Jste zde


Povánoční refresh: Jak se zbavit akné?
Esoterika.cz

 

Smažené jídlo, vánoční cukroví a alkohol na novoročních oslavách dali naší pleti pořádně zabrat, proto je po adventním obžerství čas na pořádnou očistu. Dostaňte svou unavenou pleť s akné do rovnováhy a začněte se opět radovat z pohledu do zrcadla.

Jak vzniká akné?

Akné vznikne, když se ucpe vlasový folikul (komedon), který se následně zanítí. Může se jednat o černé tečky, bílé tečky či pupínky, které mohou být často i zarudlé a velice bolestivé. I když je vznik akné ovlivněn genetikou, můžeme si stav naší pleti zhoršit i špatnou životosprávou, stresem nebo nízkým příjmem tekutin. Jak ale bojovat s akné v dospělosti tak, aby vaše pleť byla opět zdravá a krásná?

Správné čištění

Na prvním místě bude vždy správně vyčištěná pleť. Čištění bychom měli provádět každé ráno a večer, využít můžeme např. čistící gel nebo micelární vodu, určenou přímo na aknózní pleť. Vyhněte se produktům na bázi alkoholu, které aknózní pleť spíše vysušují, na což naše pleť reaguje nadměrnou produkcí kožního mazu.

Využívejte správné produkty

Po vyčištění pleti nezapomínejte na adekvátní hydrataci. Tu můžete podpořit krémem přímo na aknózní pleť, který ji nejen hydratuje, ale pomůže i se zahojením pupínků. Tuto péči bychom měli doplnit i o noční lokální péči, kde produkt působí přímo na místo s akné. Díky tomu urychlíme samotné hojení pupínků a rychleji se přiblížíme k uzdravení pleti.

Nezapomínejte na doplňkovou péči

Jednou týdně si dopřejte peeling, který pleť zbaví odumřelých buněk a jílovou masku, která absorbuje přebytečný maz, pomáhá k vyčištění pleti a k jejímu sjednocení. Dobré je také jednou měsíčně navštívit kosmetický salon, kde pleť hloubkově vyčistí pomocí produktů, které jsou určeny přímo pro váš typ pleť.

Problematická pleť potřebuje speciální péči. Správnou životosprávou a udržením každodenní rutiny svou pleť s akné jistě brzy dostanete pod kontrolu.

 

 

Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Esoterika.cz

Zaměření:

Výklady karet, Lenormand, budoucnost

Kontakt: Nevyplněno

Web: http://www.esoterika.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více