23. 12. 2021 13:02 − 2585× − 0

Kniha o Romanu Krestovi pomůže dětem

„Je to taková milá tradice,“ říká primářka dětského oddělení Klaudiánovy nemocnice MUDr. Jaroslava Chrtková.

Poukazuje tím na skutečnost, že poslední tři knihy Dana Porazila, které se věnovaly automobilovému sportu, byly spojené s charitou pro děti. „S každou publikací nás autor kontaktuje s dotazem, zda bychom na pracovišti něco nepotřebovali k ulehčení nebo zefektivnění naší práce,“ vysvětluje s vděčností lékařka a dodává, že letos na oddělení udělala radost nová lednice, ohřívače lahví, oxymetr, speciální váha nebo několik krmících židlí a další vybavení v hodnotě přesahující šedesát tisíc korun.

„Už na začátku projektu bylo jasné, že znovu podpořím mladoboleslavskou nemocnici,“ potvrzuje autor knižní novinky, která vykresluje sportovní životopis Romana Kresty, muže, jenž byl součástí dvou továrních týmů WRC. „Roman spolupracuje s několika nadacemi, takže ani jemu toto téma není cizí,“ prozrazuje boleslavský autor.

„Charitativní činnost zaměřená na děti je obzvlášť v dnešní době velmi důležitá. Proto se jí i v našem týmu věnujeme už několik let. Hned od první myšlenky o napsání knihy jsme se Danem dohodli, že podpoří dětské oddělení Klaudiánovy nemocnice. Takže teď už jen všichni přejeme, ať nové zařízení dobře slouží,“ doplňuje Roman Kresta.

Kniha Roman Kresta – Na vlnách času byla pokřtěna šestnáctého listopadu v prostorách Autoklubu České republiky v Praze. Na 370 stranách je detailně popsaný především sportovní životopis dnes již legendárního jezdce, který se nesmazatelně zapsal do historie automobilového sportu v naší zemi.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!