Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Asi se nikdy nestalo, abychom od ledna hráli jen českou ligu, mrzelo Hrubana

Basketbalisté Nymburka nedokázali proti favoritovi základní skupiny E Ligy mistrů Galatasarayi Istanbul ve středu zatáhnout za záchrannou brzdu a po třetí porážce za sebou se rozloučili se soutěží v nejkratší možné době, po šesti zápasech nového herního systému. Po účastech ve Final Eight z posledních dvou ročníků se loučí bez postupu do další fáze stejně jako v sezoně 2018/19, kdy ale osmičlennou skupinu hráli až do začátku února. Kapitána Vojtěcha Hrubana bude brzké vyřazení ještě nějakou dobu mrzet.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk nestačil na Galatasaray a s Ligou mistrů se loučí

"Už si nepamatuju, kdy naposledy sezona takhle skončila, jestli se to vůbec někdy stalo. Vlastně pár let zpátky jsme skončili v základní skupině. Bohužel ta skupina čtyř neodpustí vůbec nic. Nám se nepovedly koncovky dvou zápasů a to celou skupinu rozhodlo," řekl Hruban.

Mrzet může Nymburk především promarněný patnáctibodový náskok ze začátku čtvrté čtvrtiny z druhého domácího duelu s PAOK Soluň. "Pokud bychom dokázali porazit PAOK nebo udržet náskok s Igokeou, bylo by to úplně jinak a nemuseli bychom (s Galatasarayem) vyhrát. Takže samozřejmě nás to mrzí a ještě chvilku nás to mrzet bude. Těch zápasů si letos myslím bylo málo a nestalo se asi nikdy, abychom od ledna hráli už jenom českou ligu," prohlásil Hruban.

Středeční porážce s Galatasarayem 86:92 nezabránilo ani 21 bodů Hrubana, který je suverénně nejlepším střelcem krátké historie soutěže a jen čtyři body mu chybějí k tisícovce. "Je to k ničemu, když to řeknu takhle. Samozřejmě jsem měl lepší zápas. Bohužel si ale myslím, že v těch zápasech, kdy měl přijít lepší výkon, tak to nepřišlo. Zvlášť minulý zápas proti Igokee venku byl z mojí strany hodně špatný. To je taková malá náplast, kdyby se vyhrálo, byl bych za to rád. Takhle je to ale vlastně zbytečné," konstatoval Hruban.

Cenil si ale přístupu týmu, který měl i po další obměně kádru velkou touhu navázat na minulé úspěšné sezony. "Obecně o nějakém nasazení nemůžu říct ani slovo. Ani jeden zápas nebyl o tom, že jsme nebojovali nebo nechtěli. Ale bylo to všechno o tom, že jsme nehráli dost dobře a dost chytře. To je takové klišé, ale tak to prostě je. Ta šablona, jak hrajeme, byla v podstatě ve všech zápasech stejná. Jsme hodně nový tým a věřím, že kdyby ta sezona byla delší, tak by si to daleko víc sedlo, ale takhle na to prostě nebyl čas," řekl Hruban.

Problémem podle něj byla užší rotace. "Je to samozřejmě velký rozdíl. Loni to byl extrém. Měli jsme deset jedenáct hráčů, kteří mohli přijít a hrát dvacet minut a hře něco dát. Neříkám, že letos kluci z lavičky nic nemůžou přinést, ale hrajeme v užší rotaci a na těch klucích už to je vidět, že druhé poločasy už nám taky trochu docházela energie. Máme také trochu typově jiné hráče. Ať už je na rozehrávce Jerrick (Harding) nebo Colby (Ross), tak nejsou hráči, kteří by úplně valili do protiútoku, jako byl třeba loni Retin Obasohan," doplnil Hruban.

Při suverénním kralování v domácí lize je cesta Ligou mistrů vždy hlavní nymburskou motivací. "Myslím, že nám trochu pomůžou Vánoce. Vyčistíme si hlavu, srovnáme se s tím. Za těch pár dní přijdeme a já myslím, že víme, že zbytek sezony bude ještě dlouhý. Nemůžeme teď chodit s hlavou dole a čekat, až skončí liga. Takhle to prostě nepůjde," dodal Hruban.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články