BK MLADÁ BOLESLAV

Po reprezentační přestávce přivítá Boleslav Kometu Brno

20. 12. 2021
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Zápasem s Kometou Brno v úterý 21. prosince začíná poměrně náročný, nicméně zajímavý a atraktivní vánočně-hokejový program Bruslařů. Nenechte si ujít rozjezd po reprezentační přestávce a přijďte hokejisty BK Mladá Boleslav podpořit. Startujeme v 17:30.

Kometa zažehla světlo, bodově se vyrovnala Bruslařům

Kometa se zvedá. Vyhrála pět posledních zápasů v řadě, má stejný počet bodů jako Bruslaři (47) a díky lepšímu skóre dokonce poskočila před ně, na šesté místo v tabulce. Stále to asi není umístění, jaké by si před sezónou Libor Zábranský představoval, ale přeci jen je to určitý progres. Navíc ve vyrovnaném středu tabulky se může stát de facto cokoliv, však ještě nedávno okupovala Kometa dvanáctou příčku. A právě nedávný návrat Libora Zábranského na střídačku, stojí pravděpodobně za vzestupem jeho celku.

A povedla se mu ještě jedna věc, kterým je posílení brankářského postu. Právě v brankovišti měli Brňané od začátku sezóny problém. Ani jednomu z dvojice Tomek – Klimeš se totiž nepodařilo výkonnostně navázat na předchůdce Vejmelku. I proto sáhlo brněnské vedení po Jakubu Sedláčkovi, který byl po skončení krátkého angažmá v Olomouci k mání. A to se ukázalo jako výborný tah. Jednatřicetiletý brankář zatím stihl v dresu Komety odchytat šest utkání. Jednou udržel čisté konto a pouze desetkrát inkasoval. I proto je jeho úspěšnost zákroků zatím téměř 94 %. Najde na nového fantoma v brance Komety recept tým Bruslařů?

Produktivita Komety stojí i v letošní sezóně na Peteru Muellerovi. Americký bombarďák má již na kontě 32 bodů (14+18). Střelecky se k němu v rámci klubu blíží jen Luboš Horký (12+3). Velmi dobře si vede také předsezónní posila, slovenský šikula Michal Krištof (6+19), jenž je pro změnu nejlepším nahrávačem Komety. Nejproduktivnějším obráncem je desetibodový Vladimír Roth (0+10). Zapomenout nesmíme ani na jméno Adama Zbořila, který se z Boleslavi přesunul na podzim do Zlína a poměrně nedávno poté právě do Komety Brno.

Bruslaři doufají v lepší zítřky

"Nemáme takový stabilní výkon, jaký jsme mívali. Dokážeme jeden zápas urvat, vybojovat ho a za dva dny máme najednou bojovnost poloviční, zaujetí pro hru slabé, což se hned odrazí na výsledku. Snažíme se pracovat na psychické stránce, protože ta v tom hraje velkou roli. Momentálně stručně řečeno nedáváme góly, což ti hráči samozřejmě cítí a nějakým způsobem je to limituje," přiznal v našem rozhovoru o reprezentační přestávce jeden z trenérů BK Mladá Boleslav, Radim Rulík. O tom, zda se na tom Bruslařům podařilo zapracovat, se přesvědčíme nejspíš velmi rychle, neboť Středočechy čeká velmi nabitý vánoční program v podobě čtyř utkání v deseti dnech.

Vzájemné zápasy

Letošní vzájemná zápasová bilance Boleslavi a Brna zní 1:1. Bruslaři vyhráli první vzájemné střetnutí v poměru 5:1, takřka obdobně ale Kometa kontrovala na svém domácím poli, kdy zvítězila 6:1. Na čí stranu se štěstí přikloní tentokrát?

Sestavy z posledních utkání:

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kotala, Najman, Kousal – Pospíšil, Fořt, Kantner – Lunter, Raška, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

HC Kometa Brno: Sedláček – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Roth, Fajmon – Zaťovič (C), Krištof, Mueller (A) – Kratochvíl, Zbořil, Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – Meluzín, Dočekal, Magee