Co dnes dělá „Stiflerova máma“ z Prciček? Konečně se dočkala uznání a i v šedesáti vypadá skvěle

Co dnes dělá „Stiflerova máma“ z Prciček? Konečně se dočkala uznání a i v šedesáti vypadá skvěle
Jennifer Coolidge | Universal Pictures
Jennifer Coolidge se před kamerou začala pomalu prosazovat v polovině 90. let, kdy získala řadu drobných rolí ve filmech a televizních seriálech (nezapomenutelná byla například v kultovním sitcomu Přátelé, kde si zahrála výstřední kamarádku Phoebe a Monicy). Její kariéra začala strmě stoupat v roce 1999, kdy získala roli Stiflerovy mámy v překvapivém hitu Prci, prci, prcičky. Stačila jedna jediná scéna (víc jich v prvním filmu oblíbené série neměla), aby se Coolidge ihned zapsala u fanoušků po celém světě. Pro někoho byla nově objevený komediální génius, pro jiné sexuální symbol.
stiflerova-mama-co-dnes-dela-nejslavnejsi-filmova-milfka-devadesatek
Přátelé | NBC
V následujících letech dokázala svůj nečekaně nabytý hvězdný status využít. Nepřehlédnutelná byla v Nejlepší show (2000) a Pravé blondýnce (2001), zazářila hned ve dvou pokračování Prciček (v letech 2001 a 2003) a stala se jednou z hlavních tváří spin-offu Přátel. Joey (2004 – 2006), v němž si Coolidge zahrála agentku Joeyho, nicméně u diváků úspěch neslavil.
Následovalo poněkud sušší období, kdy sice hrála v řadě projektů, jejich názvy si ale obtížně vybaví i ti největší fanoušci. Poté naštěstí získala jednu z hlavních rolí v sitcomu 2 $ocky (2011 až 2017). Šlo o vytoužený návrat na vrchol, navíc posilněný uvedením Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012).
stiflerova-mama-co-dnes-dela-nejslavnejsi-filmova-milfka-devadesatek-1
2 $ocky | CBS
Letos se Coolidge konečně dočkala i pozornosti akademiků. Za svůj výkon v komediálně dramatickém seriálu Bílý lotos (2021) byla nominována na Zlatý glóbus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli a je velkou favoritkou na vítězství. Seriál najdete v nabídce HBO GO. Stejně tak můžete její herecký talent ocenit v nové netflixovské vánoční komedii Jako kůl v plotě (2021). Není sice extra dobře hodnocená, ale jestli se na něčem diváci shodují, pak na tom, že Coolidge je tradičně nepřehlédnutelná a každou scénu si krade pro sebe.
Co Coolidge čeká dál? To se teprve ukáže (ve výhledu možných projektů je i Pravá blondýnka 3). Jedno je jisté. I s šedesátkou na krku umí na sebe tahle ženská strhnout pozornost způsobem, že by jí i dvacítky mohly závidět.
Jako kůl v plotě
Jako kůl v plotě | Netflix