21. prosince 2021 • 19:19

Fevoluce volá po přísnějších trestech. Výzva pro vedení FAČR

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zveřejnění důkazů o ovlivňování fotbalových zápasů padají první tresty. Tím nejvýraznějším je zatím vyloučení Slavoje Vyšehrad z ČFL až na úroveň přeboru. Hnutí Fotbalová evoluce ale vyzývá k ještě tvrdšímu postupu, hlavně k pozastavení členství ve FAČR všem, kdo se do nekalých praktik měli zapojit.



Přeřazení Slavoje Vyšehrad z ČFL do krajského přeboru, pokuty a dlouholetá vyloučení z FAČR pro trojici rozhodčích ze zápasu Vyšehrad Chudim a 18měsíční distanc pro delegáta zápasu Vyšehrad – Líšeň. To jsou první tresty etické komise a brzy se dají čekat další.

Představitelé Fotbalové evoluce ale očekávají tvrdší postup. „Je nutné, aby všem, kteří se zapojili do ovlivňování utkání a soutěží v českém fotbale bylo okamžitě pozastaveno členství a výkon funkcí ve FAČR. Bez ohledu na jejich postavení a až do doby, než celou záležitost projednají soudy či zodpovědné orgány FAČR. Toto se týká i členů Výkonného výboru FAČR a LFA,“ vyzval za vedení Fotbalové evoluce Vladimír Šmicer.

Byť hnutí, které se v posledním roce podle svého programu snaží o očistu českého fotbalu, vítá postup Etické komise FAČR. Je podle Fevoluce postup, kdy bude komise jako jediná jednat, alibistický.

„Předpokládali jsme a počítali jsme s tím, že vedení FAČR bude naplňovat rychleji a ve větší míře program a strategické záměry Fotbalové evoluce, které jsme předkládali již před volbami. Budeme proto nadále intenzivně pracovat na tom, aby ke změnám v českém fotbale skutečně došlo.“ potvrzuje předseda Fotbalové evoluce Ondřej Lípa.

Fevoluce ve svém prohlášení vyzývá FAČR, aby bylo pozastaveno členství všem podezřelým osobám z odposlechů a aby kauza promítla i do personální politiky asociace. Vedení by mělo „reagovat na ztrátu důvěry některých zaměstnanců.“

„Zároveň Fevoluce vyzývá všechny aktéry, zapojené v odposleších, aby ze svého jednání, které dlouhodobě poškozovalo a poškozuje český fotbal, vyvodili osobní odpovědnost,“ píše hnutí v prohlášení.

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud