Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Každý má svůj kryptonit. Obrana Saints vynulovala Bradyho, poprvé po patnácti letech

Nejúspěšnější hráč historie, sedminásobný vítěz Super Bowlu a ve 44 letech stále quarterback hrající na úrovni nominace na nejlepšího hráče sezony. To vše je Tom Brady. Ale i tento superman má své slabé místo. New Orleans Saints jsou prvním týmem, který dokázal legendárního rozehrávače porazit v základní části počtvrté za sebou. Navíc Brady se svou ofenzivou vyšel bodově úplně naprázdno. To se mu stalo naposledy před patnácti lety.

Tom Brady ztrácí míč po skládce Camerona Jordana
zdroj: USA Today Sports autor: Nathan Ray Seebeck

V bitvě dvou divizních rivalů byly karty rozdány jasně. Domácím Buccaneers by vítězství zajistilo první divizní titul od roku 2007 a také postup do vyřazovací části. Saints ve vyrovnaném středu NFC potřebovali nutně výhru pro udržení pozice pro play-off.

V defenzivní partii obrana Svatých v čele s Cameronem Jordanem doslova terorizovala Bradyho po celý zápas. Ten měl úspěšnost přihrávek jen lehce nad 50 procent, ztratil dva míče a hned čtyřikrát byl sackován.

Defenzivní koordinátor Dennis Allen, který navíc musel při zápase plnit roli hlavního kouče místo pozitivně testovaného Seana Paytona, znovu dokázal najít recept na hrající legendu ligy.

"Myslím, že jsme dnes nebyli dobří v ničem," uznal Brady po zápase, ve kterém byl pod tlakem v průměru každou čtvrtou rozehrávku. "Musíme se zlepšit v každém aspektu útoku, abychom získávali body."

V útoku byli i tak domácí statisticky lepší, získali o devadesát yardů víc než soupeř, ale ani jednou se nedostal do redzóny soupeře. Saints ale dokázali třikrát posunout míč do pozice, odkud mohl Brett Maher trefit field goal. Jediný pokus Bucs ze 45 yardů šel v prvním poločase mimo.

Buccaneers přitom do utkání vstupovali jako podle čísel nejlepší ofenziva sezony. Horší než sedmá porážka v řadě se Saints, která reálně pouze oddálila divizní triumf, jsou ale přibývající zranění. Utkání nedohráli hlavní receiveři Mike Evans a Chris Godwin ani running back Leonard Fournette.

Viditelně frustrovaný Brady, který během utkání dokonce vzteky rozbil na lavičce tablet, se snažil být po zápase už nad věcí. "Byla to těžká noc, neudělal jsem moc věcí dobře. Musíme se vrátit do práce, ještě zbývá dost zápasů a příště budeme chtít znovu vyhrát."

Ze 14. týdne chybí odehrát netradičně ještě čtyři utkání. Kromě pondělní noční dohrávky Chicago – Minnesota se tři utkání musela přeložit kvůli stoupajícímu počtu hráčů pozitivně testovaných na covid.

John Harbaugh prostě na remízu nehraje. Baltimore v domácím duelu s Green Bay téměř zlikvidoval ve čtvrté čtvrtině čtrnáctibodový náskok Packers. Dva krátké běhy náhradního quarterbacka Tylera Huntleyho vrátily Ravens do hry, po druhém touchdownu se ale domácí rozhodli nekopat, čímž by měli velkou šanci vyrovnat na 31:31, ale hrát za dva body.

Ve stejné situaci byli Havrani už před dvěma týdny v Pittsburghu. A neuspěli ani tentokrát, když přihrávku Huntleyho na autora dvou touchdownů Marca Andrewse zblokoval Darnell Savage.

Packers se výhrou osamostatnili na čele konference NFC a zajistili si třetí divizní titul za sebou. Aaron Rodgers přihrál na tři touchdowny a 442. asistencí kariéry vyrovnal klubový rekord.

Baltimore prohrál potřetí za sebou, znovu rozdílem méně než tří bodů a ve vyrovnané AFC North je v těžké situaci. Stejnou bilanci 8-6 má i Cincinnati po výhře v Denveru, dotáhnout se může i Cleveland, pokud v dohrávce porazí Las Vegas. A Pittsburgh po domácí výhře nad Tennessee je pozadu jen o remízu.

Steelers znovu předvedli ofenzivně dost dietní výkon, na vítězství jim stačilo pouhých 168 kombinovaných yardů. Oceláře drží ale letos prakticky výhradně obrana a ta šlapala znovu na jedničku.

Titans sice vedli v poločase 13:3, po přestávce už je ale defenzivní linie domácích úplně vymazala. Na hřišti sice strávil útok Tennessee téměř dvě třetiny hrací doby, tři ztracené míče za sebou potrestané vždy field goalem ale hosty dostaly do situace, kdy v závěrečném drivu museli skórovat touchdownem.

Hosté se sice dostali až do redzóny, tam jim ovšem při čtvrtém downu vystavil stopku veterán Joe Haden. Titans, stále bez zraněného Derricka Henryho, ztratili třetí z posledních čtyř zápasů a před utkáním s rozjetým San Franciscem už mají na čele AFC South před Indianapolis k dobru už jen jednu výhru.

Výkony Arizony v druhé polovině sezony nápadně připomínají verzi Cardinals z roku 2020. Dlouho neporažený tým jde výkonnostně strmě dolů, což vyvrcholilo ostudnou porážkou 12:30 v Detroitu. Teprve potřetí za posledních padesát let tým s nejhorší bilancí porazil soupeře s nejlepší bilancí v lize.

Ale nešlo o žádnou náhodu, Lions byli prakticky celý zápas výrazně lepší a druhou výhru v sezoně si jednoznačně zasloužili. Cards tak zatím jdou ve stopách loňského Pittsburghu - na play-off to téměř jistě stačit bude, ale výlet do vyřazovací částí bude nejspíš dost krátký.

Výsledky 15. hracího týdne NFL:

LA Chargers - Kansas City 28:34 po prodloužení, Indianapolis - New England 27:17, Buffalo - Carolina 31:14, Detroit - Arizona 30:12, Jacksonville - Houston 16:30, Miami - NY Jets 31:24, NY Giants - Dallas 6:21, Pittsburgh - Tennessee 19:13, Denver - Cincinnati 10:15, San Francisco - Atlanta 31:13, Baltimore - Green Bay 30:31, Tampa Bay - New Orleans 0:9.

Konference AFC: 1. Kansas City (10-4), 2. New England a Tennessee (oba 9-5), 4. Cincinnati (8-6), 5. Buffalo, Baltimore, Indianapolis a LA Chargers (všichni 8-6).

Konference NFC: 1. Green Bay (11-3), 2. Dallas, Tampa Bay a Arizona (všichni 10-4), 5. LA Rams (9-4), 6. San Francisco (8-6), 7. New Orleans (7-7).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články