Karlovy Vary: Novým šéfdirigentem KSO bude Ondřej Vrabec

21.12.2021 17:08 | Tisková zpráva

Posluchači klasické hudby v Karlových Varech se mohou brzy těšit na novou výjimečnou osobnost české hudební scény – dirigenta a hornistu Ondřeje Vrabce, který od sezony 2022/2023 převezme pomyslnou štafetu od Jana Kučery a stane se novým šéfdirigentem Karlovarského symfonického orchestru.

Karlovy Vary: Novým šéfdirigentem KSO bude Ondřej Vrabec
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Program příští sezony tak vznikne v novém tandemu Michaely Moc Káčerkové, která je v pozici ředitelky orchestru od června letošního roku, a umělce, který je přes své mládí uznávaným dirigentem a excelentním sólovým a komorním hráčem. Na pozici prvního hornisty České filharmonie, kterou zastává dodnes, nastoupil v pouhých sedmnácti letech, je však zároveň i oceňovaným dirigentem, který spolupracuje s orchestry doma i ve světě.

Je držitelem ocenění z mezinárodních dirigentských soutěží Hanse von Bülowa (2021), Arthura Nikische (2020), ze soutěže v Tokiu (2015) a soutěže Pražského jara (2005). V České filharmonii v letech 2014 – 2017 zastával pozici asistenta šéfdirigenta Jiřího Bělohlávka, po kterém byl v minulých letech nejčastěji vystupujícím dirigentem našeho prvního tělesa.

Vedení KSO věří, že jeho široké tuzemské i mezinárodní zkušenosti přinesou orchestru potřebnou hudební vizi do dalších let, a že mu karlovarské publikum i město jako takové vytvoří povzbudivé a inspirativní zázemí pro jeho práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…