Hlavní obsah

Nejlepšími pálkaři softbalové sezony byli Coufalová a Mertl

Nejlepšími pálkaři softbalové sezony se stali Julie Coufalová a David Mertl. Oba odpálili se v sezoně nejvíc homerunů a ceny převzali na středečním večeru České softballové asociace. Nejlepšími nadhazovači byli Veronika Pecková a Marek Malý.

Foto: Česká softballová asociace

David Mertl byl nejlepším pálkařem uplynulé sezony.

Článek

Mertl letos dal 14 homerunů a odpálil skoro každý druhý nadhoz, který na něj letěl. "Čísla jsem měl pěkná, ale důležitost tomu nedávám. Už jsem ve věku, kdy preferuji týmový výkon," řekl v tiskové zprávě osmatřicetiletý hráč pražského Spectra, které neprošlo do play off.

Naopak Coufalová svými výkony pomohla Joudrs Praha k osmému extraligovému vavřínu. A to i díky deseti homerunům, čímž stanovila nový domácí rekord v jedné sezoně. "Rok mě hodně bavil, získaly jsme druhý titul za sebou, a to i s omlazeným týmem. Ohledně pálky záleží na tom, v jakém jsem rozpoložení, a letos to byl rok, kdy to spíše šlo," usmála se Coufalová.

Foto: Česká softballová asociace

Softbalistka Veronika Pecková patří mezi elitní světové nadhazovačky.

Nadhazovačka Pecková zůstala i díky koronavirové pandemii letos v české nejvyšší soutěži a v dresu Žraloků Ledenice předvedla 265 strikeoutů. "Dopadlo to v pohodě, bylo to ale náročné. Hrály jsme snad každý víkend," prohlásila Pecková, která v minulé sezoně působila v nejvyšší japonské lize. Nejlepší nadhazovač mužské extraligy Malý z Chomutova zaznamenal 274 strikeoutů.

Cenu pro osobnost extraligy obdržel Jonáš Hajný ze Žraloků Ledenice, který byl i nejužitečnějším hráčem play off. Nejužitečnější hráčkou play off se stala Jana Furková z Joudrs.

Reklama

Související témata: