL v tiskové zprávě s tím, že oficiální rozhodnutí padne už v nejbližších dnech.

Už v předchozích týdnech sílila nejistota ohledně startu hráčů NHL v Pekingu. I proto třeba Kanaďané startovali na Channel One Cupu, kde postavili evropský výběr. A ten by v případě, že se potvrdí zprávy podcastu Spittin’ Chiclets, vyrazil i do Číny.

Češi před OH vyrovnali nelichotivý rekord z roku 2014

Také Češi měli v Praze a Moskvě tým, který by měl z velké části případně nahradit borce z NHL. Jenže ten propadl. Prohrál všechna tři utkání a na turnaji skončil poslední. Svěřenci trenéra Filipa Pešána tak vyrazí na Hry s šesti porážkami v zádech.

Jde o vyrovnání nelichotivého rekordu z roku 2014, kdy pod Vladimírem Růžičkou začali sezonu rovněž šesti nezdary. „Pokud by hráči z NHL nepřijeli, tak nás čeká těžké rozhodování, koho na olympiádu vzít,“ přiznal po neúspěšném turnaji Pešán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz