Známé jako vstupní brána do Patagonie, malebné město Bariloche obklopuje ještě malebnější příroda, lesy pamatující tisíce let, hory pokryté sněhem a křišťálová jezera. Tato oblast je právem považována za výkladní skříň Argentiny. Bariloche je v Argentině považované za hlavní město dobrodružné turistiky. Všemožné outdoorové aktivity nabízí na jednom místě. V zimě je synonymem pro sníh a v létě pro dobrodružství.

Výlet na horu Cerro Campanario
©Emprotur Bariloche

Město ležící na úpatí And má své jméno z mapučského vuriloche (lidé za horou). Vzniklo v 19. století, k jeho rozvoji však došlo až s příchodem evropských imigrantů. Proslavilo se výrobou čokolády, která je odkazem přistěhovalecké minulosti, získalo řadu domácích ocenění jako „hlavní město zážitkového turismu“ nebo „hlavní město čokolády“.

jezdec Jeremias Maio, horská cyklistika
©Fabian Arriagada

Oblast Bariloche

Oblast Bariloche na východních svazích Patagonských And nabízí mnoho možností vyžití po celý rok. Nachází se zde lyžařské středisko Cerro Catedral, jedno z nejlepších v Latinské Americe, kde není problém zapůjčit si vybavení. Červencové lyžování v Patagonii je nezapomenutelný zážitek. Letní sezona (prosinec–únor) je zasvěcena vodě, kromě plavání lze provozovat rafting nebo se plavit na kajaku po jezerní hladině. Největším magnetem je ale národní park Nahuel Huapi, kde vedle pěší turistiky či lezení po skalách můžete také pozorovat ptactvo a realizovat mnoho druhů outdoorových aktivit po celý rok.

Odpočívadlo a výhled na jezero Nahuel Huapi
©visitargentina

Přírodní divy

Argentinský objevitel Francisco Pascasio Moreno, jenž zasvětil svůj život výzkumu Patagonie, si po návštěvě Bariloche poznamenal: „V tomto regionu se nacházejí největší přírodní divy, které jsem kdy v Patagonii spatřil.“ K místu a jeho obyvatelům si vytvořil pevnou vazbu. Za služby vlasti mu vláda dala pozemek, který Moreno v roce 1903 věnoval státu s vizí, že se stane národním parkem a přírodní bohatství se tak uchová i pro další generace. Moreno, který byl také spoluzakladatelem skautského spolku v Argentině, se zasloužil o vznik nejstaršího národního parku v zemi a došlo k naplnění jeho přání. Nahuel Huapi je chráněný klenot, který obdivují lidé z celého světa.

Podzim v Bariloche ©visitargentina

Pro milovníky hor nabízí město horské útulny tvořící jednu z nejhustších sítí v regionu, které přímo zvou k vysokohorskými túrám a k horolezectví. Svými charakteristickými vrcholy krajině dominuje Cerro Tronador s výškou 3554 metrů nad mořem.

Trekking ©Emprotur Bariloche

Národní park Nahuel Huapi si užijete v každé roční době
©visitargentina

Lanovka na hoře Cerro Otto
©visitargentina

Největší lyžářské středisko

V Bariloche se nachází největší lyžařské středisko v Latinské Americe Cerro Catedral. Spolu s dalšími středisky má město více než 3000 metrů sjezdovek pro sáňkování, lyžování a snowboarding, což z Bariloche dělá nejoblíbenější zimní destinaci v Argentině.

Jehněčí na rožni ©Emprotur Bariloche

Letecký pohled na Hotel Llao Llao v Bariloche mezi jezery Nahuel Huapi a Perito Moreno
©visitargentina

Jaro je ideálním obdobím pro milovníky dobrodružné turistiky. Na jaře startují rozmanité outdoorové aktivity: kanoistika, jízda na kajaku, rafting, paddleboarding, jízda na koni, horolezectví, jízda lanovým skluzem a další.

Rafting na řece Manso, která pramení na hoře Cerro Tronador
©Emprotur Bariloche

Hora Cerro Otto je místním symbolem horské cyklistiky a nabízí velké množství stezek, vedoucích od silnice až na její vrchol. Teplota je optimální a počasí vždy dobré. Listy padající na zem, déšť a noční rosa připravují půdu tak, aby si cyklista užil nejlepší terénní podmínky.

Jizda na kole po stepním terénu ©Martin Raffo

Bariloche, Argentina

Známé jako vstupní brána do Patagonie, malebné město Bariloche obklopuje ještě malebnější příroda, lesy pamatující tisíce let, hory pokryté sněhem a křišťálová jezera. Tato oblast je právem považována za výkladní skříň Argentiny.

Neváhejte navštívit webové stránky oblasti