Do Prahy se s ním vrací 227 metrů dlouhá horská dráha, kromě ní pak nabídne největší krytý zábavní park Majaland Praha atrakce, jaké v Česku nejsou k vidění. Podobný bychom našli nejblíže v Polsku, náklady pražského, o velikosti zhruba devět tisíc metrů čtverečních, si vyžádaly několik stovek milionů korun.

„Celý park i program ladíme v duchu postaviček včelky Máji, Vilíka a Vikinga Vika,“ vysvětlil Blesku koncept a název parku ředitel projektu Otto Jerman. „Rodiče i děti mají za sebou dva náročné roky poznamenané pandemií a zaslouží si nejkrásnější svátky v roce ještě prodloužit o radostné zážitky,“ dodal za společnost Ondřej Pechar s tím, že poprvé lze park navštívit 27. prosince. Stejně jako nedávno otevřené Dinosauria Museum i Majaland je v areálu outletového centra POP Airport nedaleko ruzyňského letiště.

Celý park se rozkládá na 9000 metrech čtverečních, nabízí 12 originálních atrakcí pro malé i větší děti.
Autor: Blesk – Tonda Tran

Mezi dvanácti atrakcemi výhradně evropských výrobců, z nichž většina je bezbariérových, je třeba adrenalinová Tančící květina pro větší děti, menší si pak užijí Motýlí let – dvouřadý řetízkáč o výšce 10 metrů, bludiště plné prolézaček, autodrom či jezero se 160 tisíci míčky. „Kvůli nim jsme pořídili i speciální pračku, jsou tak stále hygienicky čisté,“ upezpečil Blesk provozní ředitel Miroslav Ducháč. Nechybí hřiště pro nejmenší děti nebo divadlo… V parku se dá dovádět celý den. A pokud se bude líbit i vám, vězte, že v roce 2023 by se měl ještě rozšířit i do venkovních prostor.

Co je nejlepší? Pro každého něco!

Spolu s Bleskem měli unikátní možnost vše jako první vyzkoušet také čtyři kamarádi, Štěpánka Rinková (10) z Mělníka, Oliver Vlček (7) z Prahy a Vanesa (9) s Melisou (8) Graciasovy z Přívor. Která atrakce u nich uspěla? „Žáby, protože se točí a skáčou jako živé. A dinosauří kolotoč!“ pochvaloval si Oliver. „Mně se líbil padající list,“ řekla Blesku zase Štěpánka, která vyzkoušela volný pád z 11 metrů. Melisa přiznala, že se trochu bála na gondole „z klád“, která se houpe a navíc otáčí. „Ale skvělá je Vikova skluzavka!“ dodala po sjezdu 33 metrů dlouhé skluzavky se čtyřmi dráhami. Děti se ale bavily na každé z 12 atrakcí.

Hitem byly skákající žáby, které dokonce i kvákají. Opravdu vyhopsaná atrakce.
Autor: Blesk – Tonda Tran

Majaland nabízí kromě zábavy i praktickou a vzdělávací část. „Tou první je restaurace, kde se vaří za pomoci nejmodernější techniky celý den z čerstvých surovin,“ popsal Miroslav Ducháč. „Druhou pak divadelní jeviště, kde ale pro děti chystáme také workshopy a přednášky třeba o včelách a jejich prospěšnosti,“ řekl. „Samozřejmě je možné uspořádat tu narozeninovou párty nebo si užít koncert dětských idolů,“ dodal Otto Jerman.

Bezpečnost především

Organizátoři věří, že park se v plánovaném termínu otevře. „Platí u nás stejná pravidla, jako všude. Tedy rozestupy, u dětí od 12 let a dospělých vstup s potvrzením o očkování či prodělané nemoci, ochrana dýchacích cest,“ řekl Ondřej Pechar. Miroslav Ducháč pak dodal, jak je zajištěna bezpečnost atrakcí. „Jsme držiteli certifikátů o bezpečnosti, která byla ověřována nad rámec českých zákonů,“ ujišťuje. „Správnou funkčnost prověřujeme denně a většina atrakcí umožňuje, v případě, že by se dítě třeba bálo, jejich okamžité zastavení,“ dodal.

Co, kde, kdy, za kolik

Majaland Praha

Kde: POP Airport, Ke Kopanině 421, Tuchoměřice

Kdy: Od 27. 12. 2021 denně 10:00 až 20:00 hodin

Za kolik: děti do 85 cm zdarma, ve všední dny (ceny za víkendy a svátky v závorce) děti 85 až 99 cm 299,- (399,-) Kč, osoby nad 1 m 399,- (499,-) Kč, senioři (60+) 299,- (399,-) Kč, ZTP a ZTP/P 299,- (399,-) Kč. Celoroční vstupné za 699,- (1499,-) Kč.

Po úhradě vstupného si lze užívat veškeré atrakce i několikrát, za ty už se neplatí a kromě občerstvení tak návštěvníky nečekají další výdaje.