Vítězem letošního ročníku pěvecké show SuperStar se stal Adam Pavlovčin (26), který je bratrem herečky a tanečnice Radky Pavlovčinové. Diváky ve finále zaujal písněmi Arcade od Duncana Laurence, Láska od Marcela Palondera a Skin od Rag’n’Bone Man. Druhé místo podle hlasování obsadila Elizabeth Kopecká, třetí skončil Nikolas Bitkovskij a čtvrtá Katarína Stohrová.

„Beru to jako vítezství nejen pro sebe, ale i ostatních tam venku. Strašně moc děkuju. Zůstaňte sami sebou, protože se to vyplatí. Děkuji porotě, že mě posunula až sem, ale také rodině a blízkým, kteří mi celou dobu drželi palce,“ prohlásil Adam Pavlovčin se slzami v očích chvíli předtím, než přebral vítězný šek na dva miliony korun. 

Průběh finálového večera byl napínavý. Jako první opustila show Katarína, která za dlouhého potlesku poděkovala divákům i porotě. Na třetím místě skončil Nikolas a následně se už rozhodovalo pouze mezi Elizabeth a Adamem.

Stejný výsledek předpovídaly sázkové kanceláře už před finálovým večerem. Pavločin byl podle nich největším favoritem, například u Fortuny ale startoval na kursu 8:1, během tří finálových přenosů se však posunul na sobotní kurz 1,66:1. Za jeho největší soupeřku považovali bookmakeři Elizabeth Kopeckou s kurzem 2,3:1. 

„Letos na sebe narazily dvě mimořádné osobnosti. Elizabeth Kopecká je hotová zpěvačka, ve finále naživo vysmahla The Show Must Go On, hned na to Roling to the deep. Neshořela, spíše naopak, přesto je na stole varianta, že nevyhraje. Adam Pavlovčin působí v soutěži tak trochu jako mimozemšťan, z klobouku tahá jeden trumf za druhým, na podiu vystupuje jako vyspělý performer, působí skromně, zároveň se nebojí extravagance. Až si člověk říká, jestli to někdy není trochu moc. Na druhou stranu Superstar sleduje spíše mladší publikum, což by mu mohlo hrát do karet. A podle dosavadních náběrů sázek se zdá, že to všechno zabalené do sebe prostě funguje,“ vysvětloval už v pátek hlavní bookmaker sazkové kanceláře Fortuna Michal Hanák.

V sobotu skončila také taneční show StarDance na České televizi. Za krále parketu si diváci zvolili herce Jana Cinu a jeho taneční partnerku Adriana Mašková. Ve finále tak porazil farářku Martinu Viktorii Kopeckou a krasobruslaře Tomáše Vernera.