Tenistka Krejčíková získala za životní sezonu Zlatého kanára, hráčem roku se stal talent Lehečka

Tenistka Barbora Krejčíková ovládla po životní sezoně domácí tenisovou anketu. Vítězka antukového Roland Garros v úterý získala poprvé hlavní cenu Zlatého kanára a zároveň se stala hráčkou roku, má cenu za posun v žebříčku dvouhry WTA a s Kateřinou Siniakovou jsou z pozice olympijských vítězek také deblovým párem roku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Krejčíková obdržela čtyři ceny jako naposledy před osmi lety Tomáš Berdych. Ten se v anketě časopisu Tenis ve spolupráci s Českým tenisovým stal v roce 2013 hráčem roku, byl členem deblového páru roku a s daviscupovým týmem slavil Zlatého kanára a tým roku.

Po Plíškové nebude na Australian Open startovat ani Muchová, stále ji trápí břišní sval

Číst článek

Nejlepším hráčem roku se stal premiérově Jiří Lehečka. Dvacetiletý talent a aktuálně 141. hráč světa (rok začínal na 354. pozici) dostal i cenu za postup na žebříčku ATP.

Krejčíková získala v 29. ročníku ankety Zlatého kanára díky 164 hlasům ze 179 možných. Deblový pár Krejčíková, Siniaková získal deset hlasů, stříbrná olympijská medailistka dvouhry z Tokia Markéta Vondroušová tři, Siniaková jeden a jeden účastník ankety nehlasoval.

Ženy vládnou

Poosmé za sebou tak uspěly v hlavní kategorii ženy. Před Krejčíkovou získaly trofej dvakrát Petra Kvitová, která je trojnásobnou laureátkou, Barbora Strýcová a Karolína Plíšková a třikrát fedcupový výběr. Muži se naposledy radovali v roce 2013 díky daviscupovému týmu.

Před deseti lety se Krejčíková stala talentem roku a naplno své schopnosti ve dvouhře ukázala letos. Získala tři tituly, vedle Paříže i ve Štrasburku a v Praze, a je světovou pětkou. Dál je špičkou ve čtyřhře, v které se Siniakovou vyhrály olympiádu, Roland Garros i Turnaj mistryň.

Týmem roku jsou juniorky do 16 let. Brenda Fruhvirtová, Sára Bejlek a Nikola Bartůňková pod vedením kapitána Davida Škocha ovládly premiérový ročník juniorského Poháru Billie Jean Kingové. Brenda Fruhvirtová je i talentem roku a mezi chlapci uspěl Jakub Menšík.

Nejlepším tenistou na vozíčku se stal Michal Stefanu a cenu prezidenta ČTS Iva Kaderky dostal in memoriam Jaroslav Tačner, bývalý první viceprezident tenisového svazu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme