VIDEO: Kostelem v Chomutově zněly vánoční písně famózního sboru Comodo. Poslechněte si je
Chomutovský pěvecký sbor COMODO pomohl dětem. Zapojil se do sbírky pro Klokánek. Foto: Alexandr Vostrý
Chomutov

Chomutov - Po roční pauze chtěl letos pěvecký sbor Gymnázia Chomutov COMODO vystoupit se svým vánočním koncertem tak, jak jsou všichni zvyklí v Kostele sv. Kateřiny v Chomutově. Kvůli protiepidemickým opatřením ale nakonec bylo vše jinak. Koncert se natočil a zájemci ho mohli vidět v neděli 19. prosince v 19.30 na YouTube, kde měl premiéru.

„Nacvičování už bylo v plném proudu. Letos se v repertoáru objevují jak tradiční české koledy, tak i skladby sakrální jak z našeho území, tak ze zahraničí a samozřejmě i skladby populární, které jsou divácky velmi oblíbené. Například loni jsme takto nahráli skladbu „Jsou svátky“ ve sborové úpravě Luboše Hány, kterou v originále zpívá Karel Gott, ta se samozřejmě objevila i letos,“ řekl Alexandr Vostrý, člen a manažer sboru.

Z důvodu opět sílící pandemie přišlo členům sboru správné ještě letos koncert nepořádat tak, jak jsou všichni zvyklí, tedy v Kostele sv. Kateřiny v Chomutově a přenesli ho do on-line prostředí. Protože navíc sbor chtěl, aby měl i nějaký hlubší význam, rozhodl se podpořit projekt Vánoce pro Klokánek Chomutov 2021 a zapojil se do něj.

https://www.youtube.com/watch?v=_PNNtBm5SDo

„Do projektu jsme se zapojili tím způsobem, že po celou dobu koncertu je na spodní liště uvedeno číslo transparentního účtu či QR kód, které umožní divákům zaslat libovolnou částku na tento projekt do 21.12.2021, obdobně jako kdyby nám například přispěli dobrovolným vstupným. Finální částka, která se nakonec vybere v rámci našeho koncertu bude přidána k ostatním penězům a budou za ně pořízeny dárky a potřebné věci, které si děti umístěné v Klokánku přeji pod stromeček,“ vysvětlil Alexandr Vostrý.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru