Musilův útok úřadoval proti Spartě: Přehodnotil jsem myšlení a cítím se lépe

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

22. prosince 2021, 17:08

Filip Matoušek

Pardubice předvedly další kvalitní výkon a ve šlágru kola si poradily se Spartou. Pod dva ze tří pardubických gólů se podepsal útok Camara-Kousal-Musil, který po rozpačitém začátku sezony září. Také díky jeho formě přidalo Dynamo sedmou výhru v řadě a v tabulce dotírá na rivala z Hradce Králové.

Po reprezentační přestávce čekaly na Pardubice dva zápasy ve dvou dnech. Ten první Východočeši zvládli a porazili na domácím ledě Spartu 3:2.

Do vedení však šli hosté. Michal Řepík předvedl ukázkový blafák a v úniku se nemýlil. Zareagovat se podařilo probuzenému pardubickému střelci Anthonymu Camarovi, který pohotovou střelou nedal Salákovi šanci.

Rozhodovalo se hlavně na začátku druhé třetiny. Dynamo zásluhou Davida Ciencialy a Adama Musila odskočilo na rozdíl dvou branek.

„Myslím si, že jsme neodehráli špatně dvě třetiny, bohužel druhá nám vůbec nevyšla, ta nás stála zápas. Špatně jsme střídali, to dnes bylo rozhodující,“ hodnotil utkání trenér poraženého celku Josef Jandač.

Jeho tým už zvládl pouze snížit zásluhou Filipa Chlapíka. Pro nejproduktivnějšího hráče extraligy šlo o osmnáctou branku v sezoně a v tabulce střelců mu patří druhá příčka. Pouze o jeden gól více dal pardubický Robert Říčka, který se v zápase střelecky neprosadil.

„Myslím si, že jsme neodehráli špatně dvě třetiny, bohužel druhá nám vůbec nevyšla, ta nás stála zápas.“

Oba týmy však předvedly kvalitní hokej, na který byla radost se dívat. Pouze skvělé výkony brankářů na obou stranách držely střelce na uzdě.  

„Tlačili jsme se hodně do útoku, zejména ve třetí třetině, kdy jsme chtěli vyrovnat, což se nám už bohužel nepodařilo,“ řekl autor prvního sparťanského gólu Michal Řepík.

Na druhé straně byl v utkání hodně aktivní reprezentační útočník Matěj Blümel, kterému se několikrát nepodařilo ve vyložené šanci překonat brankáře Saláka, jehož v jednom souboji s Blümelem musela zachránit i branková konstrukce. 

Naopak první pardubický útok zvládl na Saláka vyzrát dvakrát. Anthony Camara, Robert Kousal i Adam Musil zapsali do statistik dva body a potvrdili, že hlavní ofenzivní hrozba Dynama už není pouze střelec Robert Říčka.

„Nebyl jsem na začátku sezony v úplně správném nastavení, v jakém bych měl být.“

„Nebyl jsem na začátku sezony v úplně správném nastavení, v jakém bych měl být. Přehodil jsem myšlení a zlepšilo se to. Hlava je podle mě 80 % výkonu a já se teď cítím lépe,“ popsal svůj vzestup formy Adam Musil.

Musil zároveň přiznal, že zvykání na nové prostředí bylo těžší, než očekával.

„Věci se tady dělají jinak než v Liberci. Musel jsem si zvyknout na nové rutiny. Trvalo mi to déle, než jsem čekal, ale teď už chci myslet jen pozitivně a soustředit se na sebe. Čím lepší budu podávat výkony, tím více pomůžu týmu.“

Dynamo před zápasem představilo nového generálního partnera a s ním i potvrdilo titulové ambice, které má. Po sedmi výhrách v řadě se zdá, že nereálné to v žádném případě není. 

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz